Arkadaşlar merhaba,

Kumar bağımlılığı, nedenleri ve tedavi yöntemleri ile ilgili danışma sitesi www.kumarbagimliligi.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kumarın yakınından veya uzağından geçtiğinizi düşünüyorsanız, sitede yer alan kumar bağımlılığı testi ile soruları yanıtlayabilirsiniz.

Patolojik kumar bağımlılığı olan bireyler çok sıklıkla tedavi olmayı kabul etmezler. Patolojik kumar tedavisi bu nedenden dolayı çok sıklıkla başarılı sonuçla son bulamamaktadır. Uzun yıllardır kumar oyunlarını oynayan hastalarda bu durum bir alışkanlığın ötesinde bağışıklık halini kazanmıştır. Bireyler genellikle kumar alışkanlıkları olmadığını düşünür ve sadece keyif için oynadıklarını öne sürerler. Ayrıca bunun bir hastalık olduğuna dair de onları aile bireylerinin ikna çabaları sonuç vermemektedir. Geçiştirici veya başka konular üzerine yoğunlaşarak patolojik kumar bağımlılığı tedavi yöntemlerini reddederler.

Patolojik Kumar Bağımlılığı Tedavisi Yöntemleri

Amerika’da uygulanan tedavi yöntemlerinde daha önce kumar bağımlılığını uzun süredir yenen bireylerin oluşturduğu terapi seansları uygulanmaktadır. Bu seanslarda kumarda kişilerin neler kaybettiği üzerine yaşanmış öyküler dile getirilmektedir. Patolojik kumar bağımlısı olan bireyler de kumar alışkanlığını yenen kimselerin hikayelerinden kendilerine ders çıkarma yolunu tercih ederler.

Kumar alışkanlığını yenmenin yolları arasında aile bireylerinin manevi desteğinin koşulsuz ve şartsız sürekli olarak devam etmesi gereklidir. Kumar bağımlılığı olan bireyler, manevi değerlerin maddi değerlerden daha önde geldiğinin bilincine vardırılmalı ve yavaş yavaş bu alışkanlıklarından uzaklaştırılmalıdırlar. Kumardan kurtulma yollarını açıkladığımız yazımızda daha detaylı bir anlatımı ulaşabilirsiniz.