lostyazilim
tr.link

Bu Kanallar nasıl oluyorda para kazanma açık

16 Mesajlar 2.048 Okunma
lstbozum
tr.link

AZRaeLeM AZRaeLeM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** Ü**
  • Mesajlar 516
  • Beğeniler 124 / 120
  • Ticaret 11, (%100)
Yaşanmış örnek, Dünya Kupası Şarkısını bir oyun klibinde yayınladım kanalımda. Telif uyarısı geldi. "Ya videoyu kaldırın, yada videoda reklam yayınlanacak ve telif sahibine gelir gidecektir."

wmaraci
reklam

Newjack Newjack Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 998
  • Beğeniler 48 / 282
  • Ticaret 10, (%90)
1- Video sahibi tarafından reklam çıkması istenmeyen bir videoda reklam çıkmaz. Bu da her videoda reklam çıkabilir manasına ters düşmektedir. 2- Youtubede kopyalanan ve çalınan içeriğinizi şikayet oluşturup bildirmezseniz youtube yönetiminin haberi bile olmaz. O videodan kazanç elde edip telif hakkı sahibine nasıl göndersin. 3- Buradaki amaç trend olan videoları yükleyip abone kasmak değil trend olan videoları birleştirip para kazanmak.

1. Videonda reklamın çıkıp/çıkmayacağını zaten kendiniz belirliyorsunuz, bunu youtube kullanıcısıysanız bilmeniz gerektiğinden söyleme gereksinimi duymadım.
2. Youtube ses ve görüntü algılama teknolojisini henüz bilmiyorsunuz sanırım, yüklediğiniz her videoyu ses ve görüntü olarak tarayarak varsa telif hakkı sahibine iletmektedir (eğer daha önceden hak talebinde bulunulduysa tabi... Bulunulmadıysa manuel yoldan telif hakkı talebi edilebilir). Ayrıca telif hakkı sahibi videosunun ister kaldırılmasını, ister o video reklamlarından kazanç haklarını talep edebilir.
3. Kişinin videolardan para kazanabilmesi için aboneye ihtiyacı vardır, eğer kişi hiçbir şey yapamıyorsa yani sergileyebileceği bir yeteneği yoksa tek yol trend videoları bularak ve bunlar üzerinde çeşitli editlemeler yaparak abone kasmaktır. Birçok Youtube kanalı abonesini bu tip trend videolar ile kastıktan sonra içeriğini değiştirmektedir.

Yaman Yaman Yazıyor... Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad Ş** Y**
  • Mesajlar 741
  • Beğeniler 127 / 240
  • Ticaret 16, (%100)
Newjack Yani trend videoları birleştirip paylaşmak yeteneksizlik diyorsunuz. Ben abone olmadan bir çok kanalı takip ediyorum. Önemli olan izleyici kitlesidir abone sayısı değil.
Newjack

kişi bu mesajı beğendi.

Newjack Newjack Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 998
  • Beğeniler 48 / 282
  • Ticaret 10, (%90)
Yani trend videoları birleştirip paylaşmak yeteneksizlik diyorsunuz. Ben abone olmadan bir çok kanalı takip ediyorum. Önemli olan izleyici kitlesidir abone sayısı değil.

Yeteneksiz demiyorum, sadece kolay yoldan para kazanmaya çalışmaktır bu... Abone ve takipçi olmanın arasında büyük farklar var; abonenin Youtube anasayfasına düşersin ve videonun izlenme potansiyelini artırır fakat takipçi için aynı şeyi söylemek mümkün değil, çünkü aklına ne zaman gelirse o zaman girer bakar :)
Yaman

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

cashkan123 cashkan123 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek ögrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 0 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar anlıyacagınız vine işi nasıl sakatmı yoksa iş yaparmı

abdlkrm abdlkrm HABER SİTESİ KURULUMU YAP Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Haber Sitesi Kurulum
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 87 / 62
  • Ticaret 5, (%100)

Newjack adlı üyeden alıntı

Videolarda reklam bulunması; o videodan para kazanılıyor anlamına gelmez. Her videoda youtube reklamı çıkabilir, hâtta telif hakkı olan videolarda bile youtube reklamlarına denk gelebilirsiniz. Youtube, bu reklamların kazançlarını telif hakkı sahiplerine gönderir, eğer isterse telif hakkı sahibi videonun kaldırılması için hak talebinde de bulunabilir. Bu tip kanalların sık ve çok olmasının tek ve ana sebebi şudur; trend olan videoları kendi kanalına yükleyerek, abone kasmak. Daha fazla bilgi için özel mesaj atabilirsiniz, iyi forumlar dilerim.

Her videodan video ortsaı reklam çıkmaz ama . Adam kanaldan para kazanıyor.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al