-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Yaşanmış örnek, Dünya Kupası Şarkısını bir oyun klibinde yayınladım kanalımda. Telif uyarısı geldi. "Ya videoyu kaldırın, yada videoda reklam yayınlanacak ve telif sahibine gelir gidecektir."
Newjack
Sms Onayı Gerekli
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
1- Video sahibi tarafından reklam çıkması istenmeyen bir videoda reklam çıkmaz. Bu da her videoda reklam çıkabilir manasına ters düşmektedir. 2- Youtubede kopyalanan ve çalınan içeriğinizi şikayet oluşturup bildirmezseniz youtube yönetiminin haberi bile olmaz. O videodan kazanç elde edip telif hakkı sahibine nasıl göndersin. 3- Buradaki amaç trend olan videoları yükleyip abone kasmak değil trend olan videoları birleştirip para kazanmak.
1. Videonda reklamın çıkıp/çıkmayacağını zaten kendiniz belirliyorsunuz, bunu youtube kullanıcısıysanız bilmeniz gerektiğinden söyleme gereksinimi duymadım.
2. Youtube ses ve görüntü algılama teknolojisini henüz bilmiyorsunuz sanırım, yüklediğiniz her videoyu ses ve görüntü olarak tarayarak varsa telif hakkı sahibine iletmektedir (eğer daha önceden hak talebinde bulunulduysa tabi... Bulunulmadıysa manuel yoldan telif hakkı talebi edilebilir). Ayrıca telif hakkı sahibi videosunun ister kaldırılmasını, ister o video reklamlarından kazanç haklarını talep edebilir.
3. Kişinin videolardan para kazanabilmesi için aboneye ihtiyacı vardır, eğer kişi hiçbir şey yapamıyorsa yani sergileyebileceği bir yeteneği yoksa tek yol trend videoları bularak ve bunlar üzerinde çeşitli editlemeler yaparak abone kasmaktır. Birçok Youtube kanalı abonesini bu tip trend videolar ile kastıktan sonra içeriğini değiştirmektedir.
Newjack
Sms Onayı Gerekli
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Yani trend videoları birleştirip paylaşmak yeteneksizlik diyorsunuz. Ben abone olmadan bir çok kanalı takip ediyorum. Önemli olan izleyici kitlesidir abone sayısı değil.
Yeteneksiz demiyorum, sadece kolay yoldan para kazanmaya çalışmaktır bu... Abone ve takipçi olmanın arasında büyük farklar var; abonenin Youtube anasayfasına düşersin ve videonun izlenme potansiyelini artırır fakat takipçi için aynı şeyi söylemek mümkün değil, çünkü aklına ne zaman gelirse o zaman girer bakar :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
H** Y**