lostyazilim
tr.link

WordPress Kategori Sıralama Yöntemleri

3 Mesajlar 6.992 Okunma
lstbozum
tr.link

FeMReY FeMReY Ey nefsim; ya ol, ya öl! Kullanıcı
  • Üyelik 29.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Influencer
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 437
  • Beğeniler 20 / 77
  • Ticaret 2, (%100)
WordPress kullanmaya başladıktan bir süre sonra özellikle tema yapmaya başladığınızda wp_list_categories() fonksiyonuna işiniz düşebilir. Fonksiyonun argümanlarına vereceğiniz değerler ile istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki kodları parametrelerinden en çok kullanılanulan örnekleriyle açıklanmıştır.

‘orderby’ => ‘name’,
‘order’ => ‘ASC’,
‘show_last_update’ => 0,
‘style’ => ‘list’,
‘show_count’ => 0,
‘hide_empty’ => 1,
‘use_desc_for_title’ => 1,
‘child_of’ => 0,
‘feed’ => ,
‘feed_type’ => ,
‘feed_image’ => ,
‘exclude’ => ,
‘exclude_tree’ => ,
‘include’ => ,
‘current_category’ => 0,
‘hierarchical’ => true,
‘title_li’ => __( ‘Categories’ ),
‘number’ => NULL,
‘echo’ => 1,
‘depth’ => 0 );

wp_list_categories( $args );?>

Tüm Kategorileri Gösterme parametresi: show_option_all parametresi

Tüm kategorilerin listelenmesini istiyorsanız “show_option_all” kullanabilirsiniz.

Kategorileri sıralamak / listelemek

Normalde kategoriler kategori adına göre sıralanır.

Kategorileri yazı sayısı çok olandan aza doğru sıralamak

Bu kod ile en fazla yazı hangi kategoride yazılmışsa, o kategori en üstte olur.

Kategorileri isme göre sıralamak

Bu kod ile kategorilerin isimlerinin alfabetik sıralaması yapılır.

Kategorileri kategori ID’sine göre sıralamak

Bu kod bloğunda kategori numarasına göre sıralama yapılır. Kısacası en son eklenen kategori, sıralamada en üst sıradadır.

Kategorileri SEF Url ye göre sıralamak

Bu kod parçacığı ile sef url lerin alfabetik sıralaması göz önünde tutulur.

Kategorileri Sıralama ölçütü order parametresi ASC / DESC

order parametresi, kategorilerin sondan başa mı, baştan sona mı sıralanacağını belirler. ASC, artan biçimde, DESC azalan biçimde sıralar: Örneğin aşağıdaki örnekte “orderby=ID” yani kategori id numaralarına göre sırala dedim ardından “order=DESC” yani id’si en büyük olan kategoriden itibaren azalan sıralama yapma parametresini yazdım. Sonuçları görmek için durumları teker teker deneyin.

Kategori içindeki yazıların sayısını göstermek / gizlemek

wp_list_categories(); fonksiyonunda show_count parametresine 1 veya 0 değerlerini atayarak (show_count parametresini kullanmazsanız otomatik olarak 0 kabul edilir.) kategorilerin yanında kategori içindeki makale sayısını gösterebilir ya da gizleyebilmemiz mümkün. (Güncel (10), Sanat (2).. gibi) Yukarıdaki örnek üzerinde göstereyim.

İçinde yazı olmayan kategori göstermek / gizlemek

İçerisinde yazı olmayan kategoriler normalde listelenirken listelenmezler. hide_empty parametresi ile bu duruma müdehale etmek mümkün. hide_empty=1 yazarsanız içi boş olan kategoriler sıralamaya dahil olurlar, hide_empty=0 olursa dahil olmazlar. Yine yukarıdaki örneğe ekleyerek örnek vereyim.

Kategori açıklamalarını göstermek / gizlemek

WordPress te kategoriler için açıklama alanları bulunur. Bazı temalarda bu açıklama alanları kullanılır bazılarında ise kullanıcı bunu aktifleştirmek durumunda kalır. Atıyorum “Otomobiller” adında bir kategoriniz var ve açıklamasında “en yeni otomobiller, en son teknoloji otomobiller” yazmakta. Eğer sitede “Otomobiller” kategorisinin üzerine geldiğinizde yukarıdaki açıklama görmüyorsanız use_desc_for_title parametresinin değeri 1 değildir ve wordpress’in default değeri aktiftir.(“oda büyük ihtimal “otomobiller kategorisine ait yazıları görmek için tıklayın” veya benzeri bir şeydir.)

Kaç tane kategorinin gösterilmesini istiyorsanız, ‘number=adet‘ parametresiyle halledebilirsiniz.

Tamamen alıntı; http://www.ensarwebtasarim.com/wordpress-kategori-siralama.html

wmaraci
reklam

karolla karolla WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazar
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 13 / 67
  • Ticaret 6, (%100)
Bu kodları widgete eklediğimde çalışmıyor. Onu nasıl yaparız acaba?

10679 10679 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 03.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 124 / 125
  • Ticaret 7, (%100)
Şöyle bir dedim var basit bir ifade ile menüye son eklenen konular diye bir kategori görünümün de link eklemek istiyorum ziyaretçi bu linke tıklayınca son eklenen konular listelenecek. Baya bir araştırdım bir şey tutturamadım. Yardımınızı rica ediyorum.
bbking

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al