lostyazilim
tr.link

Bu Webmastere karsi ne yapa bilirim? Emek Hirsizligin böylesi..

31 Mesajlar 4.480 Okunma
acebozum
tr.link

CennetKapisi CennetKapisi Sitenizi App'lestiriyorum Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yaz
  • Konum Avusturya
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 877
  • Beğeniler 291 / 162
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba wmaraci üyeleri,
farkli "liste" tarzinda ilginc bilgiler google'de ariyordum ve tesadüfen bir siteye rast geldim.

Link: http://bunedio.bkdizayn.com

Bu sitenin dizayni herkesin düsündügü gibi onedio tarzinda fakat ilginc tarafi ben bu temayi daha önceden envato sitesinde hatirlar gibiydim birisi bu tarzda bir script yazmisti ve satiyordu...

Emin olmak icin envato sitesine girdim ve bu temayi aradim ve buldum

Link: http://codecanyon.net/item/buzzy-news-viral-lists-polls-and-videos/13300279

Ilginc olan sözde scripti hazirlayan ve bu isi yapan ana site bkdizayn.com ( ve özel domain acmsilar scripti sata bilmek icin domain link: http://www.onedioscripti.com) bu scripti üstlenmesi ve 35$ fiyatindaki Scripti 899TL satmalari...

Ben envato'da bu scripti satan arkadasa ulasmak ve durumdan haberdar etmek istedim.

Biliyorum hepsinin kökünü kurutamayiz ama hazir elime birtane gecti nasil hukuken sikayette buluna bilirim? Türkiyede Internet ile ilgili ihbar sitesi varmi haberdar edelim ciddi önlem alinsin?

Kötü türkcem icin özür dilerim Avusturyadan katiliyorum. Almanya/Avusturyada bir sitede satis yapmak istiyorsaniz bunu belgelemeniz gerekiyor yani sirket acmaniz gerekiyor yoksa devlet ceza yazar.. Devletten habersiz hic bir ticaret yasal olmaz internettede olsa.. onlarin Sitesinde ben hic bir ticari belge numarasi görmedim.

Bana bu konuda fikir yardimcisi olursaniz sevinirim

Saygilar

//edit

wmaraci
reklam

TUTANKHAMUN TUTANKHAMUN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek .....
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 7 / 81
  • Ticaret 0, (%0)
Adamlar Themeforest temalarını nuleed kullanıp para vermedikleri yetmiyormuş gibi bir de 9 - 10 kat fiyatına satmaya başlamışlar..
Ne yüzsüz adamlar var yaa

bulgay bulgay Turkcem.net Kullanıcı
  • Üyelik 30.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğretmen / Yazar
  • Konum Van
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1465
  • Beğeniler 486 / 347
  • Ticaret 77, (%100)
çok şaşırdım, daha az önce bir konuda verilen bir sitenin kullandığı scriptti bu, çok beğenmiştim ama nedir ne değildir bulamamıştım. inşallah arkadaş bu firmadan satın almamıştır. Yuh yani gerçekten emek hırsızlığının böylesi

FarkliAdam FarkliAdam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** Y**
  • Mesajlar 245
  • Beğeniler 27 / 81
  • Ticaret 6, (%100)
Adam hırsızlıkta boyut atlamış, alan var mı acaba ?

wmaraci
wmaraci

Turgenyev Turgenyev WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 143
  • Beğeniler 22 / 26
  • Ticaret 3, (%100)
Oha ya. Alçaklara bak. Ulan bari 70-80 iste alçaklıkta çığır açmanın ne anlamı var.

Wordpress İşleriniz eksiksiz yapılır.

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)
Yok artık!

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!

Decimas Decimas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 820
  • Beğeniler 1 / 302
  • Ticaret 1, (%100)
Burası Türkiye, Avusturya'daki kuralların burada zerresi yok, veya Avrupa'daki. Şikayet edebilmeniz için scriptin sahibi ve fikrin mülkiyetinin size ait olduğunu doğrulayan bir belgeye ihtiyacınız var, hatta bir kaç belge bile istenebilir. Ayrıca bahsedilen sitedeki 899₺ scriptin değil hizmetin fiyatı, yani içerisinde seo hizmetleri, domain host gibi şeylerde olmalı, yani tepeden tırnağa full kurulum ve ayarlama yapıp anahtar teslim gibi bir şey olsa gerek. Eminim bu işten yırtmak için bir kaç açık bulurlar. Whois bilgilerinden veya iletişimle telefon numarası veya adres alıp uyarabilirsiniz. Bunun dışında yapılabilecek en iyi şey kamuoyunu bilgilendirmek olacaktır.

Ek olarak: paketin içinde yıllık 800₺ hosting 30₺ domain 69₺ script olarak düşünebilirsiniz. Bir scriptin tamamı zaten 899₺ olmaz.

no time for caution

• Üyelik 30.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Van
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1465
  • Beğeniler 486 / 347
  • Ticaret 77, (%100)
scriptin yapımcısı türk sanırım. codecnyon linkini takip ettim ve resmi hesap olarak http://buzzy.akbilisim.com/ bu çıkıyor. yani akbilisim.com sitesi resmi satış hesabı. Burdan mesaj attım. Siz de atın bilgilendirin. Böyle rezillik olmaz.
CennetKapisi

kişi bu mesajı beğendi.

CennetKapisi CennetKapisi Sitenizi App'lestiriyorum Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yaz
  • Konum Avusturya
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 877
  • Beğeniler 291 / 162
  • Ticaret 3, (%100)
@bulgay Tesekkür ederim, burda herkes emek veriyor ve emegin ne oldugunu hepimiz cok iyi biliyoruz bu yüzden "banane" diyemedim ve bana cok dokundu bu olay sizde gereken arastirmayi yapip mail yazdiginiz icin (bilgilendirdiginiz icin uyardiginiz icin) tekrardan tesekkür ederim..
bulgay

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 30.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Van
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1465
  • Beğeniler 486 / 347
  • Ticaret 77, (%100)

CennetKapisi adlı üyeden alıntı

@bulgay Tesekkür ederim, burda herkes emek veriyor ve emegin ne oldugunu hepimiz cok iyi biliyoruz bu yüzden "banane" diyemedim ve bana cok dokundu bu olay sizde gereken arastirmayi yapip mail yazdiginiz icin (bilgilendirdiginiz icin uyardiginiz icin) tekrardan tesekkür ederim..

rica ederim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al