-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
adsenseden kazançların %15-%30 arası devlet vergi alıyormuş sanırım böle konulara rastladım vergi ödeyen oldumu hiç ?
MeMo
SEO Candır, MeMo Uzman :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** M**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Yillik 25 Bin TL üzeri kazananlar vermeli galiba konularda görmüştüm. Ama Normalde her kazanan vermeli
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
işsiz
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Adsense üye olurken kullanım şartlarında, Verginiz Adsense tarafından ödenmektedir yazıyor.
imzam yok
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
ASP Hastası
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Öyle yazıyorsa % 18 ini kesip bize öyle veriyordur :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Bi bitmediniz! yahu yeter bu konu başlıkları. Gerek *** gerekse wmaracında onlarca böyle konu var girip bakın, okuyun.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
SMHMedya son 15 konudan 9 tanesini soru sormak için açan birisi söylüyor bu lafı.:rolleyes::D
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İmalat Ar-Ge Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Çok defa ödeme aldım doğrudan vergi falan vermedim kazançlarda ne yazıyorsa o yattı.
İşin perde arkasını bilemem tabii. Atıyorum reklamverenden tıklama için 1 lira alıyordur bunun 20 kuruşu vergidir 40 kuruşunu kendi alıyordur 40 kuruşunu bana veriyordur vs. bu detayları ancak Google bilir fakat panelde yazan para net olarak yatıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar Gelir Vergisi kanununa göre her gelir vergilendirilmek zorunda. Türkiyede bulunan firmalar için prosedür biraz farklı, arkadaş doğrudan Adsense kazançları için sorduğundan ötürü şuan sadece ona değineyim, şöyle ki;
Adsense bir irlanda firması. Adsense üyeliği sırasında da size irlanda vergi kanununa göre vergi kestiğini zaten beyan ediyor. Uluslararası ticarette gelirlerin iki defa vergilendirilmemesi için ülkeler arasında kimi anlaşmalar var. Türkiye ile irlanda arasında da gelirlerin iki defa vergilendirilmemesi için anlaşma yapılmış. Yani adsense zaten ilgili kazancın vergisini ödediği için türkiyeden adsense kazancı elde edenlerin tekrar bir vergi ödemesine gerek yok.
İlgili anlaşma:
https://www.vergiportali.com/Content.aspx?Type=BulletinD&Id=2931Ek Olarak:
NovemberNight adlı üyeden alıntı
Çok defa ödeme aldım doğrudan vergi falan vermedim kazançlarda ne yazıyorsa o yattı.
İşin perde arkasını bilemem tabii. Atıyorum reklamverenden tıklama için 1 lira alıyordur bunun 20 kuruşu vergidir 40 kuruşunu kendi alıyordur 40 kuruşunu bana veriyordur vs. bu detayları ancak Google bilir fakat panelde yazan para net olarak yatıyor.
Google açık açık yazıyor hocam gelirin paylaşılma oranlarını. Web sitelerinde kullandığımız "içerik için adsense" gelirlerinin %68'i yayıncının.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!