-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhaba,
Bir kaç yerden araştırdım fakat net bilgiye ulaşamadım: Domain yaşı Adsense başvurusunu etkiliyor mu? Etkiliyor deyip fakat şu an Türkiye için geçerli değil diyenler kadar evet etkili diyenler de var. Sitem 9 aylık domain ise 3 aylık ve hep politikalara uymuyor hatasını alıyorum. Biri veya birileri net bir bilgi verirse sevinirim.
albortin
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar Yazılımcısı
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Domain yaşı olumlu olması için 6 ay olması lazım diye biliyodum fakatki bu kaldırıldı bilgisini alıncaya kadar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Belirtilmedi
-
-
Ad Soyad
E** F**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Domainin yaşlı olması seo açısından iyidir fakat yaşı 6 aydan az olan siteler adsense alamaz diye bir kural yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Medya
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Adsense tamamen kumar. 5 içerikle de saçma sapan bir siteden Adsense aldığım oldu; özgün içerik ve ücretli temayla red yediğim de. Sadece kişisel izlenimim, Adsense belli kategorideki sitelerin çok fazla birikmesini istemiyor. Çünkü reklamverenleri de düşünmek zorunda.
Herkes teknoloji sitesi açarsa, alakasız bir kategoride reklamveren dönüş alamaz. Aynı şekilde reklam yayınlayan da. Adsense almak için niche bir kategori açıp 10 özgün içerik girin. Normal siteden daha çabuk kabul alırsınız.
Hem kendim, hem başkalarına denettirip başarılı olduğunu gördüğüm bir yöntem.
1 kişi bu mesajı beğendi.
BiELOF
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Makine Modelcisi
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Domain yaşı konusunda yanlış bilinenler.
Domain yaşı geçmişe dönük değil ileriye yönelik bakılmaktadır.
Örneğin bir domain bir kişi tarafından 8 yıl boyunca kullanılmış olsun. Domain uzatılmadığı zaman düştükten sonra isterse ertesi gün isterse 1 yıl sonradan birisi tarafından alınıp kullanıldığında bu domain 8 yıllık değil 0 yıl 1 günlük değerindedir.
1 domain 5 yıllık tescil edilse ve hiç yayınlanmaz ise (host olmadığından sadece park edilse v.s.) bu domain yine 0 yıl 1 günlük değerindedir.
Fakat diyelim aklınızda bir proje var ve bir domaini en az 3 yıllık ve daha fazla süresi için satın aldığınızda ve hosta yükleyerek yayımlamaya başladığınızda başta google olmak üzere diğer arama motorları tarafından değer verilir. (İleriye yönelik yatırım v.s.)
Bir çok kişi bu hataya düşmektedir.
Bilgilendirmek istedim. (Yanlışım varsa bu konuda bilgisi olan düzeltmeler ekleyebilir)
1 kişi bu mesajı beğendi.