Arkadaşlar merhaba,
http://www.egitimsohbetleri.com sitesini yaklaşık 2 yıl önce kurdum, tamamen hobi amaçlı bir projedir, boş zamanlarımda yazılar yazıyorum çok nadir olarak da makale alışı yapıyorum.
Sitenin şu an günlük hiti ortalama 1,3 K. Sitede malumunuz adsense reklamları ve sponsor reklamları var. Bu işi hobi olarak yaptığım için siteden kazandığım parayı da siteye harcama gibi bir prensibim var.
Bugüne kadarki reklam gelirleriyle;
-Sitenin domain süresini ve whois gizleme hizmetini 2019'a kadar uzattım (yaklaşık 150 TL)
-Siteye farklı zamanlarda kullanmak üzere çeşitli logo tasarımları yaptırdım (yaklaşık 100 TL)
-Siteye ihtiyacıma yönelik ufak tefek düzenlemeler yaptırdım. (15 TL)
-Farklı zamanlarda makale alışlarım oldu. (Yaklaşık 50 TL)
Bu ay adsense'ten 230-250 lira falan para gelecek. Sizce bu parayla ne yapmalıyım?
-SEO çalışması backlink falan düşünmüyorum çünkü yazılarım doğal yolla iyi kötü yükseliyor
-Makale alışı da düşünmüyorum çünkü dediğim gibi hobi olarak yapıyorum ve içerik artsın hitler artsın kaygım yok, yavaş ve kontrollü büyümeyi tercih ediyorum.
Aklımdaki şeyler
-bir satınalma yapayım (buradan ***'dan falan satlık bir eğitim sitesini satın alayım) bu yolla büyümeye başlayayım.
-ödeme sınırını 1000 TL'ye çıkarayım para birikmeye devam etsin, en geç yıl sonuna kadar 1000 TL olur sanırım, 1000 TL olunca vbulletin full paket alıp hosting falan alıp siteye alt alan adı olarak bir eğitim forumu açayım.
Siz ne dersiniz önerilerinizi bekliyorum.