lostyazilim
tr.link

Adsense Başvurusu Hakkında Görüşlerinizi Almak istiyorum

4 Mesajlar 779 Okunma
acebozum
tr.link

enerjibes enerjibes WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Elektrik mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 50 / 33
  • Ticaret 3, (%100)
Sayın wmaracı kullanıcıları. Linkteki site bana ait kişisel bir blog. Adsense 'ye defalarca başvuru yaptım ama bir türlü 2.onayı geçemedim. (not:sitedeki adsense reklamları bi arkadaşıma ait) . Yazıların neredeyse tamamı özgün ve bana ait. Hatta bazı yazılarım memurlar.net ve haberler.com gibi sitelerde de haber başlığı altında yayınlandı (onlar kendisi yayınladı,hiçbir ücret v.b. vermedim). Buradan tecrübeli adsense yayıncılarından , konuyla ilgili görüş almak istiyorum.

Sitenin günlük organik araması (sadece google) 150 kadardır. Günlük tekil ziyaretçi sayısı ise 200-1000 arasında değişiyor.

Not: Sitede yaklaşık 120 yazı vardı, bu yazıların neredeyse 80 tanesinin altında "Kaynak:" ve ilgili sitenin linki vardı. Ama yazı 100% özgündü. Çünkü bu 80 yazı ingilizce sitelerden yararlanılarak yazılmıştı. Daha sonra adsense'den red cevabı gelince, kaynak linklerini sildim, daha sonra tekrar başvurmadım.

Google adsense'den gelen cevap :

AdSense başvurunuzun durumu

Karşılama e-postamızda belirttiğimiz gibi, AdSense kodunu sitelerinize yerleştirmenizin ardından AdSense başvurunuz üzerinde ikinci bir inceleme gerçekleştiriyoruz. Bu incelemenin sonucunda, aşağıda belirtilen ihlaller nedeniyle hesabınızı onaylamadık:
Başvurunuz, aşağıdaki nedenlerden dolayı kabul edilmemiştir
Site, Google politikalarıyla uyumlu değil: Siteniz Google AdSense program politikaları veya Web Yöneticisi Kalite yönergeleri ile uyumlu olmadığı için, şu anda AdSense başvurunuzu onaylayamıyoruz. Hedefimiz, reklamverenlerimize zengin ve anlamlı içerik sağlayıp, organik trafik alan ve kullanıcılarımıza da iyi hedeflenmiş reklamlar göstermemize olanak veren siteler sunmaktır. Şu anda sitenizin bu ölçütleri karşılamadığını düşünüyoruz.

Aşağıda sitenizde kullanıcı deneyimini iyileştirmenize ve AdSense ölçütlerine uymanıza yardımcı olacak bazı öneriler verilmiştir:

Google reklamları gösteren sitelerin kullanıcılara yüksek bir değer sunması önemlidir. Bir yayıncı olarak, kullanıcılara sitenizi ziyaret etmek için bir neden sunan, benzersiz ve alakalı içerik sağlamalısınız.
Otomatik olarak oluşturulmuş sayfalara veya çok az orijinal içerik barındıran ya da hiç orijinal içerik barındırmayan sayfalara reklam yerleştirmeyin.
Siteniz, anlaşılır bir gezinme sistemi ve genel düzen sunarak iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamalıdır. Kullanıcılar, sayfalarınız arasında tıklama yoluyla kolayca gezinebilmeli ve aradıkları bilgileri bulabilmelidir.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

wmaraci
webimgo

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 597
  • Ticaret 18, (%100)
Adsense işi tamamen kumar. Ben 5 içerikle de siteye Adsense aldım zamanında, ücretli scriptle alamadığım da oldu. Onaylayanın o anki psikolojik durumuna göre değişir. Bazen gönderirsin red yer, dokunmadan yeniden gönderirsin kabul edilir. Tek farkettiğim şey, kategorilerin çok yığılmaması ya da hep aynı tip kategoriden Adsense vermemek için niche kategoriler daha hızlı onay alıyor.
Aç bir tane blogspot. 5-10 özgün içerik gir. Adsense butonu açılınca başvur ya da hazır 3-5 TL'ye forumda satanlar var blog hesabı. Dert ettiğine değmez yani.

HuseyinALHAS HuseyinALHAS WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Paramedik
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 649
  • Beğeniler 91 / 168
  • Ticaret 50, (%100)
10 gün sonra tekrar başvurun

enerjibes enerjibes WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Elektrik mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 50 / 33
  • Ticaret 3, (%100)
hüseyin bey, peki adsense 'ye bu siteyle tekrar başvurmak için, sitedeki reklamları kaldırmalımıyım. Ayrıca bu adsense hesabını bir gmail ile kullanıyorum ama asıl adsense sahibinin benim bu gmail hesabına izin vermesi ile. Ancak , başvuru yaptığım gmail hesabı farklı.Adsense de kayıtlı olmayan gmail hesabı ile başvuruyu yapmadan önce, diğer gmail hesabını adsense kullanımı için iptal etmelimiyim. Yoksa sadece siteden reklamları kaldırmam yeterlimi?

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al