-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** T**
-
-
-
Ticaret
6, (%83)
Merhaba arkadaşlar bi iki ortak ile bir firma kurmak istiyoruz. Daha önce konu açmıştım konteyner'de web tasarım ofisi kurmak diye. Bu ofisi kurmuşken hosting domain satışı da yapalım dedik. Ama bu konuda yazılımsal olarak pek bilgimiz yok. Bununla ilgili teknik eleman tutucaz ama şuan bizi bilgilendirecek biri var mı? Nasıl olur vs. Aylık masrafı ne kadar olur? Şimdiden teşekkür ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Staff, Jr. Sysadmin
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hosting işi çok çileli iştir ayrıca çok emek ister. 7/24 destek vermeniz gerekir.
Teknik anlamda değerlendirecek olursak, altyapınız güvenlik açısından güçlü olmalı. Başlangıçta bir VDS sunucuyla başlayabilirsiniz. İşleriniz iyi giderse zaten gerisi gelir.
Otomasyon sistemi olarak WHMCS kullanabilirsiniz. $18,95 bir ücreti olur aylık. Hosting kontrol paneli olarak cPanel ya da Plesk kullanabilirsiniz. ortalama 50-100 TL arası cPanel lisansı tutar. Plesk isterseniz durum değişir.
Daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa çekinmeden, istediğiniz zaman sorabilirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** N**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Forumda hosting firması açmak adlı bir araştırma yapsanız bir ton konu var.Google'a yazsanız ***,Wmaracı,İyinet,Webmaster sitesi gibi büyük forumlarda yüzlerce konu var.
Bence önce araştırma yapın kaynak çok detaylı bir şekilde internet üzerinde mevcut..
SSD
HerTürlüDestek-Kayweb.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Programcı
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Lütfen bulaşmayın öldük bittik artık açıp kaçıyorsunuz yada öldü fiyatına satıyorsunuz sektörü bitirdiniz 3 aydır satış yapamıyorum siz ve sizin gibilerin zihniyetinde öldürmeyin lütfen girmeyin yeterince 3 aylıklar var kaç ay duracaksın kaç ay sonra kaçacaksın kaç ay öldü fiyatına satıp hep müşteriyi hem bizi mağdur edeceksin .
2 kişi bu mesajı beğendi.
Sürekli destek verir. https://kayweb.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Yanlış anlama ama açmak zorunda değilsin ki dostum bilgin yok ise; bir yerden fikir mi aldın çok kazandırıyor diye? Bırakın herkes özelleştiği işi yapsın ;)
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Freelance Öğrencilik ve Danş.
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
" Bu ofisi kurmuşken hosting domain satışı da yapalım dedik " yapmayın etmeyin hocam, bana düşmez ama madem onu yapıyoruz bunuda yapalım denilecek bir iş değil.Ha şöyle düşünmüş olabilirsiniz kendi projelerimizde hostingi ve domainide biz sağlayalım.Bunun içinde mümkünmü bilmiyorum ama bir hosting firmasıyla anlaşma yapabilirsiniz.Hosting domain için ayrı bir teknik eleman tutacağınıza tasarım işinize bir eleman tutun, işin domain hosting kısmıylada hosting firmaları uğraşsın. yani en azından benim düşüncem böyle.
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar,
Başlıca önemsemeniz gerekenler ;
1- whmcs otomasyon sistemi hakkında geniş bilgi edinmek
2- cpanel, plesk panel, directadmin ve diğer paneller hakkında iyi düzeyde bilgi sahibi olmak
3- yazılımsal seviyede profesyonel düzey olmasada sorun çözümleyecek kadar bilgi sahibi olmak
4- 7/24 teknik destek verebilmek (bir den fazla teknik eleman gerektirir)
5- linux ve windows server düzeyinde işletim sistemleri ile ilgili iyi düzeyde bilgi sahibi olmak
6- mevcut sermayinizi ilk 4 ay zarar edecekmiş gibi hazırda bulundurmak ve planlama yapmak
7- sanallaştırma teknolojileri hakkında iyi düzeyde bilgi sahibi olmak
8- müşteri memnuniyetini her zaman kişisel kararlardan üstün tutmak
iyi bir hosting firması olmanızı sağlayacaktır.
başarılar dileriz ...
Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Wordpress Developer
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ek iş olarak yapılabilecek en son iş diyebilirim. Uzman olduğunuz işi yaparken 7/24 uğraşmanız gerekecek bir işe kalkışmak uzmanı olduğunuz işi yaparken sıkıntılar yaşayacağınız anlamına gelir. İşin özü; bildiğin işi yap kardeşim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
bir çiğköftecinin tiramisü satmasıyla aynı olay.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
En iyi iş bildiğin iştir.İşi öğrenene kadar sıkıntı yaşatacagınız kişileri göz önünde bulundurun.Yapacaksanız profesyonel olsun yoksa birçok kişiyi mağdur edersiniz.Ek gelir olsun diye bu iş yapılmaz.