Not : Videolu anlatımı en geç yarın akşama kadar hazırlarım
Merhaba arkadaşlar sizlere bu akşam sizlere opencart 2.1.0.1 altı versiyonlarında yaşanan smtp mail hatasının kesin çözümünü sunuyorum. Bildiğimiz gibi phpmail güvenlik nedeniyle bazı hostingler için kapatılmış ve php mail fonksiyonu açık olan opencart sistemlerinde security vb halar vermesi bundan dolayıdır. Opencart 2.1.0.1 versiyonlarında bu hatalar giderilmiş ve sağlıklı bir şekilde smtp mail fonksiyonu başarılı bir şekilde çalışmaktadır. Peki iyi güzelde kişi diyelim opencart 2.0.1.1 versiyonu kullanıyor eee sırf bunun için güncelleme yapmak mı zorunda. Piyasada bulunan bir çok düzenlemelerde çalışmamakta ( kendim bir kaçını denedim ) sıfr bu yüzden kişi sistemini yükseltmeye kendini zorunlumu hissedecek. Bu akşam bzı testler yaptım normal mail.php dosyasındaki ayarları ellemeden mail göndermek isteyince tepki olmadı, diğer farklı düzenlemelerde bulundum oda olmadı, bunu yapabilmeniz için ilk önce size hosting firmanızın smtp ayarlarının verilmesini isteyiniz. Bu bilgilendirmeyi not olarak verdikten sonra. En son aklıma gelen arkadaş dedim bu opencart 2.1.0.1 versiyonunda sağlam bir şekilde çalışmakta. Dedim bunların dosyalarını bir değiştireyim. Bakalım ne olacak . Değiştirip hem ürüne yorum yazdım hemde alış verişi tamamladım her ikisinde de sorunsuz bir şekilde mail adresime mailler düştü.
Opencart 2 Mail Smtp Sorunun Kesin Çözümü Makalesi Kurulumu
Peki kurulumu nasıl olacak onada bir değinelim. İlk yapacağımız iş hosting firmamızdan bize tanımlı olarak smtp mail bilgilerni verilmesini isteyiniz. Daha sonra bu smtp mail ayarlarının bilgilerini sitenizin admin trafına giriniz. Ayarlar kısmından mağaza düzenleme sayfasına giriş yapıp oaradan da tablardaki mail tabına tıklayınız. Daha sonra burada smtp mail fonksiyonunu seçelim daha sonra tarafınıza verilen smtp bilgilerini giriniz. daha sonra aynı sayfada yine tablardaki seçenekler tabına tıklayıp burada size hangi yordamla mail gelmesni istiyorsanız o kısımlara evet seçeneğini seçip kaydediniz. En son ister opencart 2.1.0.1 deki system/library/ mail.php dosyasını istersede burdaki sitemizdeki arşiv dosyasındaki system klasörünü sitenizin ana dizinine atınız işlemtamamdır. Tarafımdan opencart 2.0.1.1. versiyonu kurararak testedilmiş ve onaylanmıştır.
Kaynak : e-ticaretdersleri
Test :oc2011test