-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
ComAmaç yurt dışında para yemek olsaydı emin ol Hindistan'a giderdim.
Bir kadının oğluyum en fazla.
Com
Domain
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
T** B**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
İlk yıl dil öğrenimi hazırlık okucan kira+yol+ yemek icme en az 5 yıl sonucta bedava değil bunlar :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
ComHiçbir şey bedava değil, amaç paramı en iyi kullanıp en iyi eğitimi almak.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Hocam kafaya koymuşsunuz zaten neden burdan cevap arıyorsunuz ozaman
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
turkojen34birşey daha öğrenmek için
gitmeyi kafaya koydum
burada fikri ve tecrübesi olanlardan bilgi istiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Herkes Hindistan'ı kötülemiş ancak evinde 1.5 ay Hindu birini misafir etmiş biri olarak şunları söyleyebilirim;
1. Bahsettiğiniz gibi tüm Hindistan pislik içinde değil. Belirli mahalle ve semtler kirli, pis olabilir ancak tüm Hindistan'a bunu mal etmek yanlış olur.
2. Okulun kapısından girdiğiniz andan itibaren herkes ingilizce konuşmak zorunda. Mecburen İngilizce öğreneceksin. Orda kaldığın süre boyunca Hintçe öğrenebilirsin. Hatta ekstra bir çalışmayla Hintçe'ye yakın olan Urduca'da öğrenebilirsin.
3. Kültürel olarak farklılıklar var doğrudur ancak gideceğiniz her ülkede kültür şokunu yaşayacaksın. Alıştıktan sonra geçecektir tahminimce.
4. Bana sorarsanız mühendislik ve IT konusunda eğitim görülebilecek ülkelerden birisidir Hindistan. Misafir ettiğim arkadaşla kendi eğitimimi karşılaştırdığımda arada uçurum kadar fark vardı.
5. Özellikle IT sektörünü Hintler domine etmiş durumda ki Bangalore'da eğitim görüp staj yaparsan, silikon vadisinin kapılarını da aralamış olursun.
Fırsatım olsa gidip birkaç ay yaşamayı düşünüyorum Hindistan'da. Uzun süre yaşayacağın için daha fazla araştırma yapmalısın. Eğer konu hakkında görüşmek istersen Hindistan'daki arkadaşımla bir görüşme ayarlayabilirim. Uçak mühendisi kendisi ve ordaki yaşam hakkında sana detaylı bilgi verebilir
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
BurakDemirYazınızı okudum ve benimde demek istediğim bu bir nevi kabına göre yargılamak yerine girip bakmak. Tabi ki farklı olacak arkadaşlarda bunu anlamıyor, Türkiye'nin doğu ve batı kültürleri bile farklı.
Oradan biriyle görüşmek benim acımdan çok yararlı olur. Eğer görüşme ayarlayabilirseniz sevinirim.