lostyazilim
tr.link

Dükkanların kapısının altından reklam atmak serbest mi?

17 Mesajlar 2.265 Okunma
lstbozum
tr.link

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
USglm Sağol hocam konu gerçekten aydınlatıcı oldu. Aramalarda bulsaydım ilk onu okurdum.
canguldur En iyisi belediyeye sormak o zaman. Zabıta işleri diğerlerinden daha sakat oluyor.

Teşekkürler tüm yorumlarınız için.
Son karar: Belediyeye gidip soracağım yarın. Ne kadar para isteyecekler, ne diyecekler buraya yazarım en son durumu.

SON DURUM

Elden broşür dağıtmak için belediyeden izin almak gerekiyor. 1000 taneden fazla dağıtmak için izin vermiyor. 1000 taneye kadar ise normalde sayfa başı 30 kuruş ücret aldıklarını söylediler. Fakat sana düz hesap 60 liraya yapalım bu işi dediler. 1000 reklam broşürü için (tek sayfa) 50 lira verdim, karşılığında mühür verdiler. Al bununla mühürle diye. 200 tanesini falan mühürledim. Karşılığında halka açık alanda tanıtım yapma izin belgesi (ufak birşey), belediye başkanlığı tahsilat makbuzu verdiler.

Kapının altından broşür dağıtmak yasak. Duvarlara afiş yapıştırmak için ise yine para yatırılıyor ama bu sefer para maliyeye yatırılıyor. Esnaf sanatkarlar odasından da izin alınıyor. Haksız rekabet olmaması veya diğer esnaflarını işlerini engellememesi için onlar da bakıyor afişlere. Onu yaptırmadım ama sadece direklere ve çöp kutularına yapıştırılabiliyor. Okullara, devlet dairelerinin duvarlarına, elektrik panolarına vs yasak. Ücret olarak ise afiş başı 2 lira falan tutuyor.

Bunun yanında playstation kafe açılış törenine tüm halkımız davetlidir duyurusu için (belediye hoparlörlerinden) başvurdum. O tamamen bedava. Bir gün içinde 2 kere tekrarladılar. Ama ben yinede bi kutu baklava götürdüm :)

wmaraci
reklam

canguldur canguldur Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Özel Bir Şirkette İş Geliştirm
  • Mesajlar 200
  • Beğeniler 105 / 34
  • Ticaret 45, (%93)
Bence kişiden kişiye değişir. Şahsen ben istemem :)

ChesterFiel ChesterFiel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İnşaat Teknikeri
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 801
  • Beğeniler 86 / 274
  • Ticaret 7, (%100)
kepengin altından nasıl sokacan :)

Sirius Sirius WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Youtube
  • Konum ABD
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 1332
  • Beğeniler 0 / 468
  • Ticaret 17, (%100)
Hocam reklamı atacan sonra adamın biri gelcek bakacak adresine gelcek salona diyecek kardeşim ne atıp duruyorsun benim dükkana dese ne olcak.

wmaraci
wmaraci

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
bizim burda reklam dağıtma ihalesi açılıyor yada reklam verme eğer gidip yasa dışı dağıtırsan ceza yersin

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
ChesterFiel Kepeng yapan yok burada. Hırsızlık falan olmuyor pek. Olmadı kapının önüne bırakılır.

underworld O konuda haklısın hocam. O zaman yapacak birşey yok. Adam gibi dayağımı yerim ne yapayım :)

darkthepro Hele yarın olsunda. Konuya baya yorum geldi. İnsanların merak ettiği birşey heralde bu olaylar. Ben de yarın öğrenicem bakalım işin yasal tarafını.

HuseyinALHAS HuseyinALHAS WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Paramedik
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 649
  • Beğeniler 91 / 168
  • Ticaret 50, (%100)
Yasak olmayabilir ancak bence etik değil, sonuçta hiç ilgilenmeyen bir insan da olabileceği gibi, gelip oynayacak kişiler de olabilir. Biraz riskli bir durum, ancak rahat olun kimse 1 broşür için kalkıp şikayetçi olmaz. Aynı yere 3-5 kere atmadığınız sürece.
27207

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al