lostyazilim
tr.link

Script Yazmaya Nasıl Başlanır?

14 Mesajlar 1.918 Okunma
lstbozum
tr.link

sovetski sovetski ♛ PHP ♛ Kimlik Onayı
  • Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 437 / 458
  • Ticaret 2, (%100)
Öncelikle ne yapacağını bilmelisin, öyle script diyerek yola çıkarsan yarıda bırakırsın işi. Yapacaklarını listeye kaydet sırasıyla yap hepsini. SQL ile başlamadan önce daha az, düzenli ve sonra düzenlene bilir kodlar kullanmalısın. Hem PHP hem de SQL ile aynı anda irelilemelisin ama sadece PHP ile olmuyor malesef, modern script yazmak için çok güzel seviye de HTML , CSS , JQUERY bilmelisin, bende ilk zamanlar sadece php biliyordum ama onunla 80 lerden kalma scripte benzer yazdığın. Yani ihtiyaç arttıkça daha fazla dil bilgisi gerekiyor. Profesyönel script yazmadan önce küçük scriptler yazarak denemeler yap

wmaraci
reklam

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

sovetski adlı üyeden alıntı

Öncelikle ne yapacağını bilmelisin, öyle script diyerek yola çıkarsan yarıda bırakırsın işi. Yapacaklarını listeye kaydet sırasıyla yap hepsini. SQL ile başlamadan önce daha az, düzenli ve sonra düzenlene bilir kodlar kullanmalısın. Hem PHP hem de SQL ile aynı anda irelilemelisin ama sadece PHP ile olmuyor malesef, modern script yazmak için çok güzel seviye de HTML , CSS , JQUERY bilmelisin, bende ilk zamanlar sadece php biliyordum ama onunla 80 lerden kalma scripte benzer yazdığın. Yani ihtiyaç arttıkça daha fazla dil bilgisi gerekiyor. Profesyönel script yazmadan önce küçük scriptler yazarak denemeler yap

HTML ve CSS bilgim büyük oranda var. İhtiyacım olduğunda jQuery de rahatlıkla kullanabiliyorum. Küçük scriptlerden kastınız nedir mesela? Neler yapabilirim?

sovetski sovetski ♛ PHP ♛ Kimlik Onayı
  • Üyelik 03.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 1205
  • Beğeniler 437 / 458
  • Ticaret 2, (%100)
brown mesela ben ilk zamanlar ftp mantıklı script yazmıştım, sonra dosya oluşturma, dosyaları her anlamıyla düzenleme ve s. ve s. yani bu tarz kendini geliştire bileceğin bir şeyler. Ya da hazır scriptler üzerinde denemeler yapa bilirsin

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)
sovetski tavsiyeniz için teşekkürler. Ben de basit şeyler deneyeceğim başta.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al