lostyazilim
tr.link

Marka Tescili İlgili Yaşadığım Olay

22 Mesajlar 3.257 Okunma
acebozum
tr.link

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
TUTANKHAMUN hocam bizde atvspor.com var :D

cagdaskorkmaz.com.tr
elektronikssl
webimgo

TUTANKHAMUN TUTANKHAMUN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek .....
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 7 / 81
  • Ticaret 0, (%0)
Korkmaz O da iyimiş... :D

serkandinc serkandinc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 30 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam kusura bakma ama tam olarak sonuna kadar okuyamadım. Bu yüzden isminin marka tecilli mi bilemiyorum. Fakat webrazzi'nin hukuk bölümünü biraz karıştırırsan bu konu ile alakalı bir video olduğunu göreceksin. Tam olarak hatırlamıyorum ama şöyle bir ayrıntı var:

Tescilli marka sahibi, alan adının sahibiyle anlaşıp alan adını alamazsa icann üzerinden avukat yardımıyla ücretsiz olarak kendi üzerine geçirebiliyor.

• Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
serkandinc Hocam konuyu okumanız lazım. Yoksa gerekli bilgilendirme yanlış olacaktır.

cagdaskorkmaz.com.tr
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 30 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
Tamamını okudum. Dediğim gibi Webrazzi'nin hukuki web bölümünde bu konuyla alakalı bir açıklama yapılmıştı. Bu açıklamaya göre senin bu ismi taşıyan bir isim tescilin yoksa Icann'ın umrumda olmaz. Bu adamlar Türk mahkemeleri yerine uluslar arası mahkemelere gidip Icann'a dava açtıklarında sadece tescil fiyatını ödeyerek bu alan adının kendi üzerlerine alabilirler.

Bunu Türk mahkemelerinde yapamazlar, fakat senin alan adının internet sitesinde o markanın itibarını yada telifini zedeleyecek bir şey varsa sana telif hakkı, yada marka itibarı hakkında dava açıp içerikleri engelletirler ve tazminat ödetirler.

Türkiye devleti kişiler ve firmalar bir araya geldiğinde daha çok firmaların yanında bulunuyor.

Tevfik Tevfik tevfik.org Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Satış Pazarlama
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 3628
  • Beğeniler 1125 / 1130
  • Ticaret 73, (%100)
Hiçbir şey yapamaz torrent(.)com(.)tr alan adı bende markası da bana ait. Ben bütün torrent sitelerini kapatabilir miyim? Böyle bir şey mümkün değil, kafana göre takıl :)
Korkmaz

kişi bu mesajı beğendi.

kişisel bloğ • tevfik.org

Mahmut54 Mahmut54 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 264
  • Beğeniler 135 / 83
  • Ticaret 2, (%100)

serkandinc adlı üyeden alıntı

Tamamını okudum. Dediğim gibi Webrazzi'nin hukuki web bölümünde bu konuyla alakalı bir açıklama yapılmıştı. Bu açıklamaya göre senin bu ismi taşıyan bir isim tescilin yoksa Icann'ın umrumda olmaz. Bu adamlar Türk mahkemeleri yerine uluslar arası mahkemelere gidip Icann'a dava açtıklarında sadece tescil fiyatını ödeyerek bu alan adının kendi üzerlerine alabilirler.

Bunu Türk mahkemelerinde yapamazlar, fakat senin alan adının internet sitesinde o markanın itibarını yada telifini zedeleyecek bir şey varsa sana telif hakkı, yada marka itibarı hakkında dava açıp içerikleri engelletirler ve tazminat ödetirler.

Türkiye devleti kişiler ve firmalar bir araya geldiğinde daha çok firmaların yanında bulunuyor.

Yanlış bilgilendirmeyelim, bahsettiğiniz husus başka birşeydir.

Şuanda marka sahibi hiçbir şekilde domaini alamaz.

Ek olarak: Konu sahibi .com domaini 50 TL ye almayıp şimdi marka başvurusu yapmaya çalışmasıda garip olmuş...

• Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Mahmut54 .COM 3 sene önce satmıştı arkadaşım. O zaman bende daha .net yoktu. :D

cagdaskorkmaz.com.tr

• Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 30 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
Mahmut54 bahsettiğimin ne olduğunu açıklarsan bende yanlış mı biliyorum öğrenmiş olurum. Fakat yinede doğru hatırladığıma ve öyle olduğuna eminim.

Mahmut54 Mahmut54 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 264
  • Beğeniler 135 / 83
  • Ticaret 2, (%100)
serkandinc ican yada diğer adıyla wipo üzerinden dava açılabilmesi ve domaini almaya hak kazanması için şu hususlar gereklidir:

- Markanın daha önceden tescil edilmiş olması
- Marka belirtilen isimle alınmamış olsa bile genel - uluslararası bilinirliği olan bir markayı veya ürünü çağrıştırıyor olması
- Marka sonradan tescil edilse bile marka ismiyle eşleşen domainin bir başkası tarafından satış amaçlı boş tutulması

Wipo üzerinden dava açılması için başlıca bu maddelerden en az birinin geçerli olması gerekmekte, ayrıca bu maddelerle ilgili ek olarak birkaç tane daha durum olabilir.

Eğer herkes birisinin elindeki domaini istediği için dava açarak alsaydı domainler konusunda ilk gelen alır kuralı ne işe yarardı.

Söylediklerim tarafınızdan yanlış anlaşılmasın, sürekli bu işlerin içinde olduğumdan ve takip ettiğimden dolayı marka hakları ve markalara bağlı isimler konusunda biraz tecrübeliyim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al