-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhaba arkadaşlar marka tescilinde bulundum. Bilen arkadaşlara bir sorum olacak.
Örneğin kalem.com.tr olarak marka tescili başvurusunda bulunup onaylandığında, kalem kelimesinin marka tescili de bende mi olmuş olacak? Yoksa kalem kelimesi için ayrı bir tescil başvurusunda bulunmam lazım?
Ayrıca marka tescilim onaylandığında benden önce başkası tarafından alınan .com domaini için bir şey yapabilir miyim?
EDIT: Bir kaç firmaya da aynı soruyu sordum 2 firmadan cevap aldım.
Biri şöyle;
Kalem.com.tr olarak marka tescili başvurusunda bulunduğunuzda kalem ibaresinin marka tescili de sizin olmaktadır.
Diğeri ise;
Bahsetmiş olduğunuz şekilde sadece alan adını almış oluyorsunuz. Marka tescili tamamen farklı bir çalışmadır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Eğitim-Web-Tasarım
-
-
Ad Soyad
H** Y**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
com için birşeyler yapman çok zor. uluslararası marka patent başvurusu yapıp tescillenmesi gerekir. kalem de çok zor bir kelime başvursan da kabul olmaz. ..... kalem diye başvurursan kabul olur o ...... da öyle sana özgü birşey olmalı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
@asdbky dediğinize katılıyorum, haklısınız hocam.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Hosting, Domain, Marka, Patent
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
"kalem" sözcüğü için tescil başvurusu yapılmaz. Yapılsa da boşa giden zaman ve masraftan başka birşey olmaz.
kalem.com.tr için başvuru yapmak isabetli bir tercih. Türkiye'de sıralamalarda avantaj sağlayabilecek bir alan adı olur. Ama "kalem" sözcüğü üzerinde bir hakkınız olmaz. Sizinki sadece alan adı avantajı sağlamaya yarar. Hayırlısı olsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Firma Rehberi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%100)
Kısaca şunu belirteyim; Marka ismi noktasına kadar önemlidir. Bir örnekle açıklamaya çalışayım. Sivas Tur ile Öz Sivas Tur arasındaki fark olan Öz markayı tescil ettirebilmek için başa getirilmiş bir kelimedir.
Siz kalem.com.tr için başvurduğudunuzda markanızı biryerlerde kullanırken bu tabela olur logo olur veya tüm baskılarda markanızı tam anlamıyla kullanmalısınız. Logonuzda sadece Kalem yazamaz yani yazarsanızda kalem markasının sahibi hop kardeşim benim markamı neden sen kullanıyorsun diyebilir. Keza sizde başkalarına diyebilmek için markanızı tescil ettirmeye çalışıyorsunuz.
Ben ReklamKap diye markamı tescil için başvurdum markam onaylanırsa başka birisi ReklamKap markasını sağ solunda birşeyler olmadan kullanamaz şikayet edebilirim.
Alan adı mevzusuna gelirsek, kalem markası sizde olsa dahi kalem.com'a karışamazsınız hocam.
Yazdıklarım biraz tekrarladı umarım anlatabilmişimdir.
1 kişi bu mesajı beğendi.