Merhabalar şuan tam anlamı ile 3 forum sistemini kullanmaktayım.
1- vBulletin www.vbarsiv.com
2-XenForo www.xenforo.web.tr
3- MyBB
1- vBulletin vBulletin performans, eklenti , template ve destek olarak çok geniş bir alana sahiptir. İstediğiniz her işlemi yapabilir ve güvenilir forum sistemidir. Lisanssız kullanımlarda hiç bir sorun yaşamazsınız. Sadece lisanssız dosya kullandığınızda forum dosyaları içersinde shell herhangi zararlı dosya ile karşılaşmanızın olasılığı fazlasıyla yüksek. İnsanlar bilgiye sahip olmadan araştırmadan yaşamadan kendi kafalarından yazıp çizerler.
www.vbarsiv.com forum siteme ilk kurduğum zamanlarda ben lisanssız kullanıcıydım ve tam anlamıyla 4 uyarı yedim ne mahkeme nede tazminat vs. ödemedim uğraşmadım yalnızca kullandığım host kapatıldı o kadar. Sürekli lisanssız kullanmanızı tavsiye etmiyorum kısa sürede lisansınızı temin edin.
2-XenForo Yeni bir forum sistemidir, ve Vbulletin'in alt yapısında çalışmış ekip anlaşmazlığa varıp ayrılmıştır ayrılan gurup XenForo forum sistemini geliştirmiştir. Seo,Performans ve lisans fiyatının uygunluğuna göre vBulletin'den daha iyi fakat. XenForo forum sisteminde eklenti yazımı vBulletin , MyBB , Smf gibi forum sistemlerindeki gibi yazması kolay değil bu yüzden dolayı Free yani ücretsiz eklenti paylaşımı fazlasıyla az. çoğu eklenti ücretli ve uçuk fiyatlara satılıyor. yani vBulletin ve XenForo parası olana güzeldir.
3- MyBB vBulletin olmasaydı MyBB hiç bir zaman kendisini geliştiremezdi olduğu yerde sekerdi sekmeyi geçtim kısa süre içersinde kapanırdı. Bir çok özelliği vBulletin'den kopya çekilerek yapılıyor , eklentinin işlevleri amaçları da dahil.
Seo sistemi oldukça berbat. yani MyBB Kurup Performans, Seo beklemeyin. en ufak şeyden hack yiyen açık oluşan bir sistemden birşey beklemeyin. bir eklenti kurduğunuzda korkarak ekliyorsunuz. acaba açık verecek mi diye. bu yüzden MyBB yerine Ücretsiz forum sistemlerin en babası SMF öneririm. Fakat olaya tasarım olarak bakarsak , MyBB derim çünkü HTML ve CSS Bildiğiniz taktirde harkulade temalar çıkarabilirsiniz. Diğer sistemler vBulletin ve XenForo uzman alanı olduğu için sadece HTML CSS yetmeyecektir.