-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Pardus geliştiricileri TUBITAK'ın projeyi katletmesinin ardından Pardus'u geliştirerek PisiLinux adında sistem geliştirdiler. Pardus'a göre daha stabil ve kararlı. Diskin 10GB'lik bir bölümünü ayırarak kurdum. Ara sıra girip pisilinux kullanıyorum, tavsiye ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğretmen Adayı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ben 40 Gb ayrı bir disk ayarladım ve ayrıyetten 140 Gb ayrı bir bölüm var. Bu bölümlerin 140 GB windows 8 , 40 Gb alanda da Linux var. Linux olarak yeni başlıyorsan Ubuntu kullanabilirsin. Ama kendimi sunucu vs olaylarında geliştireyim dersen Centos tercih edebilirsin Red Hat'ın aynısıdır. Ayrıca bir bilgisayara öncelikle windows kur sonra Linux kur o senin için açılış ekranında grub ekranını düzenlecektir. İstediğin zaman birbiri arasında geçiş sağlayacaktır. (grub ekranı hangi işletim sistemi ile açılmasını istiyorsan seçebilirsin). Ubuntu senin için başlangıç açısında bence iyi olacaktır. Herhangi bir sorunda kendi forumlarında çok yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Niye olmasın ki ?
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
THEX3T4R sizin yaptığınız şey yani iki işletim sistemini aynı anda kullanma işlemine "
Dual Boot" adını veriyoruz.
Plain Yaşadığın sorun hakkında detay verebilirsen (mümkünse farklı bir konu üzerinden) yardımcı olabilirim. Dual Boot'da yaşadığın sıkıntı muhtemelen GRUB sorunudur. Öncelikle kullanmak istediğin Windows'u kur ve kurulum aşamasında Linux için bir alan ayır. Daha sonrasında hangi dağıtımı kullanmak istiyorsan onu o bölüme kur. Eğer GRUB sorunu yaşarsan
buradaki kaynağı kullanabilirsin.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.