-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Noterde imzalı kağıdın hükümlülüğünün ne derece geçerli olduğunu bilenler varmı acaba ?
Dayımızın elinde bir kağıt var ve bu kağıt noterde imzalanmış fakat tapuda üstüne gözükmüyor arazi,şimdi mevzu şu 3 ay önce vefat eden birisinin imzası olduğunu idda ediyor ve bu imzanın ne derece hukümlülüğü var.
Şuan devlettin yol geçmesi için köyde bir araziden bi tarlayı satın alıcakmış devlet ve varisleri olarak 6 kardeşi zorunlu çağırıyor.yoksa dava açarız şeklinde.(Mecbur gidecek bu 6 kişi varisleri ve kocası bunların ne derece hak sahibi olduğunu merak ediyorum
Vefat eden kişi:
Bu noterde sadece Okuma yazmasını bilmediği halde imza atılmış kağıdın tam içeriğini bilmiyorum.Ben mal istemiyorum sadece o yüzden imza atmış.
Bu dayımız o mahkemede bu vefat eden kişinin imzalı kağıdını sunarsa satış yapılacak mahkemede ne denli hükümlülüğü olur bu kağıdın sadece onu merak ediyorum.
www.sametavci.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Coder
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Noterdeki imzalanan kagidin icerigi bilinmeden kimse birsey soyleyemez
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
.....
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence bu konuyu bir avukata danışmalısınız.
Burada konuşulacak bir şey değil.
Ben şahsen böyle ciddi bir meselede burada ki kimsenin vereceği bilgiyi ciddiye almam.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Cbaran
Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
C** B**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Üstat sen mevzuyu daha anlatamamışsın ki; benim kendi çıkarımlarım kadarıyla dedenizden kalma bir arsa var bu arsa 6 kardeş 1 de eşine pay edilmiş yani 8 paydaya bölünmüş her kardeş 1 parça anne 2 parça yasa gereği. Neneniz reddi miras kapsamında hak iddaa etmemiş bu noktada pay yeniden 6 düşerek kardeşler arasında pay edilir. Dayınızın elindeki o belge de hiç bir işe yaramaz.
Eğer daha farklı bir konuysa da şunu söyleyeyim. Dedenizden veya Nenenizden kalacak olan bir malı ölmeden önce her hangi bir evladının üzerine tümüyle geçirmiş olsa bile miras davası açarak bu kararı bozdurabilir ve mirası alabilirsiniz, emsal kararları o kadar çoktur ki.
Daha farklı bir şey soracaksanız yine yardımcı olmaya çalışırım.