Yeni telefon almak isteyen yada kullandıkları telefon modellerini yükseltmek isteyen kullanıcılar, Samsung Galaxy Note 6 çıkış tarihi ni merak ediyor. Samsung firmasına yakınlığı ile dikkat çeken SamMobile sitesi Note 6 çıkış tarihi ile ilgili yeni bilgiler yayınladı.
Twitter’daki @evleaks hesabı, ilk olarak 2012 – 2014 yılları arasında akıllı telefonlar konusunda iddialı sızıntılar yapmış ve ünlü olmuştu. Hesabın sahibi, Evan Blass Amerikalı bir blogger ve akıllı telefon sızıntıcısı diyebilirim.
Yukarıdaki resimde göreceğiniz mesaj Evan Blass’in yapmış olduğu son sızıntısı ile Note 6 ne zaman çıkacak sorusuna artık daha net cevap verebiliyoruz. Galaxy Note 6’yı bekliyorsanız, Ağustos 15‘ine kadar sabretmeniz gerekiyor. Mesajda da dikkat edeceğiniz gibi, Ağustos 15 te kesin bir gün belirtilmemiş o hafta herhangi bir gün Galaxy Note 6’nın tanıtılması bekleniyor.
Note 6 çıkış tarihi ile sızıntının yapılmasından bir kaç saat sonra SamMobile sitesi bu linkte yeni bir sızıntı daha açıkladı. Samsung tan yapılan sızıntı bilgiye göre, Samsung Galaxy Note 6 için yazılımlarını geliştirmeye başladı. Firmware adı N930FXXU0APE1 olan geliştirme, ülkelere göre farklılık gösterecektir. Genellikle bir ürün için Firmware geliştirme aşamasına gelmek demek, ürünün donanımların da artık pek bir değişiklik yapılmayacağı anlamına geliyor. Firmware ürün hakkında ipuçları veriyor.
Galaxy Note 6 ile Samsung Focus Geliyor
Galaxy Note 6 ile birlikte Samsung Focus adında yeni bir yazılım geliyor. Samsung’un ilk olarak Note 6 ile tanıtacağı yazılım, email, takvim, kişiler, notlar, sosyal medya gibi hesapları tek bir yerde toplayacak. Adından da anlaşılacağı gibi ayrı ayrı bildirimleri kontrol etmek yerine tek bir yere odaklanmanızı sağlayacak. Tüm email hesaplarınızı tek bir yere ekleyebilecek, tüm takvimlerinizi kontrol edebilecek, hatırlatmalar ve notları aynı arayüzde alabileceksiniz.
Bildiğiniz gibi, bir çok marka (Çin markaları da dahil) Android işletim sistemli telefon üretiyorlar. Bir çok markanın donanımsal özellikleri de yaklaşık olarak benzerlik gösteriyor. Bu durumda, akıllı telefon üreticisi markalar, Android işletim sistemine kendilerine özel uygulamalar geliştirerek kullanıcıların kendi markalarını seçmesini sağlıyor.
Samsung’un da Android için geliştirdiği yüzlerce yazılımı bulunuyor. Dolayısı ile Note 6 çıkış tarihinde yapılacak olan lansman da Samsung Focus’un da bir yenilik olarak tanıtılacağını düşünüyorum.
Tanıtılması Beklenen Note 6 Özellikleri
Birazda lansman da tanıtılması gereken Note 6 özellikleri ne değinmek istiyorum. Samsung Galaxy Note 6’nın 4000mAH batarya gelmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra 5.8-inch’lik yanları eğimli bir ekrana sahip olması bekleniyor. (Galaxy edge moderller de olduğu gibi) Eğimli ekranın yanı sıra, ayrıca düz ekranlı modelin de tanıtılacağını düşünüyorum. 6GB ram ve 32 GB dahili hafıza ile gelmesi beklenen Note 6 ayrıca harici bellek kullanımını da desteleyecek. (micro sd kullanımı)
Samsung, Note 6’da kamera olarak Galaxy S7 deki kameranın aynısını kullanacağı bekleniyor. Ancak kamera yazılımında iyileştirmeler yapılacağı da sızıntılar arasında.
Kaynak: Note 6 Ne Zaman Çıkacak ? Samsung Galaxy Note 6 Çıkış Tarihi