-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
web tasarım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hadi Cengizhan tam belli değil diyelim ama Timur etmeyin gözünüzü seviyim nasıl Türk değil :D
Newjack
Sms Onayı Gerekli
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Videonun ilgi görmesinin sebebi videoda verilen yanlış bilgiden kaynaklıdır, doğru bilgiyi kimse kolay kolay yorumlamaz. Dolayısıyla video içeriğini ilk bulduğunuz siteden değil birçok siteden çıkardığınız sonuçla işlemeniz gerekiyor, başarılar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler ancak ben zaten boş zamanlarımda Tarih ile ilgilenen bir insanım. Verdiğim bilgilerin tartışmalı olduğu doğru ancak ilk bakılan siteden direk olarak araştırılmadan alınmış denilmesi yanlış olur.
Ek Olarak: Yeni yorum ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar..
Tanrı'ya sınırsız yaklaşabilirsin ama asla Tanrı olamazsın.
kendoka
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Vee Konuyu hortlatacağım. :)
Benim en çok merak ettiğim şey şu. Bugün Macristana veya daha Batıya bile gitsek Avrupa Hun devletinden kalma isimlerin ve kelimelerin varlığına şahit oluyoruz. Yani bu kadar eski bir tarihten bile bugüne dillerdeki benzerlik hissediliyor. Moğollar Türk derken. Moğolca ve Türkçe arasındaki derin uçurumun farkında mısınız?
Kısa süreli bir moğolca derleri almışlığım var. Moğol bir hocadan. Anne baba gibi temel kelimelerden başlayın. O kadar alakasız iki dil ki. Göktürklerden ayrıldığı ve Şato Türkleri olduğu söyleniyor. Peki bu kadr kısa bir sürede nasıl olur da Türkçe kelimeleri kaybederler. Bugün için değil. Moğol devletinin ilk yıllarında bile Türkçe ile Moğolca arasında uçurum vardı. 2bin yıl blle geçse diller hala benzerlik taşırken Moğolca ne kadar kısa bir sürede ayrıldı müstakil bir dil oldu. Türk dünyasındaki dillere bakın. Taa Yakutistan bile dil açısından benzerlik taşır. Ama bakın
ээж
аав нь
нь
хоёр
гурван
eej
aav ni
ni
khoyor
gurvan
anne
baba
bir
iki
üç
Şu kadarcık kelimelerde bile en ufak benzerlik yok.
Bir de macarcaya bakalım.
anya anne
apa baba
Demem odur ki Bir kavmin Türk olması ile Türkler ile aynı kökten soydan gelmesi arasında büyük fark vardır.
Ben dil bilimci değilim. Sadece dil bilimcilerin araştırmalarını okuyup size aktarıyorum.