lostyazilim
tr.link

İdeal güncelleme sıklığı / Kaç güne bir yazı?

3 Mesajlar 723 Okunma
acebozum
tr.link

musbay musbay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek İşçi
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 190
  • Beğeniler 145 / 35
  • Ticaret 9, (%100)
Herkese merhaba. Sorumun cevabının site içeriğine, türüne ve daha birçok etmene göre değişeceğini biliyorum. Ama öğrenmek istediğim şey, varsa benzer tecrübelerin sonuçlarının ne olduğudur.

O nedenle sorumu somutlaştırmak istiyorum:

- Site yaşı 1,5
- Site türü: tek bir konuyla ilgili "bilgi portalı"
- İçerik %100'e yakın özgün (Spin vb. işlem yok, tamamı uzmanlık alanım)
- Google'dan gelen günlük ziyaretçi sayısı ortalama 1.200 civarı

Sorun şu ki; artık içerik girmekte zorlanıyorum. Son 6 aydır, her gün 1 içerik girdim. Bu içerikler ortalama 400 kelime civarında oldu. Gerekirse zamanlama yaptım ama illa ki her güne 1 post girişi yaptım. Ancak artık her gün bir içerik girmeye devam edersem kalite düşecek. Sorum şu:

İçerik girme sıklığını aniden haftada 1'e düşürmem sıkıntı çıkarır mı? Yoksa kendimi zorlayarak önce 2 güne bir, sonra 4 güne bir şeklinde mi azaltmalıyım? Ya da bunu nasıl zamana yaymalıyım?

Bu konuda benzer tecrübe yaşayan var mı? Genel bilgi sahibi olmak açısından da faydalı bir soru olduğu kanaatindeyim.

elektronikssl
webimgo

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)
Bir anda kesmeniz sizin için olumsuz yönde olacaktır. Yavaş yavaş ve Google amcayı alıştırarak azaltın. Ama haftada 1 yazı bence az bir miktar. Hiç değilse haftada 3 içerik girmenizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Ben normalde hergün içerik giriyordum, şimdi 2 günde bir girmeye başladım herhangi bir olumsuz yönde etki olmadı.

Sitem: 2.9 yıllık
musbay

kişi bu mesajı beğendi.

Haruun Haruun WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Advertiser
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 351
  • Beğeniler 0 / 46
  • Ticaret 82, (%100)
musbay Varolan yazılarınızın tanıtımını başarılı bir şekilde yaptığınız takdirde içerik girmeyi tamamen bıraksanız bile gerileme yaşamazsınız.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al