-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
GIDA
-
-
Ad Soyad
N** I**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Arkadaşlar bir süredir şehrimde bulunan 3 adet postane var birisi hariç 2 şube kapıda ödeme olayını faturasız yapıyorlar. Lakin sorun çıkabilir dediler. Fatura kesecek halimiz yok ek iş olarak el emeğimiz ürünleri satıyoruz şirket değiliz vergiden muaf belgesini nereden alabilirim şartları nelerdir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Seo
-
-
Ad Soyad
H** Ü**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
konu takip.........
Bedava Parfüm Burada => https://bedavanumune.net/
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
GIDA
-
-
Ad Soyad
N** I**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
MehmeTKkcu
Merhaba,
Vergiden muaf olmanız için %45 derece ve üzeri engelli belgeniz olması gerekmektedir. Ayrıca vergiden muaf olmanız demek fatura kesmemek anlamına gelmemektedir. %45 ve üzeri engelli raporunuz olsa bile bir dükkan açtığınız da fatura kesmeniz vergi vermeniz gerekmektedir.
Vergiden muaf şekli şu şekildedir; Bir yerden bir ürün alırsanız onun KDV sini ödemezsiniz.
Örn. : Bir Motor yada Araba almak istediğiniz de size Türkiye'ye giriş fiyatı ile verilir yani KDV'si eklenmez satın alırken.
Bir örnek de şu şekilde verebilirim. Mesela büyük bir mağazaya gittiniz mağazadan kastım media markt , gold vb... gibi yerlerden bir şey aldığınız da ürünlerin KDV'sini ödemiyorsunuz.
Bunları kendimden biliyorum %80 engelli raporum var maalesef
Merhaba öncelikle güzel bilgilendirmeniz için teşekkür ederim yalnız ev hanımlarına devlet böyle bir destek saglıyormuş diye duymuştum sadece engelli raporu olanlar mı vergien muaf yoksa siz bildiğiniz kadarı ile mi bilgilerinizi paylaştınız
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Vergiyi bizden ptt de mi soruyorlar anlamadim ben
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Anne
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ben bizzat gidip ptt yetkilisinden sordum, işiniz maliyede bitiyor ordan vergiden muaf belgesi alacaksiniz dedi
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
GIDA
-
-
Ad Soyad
N** I**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
FATMA
Ben bizzat gidip ptt yetkilisinden sordum, işiniz maliyede bitiyor ordan vergiden muaf belgesi alacaksiniz dedi
Sonuç ne oldu alabildiniz mi
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** D**