-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Creative Director
-
-
Ad Soyad
B** E**
-
-
-
Ticaret
113, (%100)
Arkadaşlar normal yasalara göre bizim vergi vermemiz gerekiyor. Bunu üst birimlerde biliyor fakat daha tam oturmadığı için kimse uğraşmıyor ve tam bilgiye sahip değiller. Ek olarak Google Türkiye'ye vergi ödemiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
G** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Adsense ile çalışmıyorum ancak konu bağlantılı olduğundan bilgilendirmede bulunmak istedim.
İlk internet girişimimi direkt şahıs firması kurarak hayata geçirdim. Yaptığım her iş için kuruşu kuruşuna fatura kestim. İşler rayına oturunca nokta vuruşlu yazıcı aldım ve amele fatura tipinden sürekli forma geçiş yaptım. Şunu da belirteyim işi 2013'ün başlarında hayata geçirmiştim, 2015'de ise Ltd şirkete geçiş yaptım.
İki ay önce öğle vakti zil çaldı, kapıyı açtım ve kimleri görsem beğenirsiniz? İki adet yağız vergi müfettişi. Faturasız satış yaptığıma dair ihbar almışlar ve birazdan dalacakmış gibi yüz ifadesi ve ses tonuyla benden izahat bekliyorlar. Ben mevcut şirket için geldiklerini düşünüp durumu izah etmeye çalışırken anladım ki arkadaşlar 2013 yılında yapılan işlemler için gelmiş. Yıl 2016 ve 2013'te yapılan işlemler için kapınızı çalıyorlar.
Arşivlediğim nüshaları gösterdikten sonra aklandım ancak insan yine de bir ambale oluyor.
Velhasıl banka hesabına düzenli olarak ödeme alıyorsanız her şekilde risk altındasınız. Adamlar elinde banka dökümleriyle gelmişti eğer ispatlayamasaydım muhtemelen şu an hala kesilen astronomik cezanın taksidini ödüyor olacaktım.
Eğer işinizde ciddiyseniz ve banka hesabınıza düzenli ödemeler alıyorsanız firmanızı açın, ekonomi kötüye gittikçe daha da saldırganlaşacaklar, mesele para olunca devletin şakası olmuyor.