darkthepro adlı üyeden alıntı
amerikada akn 750 GB yani çok iyi bir şekilde gidiyor , yurtdışında 500 gb ülkeye göre değişiyor herşeyi geçtim adamlar kaldırır tabi onlarda kalite ve müşteri önemli bizdekiler bizi nasıl sömürür derdinde bunuda geçtim adamların altyapısını google sağlıyor , onların hükümeti interneti 10 mbit ücretsiz veriyor hak diye, sokaklarda üctetsiz internet bulabiliyorsun bizde 8 mbit bile 50 tl ye veriyorlar , alt yapı desen akn kaldır Türkiye interneti göçer çünkü alt yapı o kadar interneti kaldıramaz
merhaba,
darkthepro ve değerli arkadaşlar
arkadaşında bahsettiği gibi
darktheproKonu hakkında bilgi vereyim Elektronik Haberleşme Teknikeri olarak,
AKK sı şuan mevcut sistemde ABD le Türkiye'yi kıyaslamanız hatadır. Ortada sömürmeden çok altyapı yeterli olmadığı aşikar
şimdi ABD internetin kaynağı bunu kaldırmakta geç kalmış bile bence
Türkiye'de mevcut altyapı bu hani kötülediğimiz en başta gelen Türk ******* ya BTK karar veriyor bu işe bu arada ve şuanki altyapı yetersiz ve 2023 yılına kadar fiber optik kablo altyapısı Tüm Türkiye'de şuankinden 10 kat daha fazla olmaz ise Türkiye'nin internet sistemi çökecek. Abone sayısı ile orantılıdır bu konu.
AKK kullanılmaz ise şuanda kaldırılırsa bölgesel tüm ülke çöker trafik yoğunluğu dataların yoğunluğu sistemin tam oturmaması ile alakalıdır. Bakır hatlar kalkıyor günümüzde fibere dönüştürülüyor bu o kadar kolay bir iş değil 1 yılda bitecek bir iş değil 4G geçtik 4.5G demiyorum LTE Globalde 4G demektir çünkü Arge çalışmalarıyla dünyala aynı anda 5G geçilmek isteniyor ve o teknoloji satın alan değil Teknoloji veren ülke potasına girmek için böyle planlanmış sonuna kadar da destekliyorum Allah'ın izniylede satın almaktan satmak hepimiz için daha iyidir. şimdi çamur atıyoruz ya ülkemize şirketlerimize devletimize bir altyapı döşemek o kadar kolay değil. neden mi bunun finansal kaynağı var hadi bunu bulduk diyelim iş gücü var eğer kolay olduğunu iddea eden arkadaşlarımız var ise aramızda Türk ******* başta olmak üzere tekniker değil ise taşeron (Yüklenici firma) da bu teknikerlik şartı yok lise mezunları bile girebiliyor hatta öğretmenler bile var iş bulamayıp çalışan işe şebeke ekibinde başlayın 2 ci günde işten kaçar inşaatta çalışmak bence yanında daha kolay :) oturduğunuz yerden eleştirmek kolay ama hiç nedeni araştırmadan devleti şirketleri en önemlisi kendimizi suçluyoruz..
Bu ülke kurtuluş savaşından çıkar çıkmaz apartmanlarda mı oturdu günümüzdeki gibi villalarda mı oturdu hızlı tren THY uçaklarına mı bindi herşey zamanla herşey mükemmel olsun diyorsunuz ABD gibi bütün dünya devletlerinin yer altı kaynaklarına göz diken bir devlet normal yani bu konuda ilk olması konunun başında da belirttiğim gibi geç bile kalmışlar sizin bu beğenmediğiniz şirketler Türk ******* ve Turkcell Avrupa da söz sahibi olmuş şirketler ve dünya üzerinde de global altyapıları var lütfen konu Adil Kullanım Kotası google herşeyi soruyoruz biraz araştırma yapalım ondan sonra eleştirelim..