27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
@osman3322 SSL sertifikası kullandım daha önce ama teknik detaylarını hiç bilmem. Hosting firmasına soracaktım da işten güçten unuttum. Ben bi ticket açayım, bilgi alayım. Size de dönüş yapayım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Medya
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Eğer web sitelerinizde kullanıcıların kişisel bilgilerinin girilmesini gerektiren bir alan yoksa ssl sertifikası kullanmak zorunda değilsiniz. İhtiyacınız da yok.
Evet Google SSL sitelerin arama sonuçlarında pozitif etki yaratacağını söyledi ama bunun gibi daha 200 tane metrik var. SSL aldınız diye site 10. sıradan 1 sıraya yükselmez.
Sitenin yüklenme süresi, etiket kullanımı, resim optimizasyonu ne kadar belirleyiciyse SSL de aynı oranda katkı veriyor.
Siteniz banka, alışveriş, e-ticaret ya da benzer bir kategorideyse; kopyalanma ya da **************lık faaliyetlerine açıksa, potansiyel olarak güvenlik riski oluşturabilecek ve bunun neticesinde maddi zarara açıksa SSL sertifikası alırsınız. Kişisel blog sitesi sahibi birinin ya da teknoloji sitesi sahibi birinin SSL ihtiyacı yok. Ha alırsın, ya domain de adres çubuğunda ne güzel durdu yeşil yeşil der seyredersin.
Yastık altında birkaç bilezik saklıyorsun diye eve banka kasası almak gibi birşey.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
SEO & Grafik
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
62, (%100)
SEO açısından etkisi yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ben kendi forumlarımda kullanıyorum seo açısın bir yararı yok hit aynı hit indekslenme hızına kadar hiçbirşey farketmedi