-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Sosyal Medya
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam kusura bakma ama tam olarak sonuna kadar okuyamadım. Bu yüzden isminin marka tecilli mi bilemiyorum. Fakat webrazzi'nin hukuk bölümünü biraz karıştırırsan bu konu ile alakalı bir video olduğunu göreceksin. Tam olarak hatırlamıyorum ama şöyle bir ayrıntı var:
Tescilli marka sahibi, alan adının sahibiyle anlaşıp alan adını alamazsa icann üzerinden avukat yardımıyla ücretsiz olarak kendi üzerine geçirebiliyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Sosyal Medya
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tamamını okudum. Dediğim gibi Webrazzi'nin hukuki web bölümünde bu konuyla alakalı bir açıklama yapılmıştı. Bu açıklamaya göre senin bu ismi taşıyan bir isim tescilin yoksa Icann'ın umrumda olmaz. Bu adamlar Türk mahkemeleri yerine uluslar arası mahkemelere gidip Icann'a dava açtıklarında sadece tescil fiyatını ödeyerek bu alan adının kendi üzerlerine alabilirler.
Bunu Türk mahkemelerinde yapamazlar, fakat senin alan adının internet sitesinde o markanın itibarını yada telifini zedeleyecek bir şey varsa sana telif hakkı, yada marka itibarı hakkında dava açıp içerikleri engelletirler ve tazminat ödetirler.
Türkiye devleti kişiler ve firmalar bir araya geldiğinde daha çok firmaların yanında bulunuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Satış Pazarlama
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
Hiçbir şey yapamaz torrent(.)com(.)tr alan adı bende markası da bana ait. Ben bütün torrent sitelerini kapatabilir miyim? Böyle bir şey mümkün değil, kafana göre takıl :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
kişisel bloğ • tevfik.org