lostyazilim

Mobil Uygulama Hakkında Sorularım Var

6 Mesajlar 659 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AZRaeLeM AZRaeLeM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 516
  • Beğeniler 124 / 120
  • Ticaret 11, (%100)
Hepinize iyi günler dilemek istiyorum. Bir kaç zamandır mobil uygulama ve oyun yapımı hakkında araştırmalar yapıyorum. Fakat hiçbiri tam istediğim cevapları vermiyor bana. Burada umarım bu işlerden anlayan birileri yardımcı olur.

Öncelikle mobil uygulama ve oyun için hangi dilleri bilmem gerekiyor? Hangi programı kullanmamı önerirsiniz? Java dili hakkında bir kaç program buldum fakat benim kafama takılan C++ dili ile mobil uygulama yapabileceğim bir program varmı? Önerilerinizi bekliyorum.

wmaraci
reklam

rootyetkiliadam rootyetkiliadam WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 16.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek IT Staff, Jr. Sysadmin
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 407
  • Beğeniler 1 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
iOS için uygulama geliştirmek istiyorsanız Objective-C ve Swift bilmeniz gerekiyor. Android içinse ağırlıklı olarak Java.

• Üyelik 17.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 516
  • Beğeniler 124 / 120
  • Ticaret 11, (%100)
Hocam baya bir araştırma yaptım Java diye yazıyor her yer. Java için googlenin desteklediği programlarda var onlarıda buldum. Fakat ben C++ dilini öğreniyorum. Bu dilde yazabileceğim bir program varmı onu merak ediyorum. Veya bu dilde oyun ve uygulama yazılabiliyormu?

ozgurgezen ozgurgezen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilgisayar Muhendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** H**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 224 / 225
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba,
Hobi olarak oyunlarla ugrasiyorum.

C++ dili ile oyun yaziyorum diyebilmek icin belki bir 5 sene harcamaniz gerekiyor. Unreal Engine veya OGRE yi arastirabilirsiniz.

Universite yillarinda OpenGL ile kod yazdim, birakin oyun yazmayi 6 ayda belki sadece basit fonksiyonlarini ogrenebildim.

Unreal Engine in mobil uygulama destegi de var diye biliyorum, hatta VR ogrenebilirseniz harika olur, basarilar simdiden.

wmaraci
wmaraci

Komut Komut www.d-help.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek E-Ticaret Yöneticisi
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 17 / 169
  • Ticaret 29, (%100)
Heves kırmak istemem ama öyle oyun yazim hangi programla denilerek olmuyor. Bana sorarsan bu sevdadan vazgeç. Ancak mobil uygulama yazabilirsin istersen. Yukarda arkadaş gerekli yazılımlardan bahsetmiş.

• Üyelik 17.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 516
  • Beğeniler 124 / 120
  • Ticaret 11, (%100)
Arkadaşlar 2 günde yapabileceğim a yaz b yaz bitir yapacağım bir şey istemiyorum. Bu sene üniversiteye başladım. Bilgisayar mühendisliğini özellikle seçtim. Hayatımın geri kalanıda Programlama dillerini öğrenmekle geçecek. Ben sadece sizden ilk olarak bir yol göstermenizi istiyorum. Yarın gidip oyun yapayım demedim. Gta5 gibi bir oyun yapmak değil amacım. Flapy bird gibi mario gibi 2d oyunlar veya Bilgi Yarışması, Kim 500 milyar ister tarzı uygulamalar yapmak.

Sizden sadece C++ ile Bilgi Yarışması gibi bir uygulama(oyun) yapabileceğim yani C++ dilini derleyebilecek bir program istiyorum. Java hakkında onlarca program var fakat C++ ile bulamadım.

Ek Olarak:

comutsoft adlı üyeden alıntı

Heves kırmak istemem ama öyle oyun yazim hangi programla denilerek olmuyor. Bana sorarsan bu sevdadan vazgeç. Ancak mobil uygulama yazabilirsin istersen. Yukarda arkadaş gerekli yazılımlardan bahsetmiş.

ozgurgezen adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Hobi olarak oyunlarla ugrasiyorum.

C++ dili ile oyun yaziyorum diyebilmek icin belki bir 5 sene harcamaniz gerekiyor. Unreal Engine veya OGRE yi arastirabilirsiniz.

Universite yillarinda OpenGL ile kod yazdim, birakin oyun yazmayi 6 ayda belki sadece basit fonksiyonlarini ogrenebildim.

Unreal Engine in mobil uygulama destegi de var diye biliyorum, hatta VR ogrenebilirseniz harika olur, basarilar simdiden.

Bahsettiğin programlara baktım çok üst düzey 3d çalışmalar yapılmış. Ben basit olarak Kim 500 Milyar ister gibi bir şey yapmak için program arıyorum. Daha kullanışlı ve kolay program varmı acaba?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al