Teknoloji hızla ilerlerken bizde bu teknolojinin nimetlerinden faydalanır olduk. İnternette artık bu teknolojinin bir parçası oldu ve kullanmamak nerdeyse imkânsız oldu. İnternet ile bu kadar haşir neşir olunca da insanın benimde bir internet sitem olsun ben de yazılarımı oralarda paylaşayım diyor ve alan adı vs ucuz olunca da herkes kendine çok basit bir şekilde bir blog açabiliyor. Bir web sitesi açamayan bir kişi bile artık internetteki bilgileri okuyarak çok basit bir şekilde teknoloji blogu açabilmektedir. Açtığımız bu web blogu ile istediğimiz her şeyi yazabiliriz çünkü burası bize ait kimse web bloglarında yazdıklarımı karışamaz. İnternette şuan milyonlarca web blogu vardır ve bunların bir kısmı da teknoloji bloğudur. Teknoloji bloglarında genellikle son çıkan teknolojik ürünlerin tanıtımı ya da teknolojik ürünlerin arıza yardım falan yapabiliriz. Web bloglari ve teknoloji blogları bu kadar artınca bu sefer Google de ilk sıralarda çıkma uğraşı ile karşılaşıyoruz. Bütün web bloglari ve teknoloji bloglari kendi içerisinde bir yarış halindedir ve en iyi seo optimizasyonunu yapan üst sıralarda kalmaktadır.
Seo yapmak kolay olmadığı için seo bloglarından yardım alabiliriz ve seo bloglarında paylaşılan önemli seo adımlarını uygulayarak web bloglarında ilk sıralarda olabilirsiniz. Seo bloglarında daha çok seo ile alakalı konuları ele alırlar ve biz bu seo bloglarındaki adımlari uygulayarak ilk sıralara gelebiliriz. Web blogumuza seo yaparak backlink elde edebiliriz ve ne kadar kaliteli ve çok backlinkimiz olursa teknoloji blogumuzu ilk sıralara getirebiliriz. Bu yüzden seo çok önemli ve seo yaparken sayfa içi ve sayfa dışı seo ayarlarımızı doğru şekilde yapmalıyız aksi takdirde web blogumuzda sadece yazı yazarak başarıya ulaşamayız. Teknoloji bloglarında nasıl başarılı web blogu açılır gibi konular mevcuttur bu web bloglarında bu yazıları okuyarak Google de başarıya yani ilk sıralara yerleşme zevkini yaşayabiliriz. Seo artık kaçınılmaz bir kural bunu web bloglarimiza uygulamak zorundayız ister teknoloji blogu olsun ister seo blogu olsun bütün seo kurallarını web blogumuza adım adım uygulamalıyız.