-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Hepinize iyi günler dilemek istiyorum. Bir kaç zamandır mobil uygulama ve oyun yapımı hakkında araştırmalar yapıyorum. Fakat hiçbiri tam istediğim cevapları vermiyor bana. Burada umarım bu işlerden anlayan birileri yardımcı olur.
Öncelikle mobil uygulama ve oyun için hangi dilleri bilmem gerekiyor? Hangi programı kullanmamı önerirsiniz? Java dili hakkında bir kaç program buldum fakat benim kafama takılan C++ dili ile mobil uygulama yapabileceğim bir program varmı? Önerilerinizi bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Staff, Jr. Sysadmin
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
iOS için uygulama geliştirmek istiyorsanız Objective-C ve Swift bilmeniz gerekiyor. Android içinse ağırlıklı olarak Java.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Hocam baya bir araştırma yaptım Java diye yazıyor her yer. Java için googlenin desteklediği programlarda var onlarıda buldum. Fakat ben C++ dilini öğreniyorum. Bu dilde yazabileceğim bir program varmı onu merak ediyorum. Veya bu dilde oyun ve uygulama yazılabiliyormu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Bilgisayar Muhendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** H**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Merhaba,
Hobi olarak oyunlarla ugrasiyorum.
C++ dili ile oyun yaziyorum diyebilmek icin belki bir 5 sene harcamaniz gerekiyor. Unreal Engine veya OGRE yi arastirabilirsiniz.
Universite yillarinda OpenGL ile kod yazdim, birakin oyun yazmayi 6 ayda belki sadece basit fonksiyonlarini ogrenebildim.
Unreal Engine in mobil uygulama destegi de var diye biliyorum, hatta VR ogrenebilirseniz harika olur, basarilar simdiden.
Komut
www.d-help.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
E-Ticaret Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Heves kırmak istemem ama öyle oyun yazim hangi programla denilerek olmuyor. Bana sorarsan bu sevdadan vazgeç. Ancak mobil uygulama yazabilirsin istersen. Yukarda arkadaş gerekli yazılımlardan bahsetmiş.