lostyazilim
tr.link

Opencart 2 Mail Smtp Sorunun Kesin Çözümü Makalesi

7 Mesajlar 1.184 Okunma
acebozum
tr.link

Kiroglumarket Kiroglumarket Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1681
  • Beğeniler 631 / 817
  • Ticaret 1, (%100)
Not : Videolu anlatımı en geç yarın akşama kadar hazırlarım

Merhaba arkadaşlar sizlere bu akşam sizlere opencart 2.1.0.1 altı versiyonlarında yaşanan smtp mail hatasının kesin çözümünü sunuyorum. Bildiğimiz gibi phpmail güvenlik nedeniyle bazı hostingler için kapatılmış ve php mail fonksiyonu açık olan opencart sistemlerinde security vb halar vermesi bundan dolayıdır. Opencart 2.1.0.1 versiyonlarında bu hatalar giderilmiş ve sağlıklı bir şekilde smtp mail fonksiyonu başarılı bir şekilde çalışmaktadır. Peki iyi güzelde kişi diyelim opencart 2.0.1.1 versiyonu kullanıyor eee sırf bunun için güncelleme yapmak mı zorunda. Piyasada bulunan bir çok düzenlemelerde çalışmamakta ( kendim bir kaçını denedim ) sıfr bu yüzden kişi sistemini yükseltmeye kendini zorunlumu hissedecek. Bu akşam bzı testler yaptım normal mail.php dosyasındaki ayarları ellemeden mail göndermek isteyince tepki olmadı, diğer farklı düzenlemelerde bulundum oda olmadı, bunu yapabilmeniz için ilk önce size hosting firmanızın smtp ayarlarının verilmesini isteyiniz. Bu bilgilendirmeyi not olarak verdikten sonra. En son aklıma gelen arkadaş dedim bu opencart 2.1.0.1 versiyonunda sağlam bir şekilde çalışmakta. Dedim bunların dosyalarını bir değiştireyim. Bakalım ne olacak . Değiştirip hem ürüne yorum yazdım hemde alış verişi tamamladım her ikisinde de sorunsuz bir şekilde mail adresime mailler düştü.

Opencart 2 Mail Smtp Sorunun Kesin Çözümü Makalesi Kurulumu

Peki kurulumu nasıl olacak onada bir değinelim. İlk yapacağımız iş hosting firmamızdan bize tanımlı olarak smtp mail bilgilerni verilmesini isteyiniz. Daha sonra bu smtp mail ayarlarının bilgilerini sitenizin admin trafına giriniz. Ayarlar kısmından mağaza düzenleme sayfasına giriş yapıp oaradan da tablardaki mail tabına tıklayınız. Daha sonra burada smtp mail fonksiyonunu seçelim daha sonra tarafınıza verilen smtp bilgilerini giriniz. daha sonra aynı sayfada yine tablardaki seçenekler tabına tıklayıp burada size hangi yordamla mail gelmesni istiyorsanız o kısımlara evet seçeneğini seçip kaydediniz. En son ister opencart 2.1.0.1 deki system/library/ mail.php dosyasını istersede burdaki sitemizdeki arşiv dosyasındaki system klasörünü sitenizin ana dizinine atınız işlemtamamdır. Tarafımdan opencart 2.0.1.1. versiyonu kurararak testedilmiş ve onaylanmıştır.

Kaynak : e-ticaretdersleri

Test :oc2011test
lukama turkojen34

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

turkojen34 turkojen34 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Hocam şu ürün sayfasınıda bi yapsan bi zahmet

• Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1681
  • Beğeniler 631 / 817
  • Ticaret 1, (%100)
turkojen34

beğenip geçiyorsun bir yorum isterim :) :P
turkojen34

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Hocam oc 2 versiyonu bi türlü sevemedim :) 1.5.6.4 varken 2 ye geçmem. Geçiş yaparsam kaynak belli senin modifikasyonlardan yararlanırım.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1681
  • Beğeniler 631 / 817
  • Ticaret 1, (%100)
turkojen34

en kısa sürede lgileneceğim hocam haafta içersinde tamamlamayı düşünüyorum inşallah

• Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Eyv hocam ürün sayfasına el atarsın.Yapabilirsen stokta olmayan ürünlerin kategoride komple görünmemesi için bişeyler yapılabilirse çok iyi olur.

yigitcankus yigitcankus balonsatis.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Balon İmalat & Üretim
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 824
  • Beğeniler 634 / 145
  • Ticaret 12, (%100)
Çok güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler :) Kiroglumarket
Kiroglumarket

kişi bu mesajı beğendi.