Merhaba,
Biliyorsunuz ki son zamanlarda piyasa çalkalanmakta. Bu forum dahil diğer tüm forumların hepsinde 100 kelimesi 1 ₺ birim fiyatının altında makale satışları yapılmakta. Hepimiz bir şeyler kazanmak istiyoruz. Geçimimizi sağlamak adına bu yola başvuruyoruz fakat biraz daha hassasiyet gösterip makale birim fiyatınızı 1 ₺'nin üzerinde tutun lütfen.
Bizzat forum içerisinde ben dahil herkes görüyor. Hatta müşteri geldiği zaman şunu diyor; ''Diğer arkadaş 100 kelimesi 50 kuruşa yazıyor ya sen nasıl 1.5 liraya yazıyorsun?'' diyor.
Arkadaşlar biraz daha standartlaşın zira bu sektör bitmeyecek bir sektör yani ileriye dönük şu imkanlarla bakıldığı zaman bitmeyecek bir sektör. Sadece bu işten gelirini sağlayan arkadaşlar, ekmek parası kazanan arkadaşlarımız var. Belirli bir kaliteniz belirli bir hedefiniz olsun lütfen. Bu işin belirli bir standartı var.
Söz konusu makale alımı yapan arkadaşlara seslenmek gerekirse; ''100 kelimesini 50 kuruşa yazan arkadaşlardan makale alımı yaparsanız tabiiki de mağdur olursunuz.'' Makale yazarı arkadaş size 300 ₺ diyorsa lütfen duyarlı olup bu fiyata sabit kalalım. Zaten çoğu iş dip fiyata yapılıyor. Bu arada hizmetler arasında kalite farkı vardır.
Makale işi her zaman şöyle yürür; ''Eğer bir yazara sürekli olarak müşteri geliyorsa o yazar size sadık kalır ve işlerini yürütmeye devam eder.'' Fakat bu durum her yazar için geçerli olmuyor çünkü adam kalkıp buraya 100 kelime makale 2 ₺ dese gerçekten kimse almaz ama bu işin ederi aslında 100 kelimesi 2 ₺'dir.
Ayrıca şu da var arkadaşlar; ''Bir makale alınırken fiyattan ziyade kaliteye bakılır.'' Çoğu arkadaş konu açıyor; ''Neden kazanamıyorum? Özgün içeriğim var neden böyle oluyor?'' gibisinden. Fiyatta olduğu gibi her makaleninde bir kuralı bir standartı vardır. Siz aranma hacmi düşük başlıkları sitenize doldurur ve bundan para kazanmayı beklerseniz boşuna beklemiş olursunuz. Adwords ve diğer yardımcı araçlarla konu başlığının ne kadar aranma aldığını ne kadar tık başı kazanç verileceği tahmin edilir. Siz milliyetle veya hürriyetle kafa kafaya gelemezsiniz. Onların eklediği konuları sitenize eklemeniz hiç bir fayda sağlamaz. Fiyatlarınızı üst seviyeye taşımadığınız sürece diğer büyük kurumsal firmaların hiç birisiyle çalışamazsınız. Çünkü firmaların bir çoğuda bu işin 50 kuruşla 1 lirayla olmayacağını biliyor. Neden 50 tane makale yazıp 50 ₺ almak istersin ki? 50 makale yazıp 100 lira al, 200 lira al. Kurumsal firmayla çalış 25 makaleye 400 ₺ de. Kurumsallarla çalıştığınız zaman göreceksiniz ki onların tek hedefinin kalite olduğunu gayet iyi bir şekilde anlayacaksınız. Yani arkadaşlar siz yazarı ne kadar doyurursanız o da sizin yazılarınızı doyurur. Bunun haricinde makale yazarı arkadaşlar lütfen fiyatta sabit kalıp 1 ₺'nin altına düşmeyelim hatta 100 kelimesini 1.5 ₺'e yazalım. Hem siz kazanın hemde işinize verdiğiniz önemden dolayı müşterinizde kazansın.
- Konu yeri burası mı bilmiyorum ama burası değilse özür dilerim.
- Son olarak şunu söylemek istiyorum; Fiyatı dip seviyede tutmadan benimle çalışmak isteyen arkadaşlar olursa yeni bir projemiz bulunuyor. Biliyorsunuz editorum.org adresini özel bir projeye sabitledik ve müşteri panelini çıkarttık. Bunun haricinde günlük olarak tek makale veya toplu makale siparişi içinde ayrı bir projemiz bulunuyor. Şuanda editorum.org'da günlük 400 liralara varan makale yazımları mevcut. Sadece sistemin oturması için çaba gösteriliyor. İsteyen arkadaşlar yeni makale ekibine katılıp daha fazla müşteriye sahip olabilir ve müşterilerinden düzenli olarak makale siparişi alabilir. İş koşturmak zorunda olan ve müşteri beklemekten sıkılan arkadaşların katılmasını isterim bu yeni projemize.
DİPNOT: Genel blog açmaktan vazgeçin. Kazandırmaz, kazandırmıyor.
Konuyu isteğim üzerine reportluyor ve kilitlenmesini istiyorum.