wmaraci reklam
lidertakipci

E-Ticaret Siteleri İçin Tüm SEO İpuçları

12 Mesajlar 1.913 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

AnkaraSEOHizmeti AnkaraSEOHizmeti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 5 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
E-Ticaret Siteleri SEO İpuçları

Günümüzde internet üzerinde yapılan ticaretlerde rekabetin dozu giderek artmaktadır. Büyük firmaların yanında birçok yeni internet sitesi de başarılı bir şekilde yükselişe geçmektedir. Bu yükselişlerde büyük firmalarında önlem almalarını gerektirdiği gibi diğer yatırımcılara umut vermektedir. İnternet ortamında herkesin başarı sağlaması oldukça olasıdır. Ancak birçok firma büyük bütçeler ile bu piyasada yer almaya başlamış durumdadır. Yapılan özel yazılımlar ve SEO uygulamaları ile site trafiğini arttırmak konusunda oldukça gelişme sağlamaktadırlar. Bunun yanında sosyal medyanın etkin kullanımı da birçok firma için oldukça önemlidir. Bu konularda sağlanacak başarılar da sitelerin yoğun trafiğe sahip olmasını sağlamaktadır. Yapılabilecek birçok önemli uygulama bulunurken en çok yapılması gereken ve üzerinde durulan SEO çalışmaları olmaktadır. İnternet sitelerinin arama motoru optimizasyonları oldukça önemli bir konudur. Bu konuda birçok fikir ve teknik bulunmakta iken kalıcı başarının sağlanması oldukça zor olabilmektedir.

Seo konusunda yapılabilecek birçok uygulama ve adım bulunmaktadır. Bu konuda yardımcı olabilecek firma ve ajanslarında kaliteli şekilde çalışmalar sağlasalar da bunları sayıları oldukça azdır. Bu konuda bir gelişimin olması içinde bir süre daha beklenmesi gerekmektedir. Ancak SEO konusunda başarılı olabilmek için ülkemizdeki internet siteleri oldukça uygun durumdadır. Özellikle E-Ticaret konusunda birçok internet sitesi eski ve sorunlu kodlamalı siteleri tercih etmektedir. Bunun yanında eski SEO bilgileri ile günümüzde yanlış uygulamaları devam ettirmektedirler. Bu sebeple de SEO konusunda biraz dikkatli ve özenli davranılması ile başarı sağlanması içten bile değildir. SEO başarısı için yapılması gerekenler içerisinde önemli püf noktalarını madde madde aşağıda belirtilmektedir. Bu maddeler genel 10 ana başlık altında toplanmaktadır. Her ana başlık altında detayları ile SEO konusunda özellikle E-Ticaret sitelerinin başarı sağlaması için yapması gerekenler öneri olarak belirtilmiştir. Bu konulara dikkat edilerek ve gerekenler yapılarak başarı sağlanması mümkün olacaktır.

Hedeflerin ve Stratejilerin Sağlıklı Şekilde Belirlenmesi
SEO başarısı sağlamak için öncelikle belirli bir hedefin olması gerekmektedir. Bu hedefin belirlenmesi oldukça önemli bir konudur. Genel olarak sitelerin daha fazla trafiğe ulaşması bir hedef olacak iken, SEO konusunda daha rasyonel ve detaylı hedeflere ihtiyaç duyulmalıdır. Ayrıca bu hedeflerin zamanlaması ve hedefe ulaşılması ile kalıcı olmasının hedeflenmesi konuları da oldukça önemlidir. Tüm bunlarında en iyi şekilde yapılması içinde sitelerin, içeriklerinin, ürünleri ve sektörün doğru analiz edilmesi seo başarısı için gerekmektedir. Yapılacak analiz sadece site ve firma için değil, rakipler içinde yapılmalıdır. Rakiplerin varlığı ve durumları iyi incelenmelidir. Ulaşılacak hedeflerin doğru şekilde belirlenmesi ile en geçerli strateji oluşturulmalıdır. Başarılı bir SEO çalışması yapabilmek için doğru strateji oldukça önemlidir. SEO çalışmalarının vakit buldukça yapılan ve yarı zamanlı uğraşılacak bir iş olmadığı ortadadır. Birçok firmanın büyük yatırımlar yaptığı bu çalışmalara disiplinli olarak yaklaşmak oldukça önemlidir. Ayrıca SEO çalışmalarında sürekli olarak güncel bilgileri ve taktikleri takip etmekte gerekmektedir. Bu konuda İngilizce bilmek büyük avantaj sağlayacaktır. Geçerli SEO çalışmaları ve arama motoru kriterlerinin takibi oldukça önemli bir konudur.

• Yapılacak ilk işlem SEO hedeflerinin ve beklentilerinin belirlenmesidir. Bu konuda gerçekçi ve rasyonel hedefler belirlemek ve beklenti içerisine girmek gerekmektedir.

• E-Ticaret sitelerinin alışveriş sağlayıcılarını doğru belirlemek önemlidir. Bu konuda en geçerli ve sorunsuz çalışan E-Ticaret platformlarını tercih etmelisiniz.

• İnternet ortamında rakipler gerçek dünyadan farklı olarak SEO klasmanında değerlendirilmelidir. Bu sebeple rakip analizlerini bu şekilde yapmak gerekmektedir.

• SEO stratejilerinin nasıl bir yöntem ile ilerleyeceğinin belirlenmesi oldukça önemlidir.

• Google SEO için gerekli tüm araçların kurulmasını sağlamanız seo başarısı için önemlidir.

• SEO işlemlerini kendinizin yapmasını planlıyorsanız bütçenizi ayarlamanız gerekmektedir.

• Oluşturacağınız projenin zamanlamasını doğru şekilde yapmak için proje yazılımları kullanmanız sizlere fayda sağlayacaktır.

Sektörün Pazarının Araştırılması ve Anahtar Kelimelerin Belirlenmesi
Gerçekçi ve rasyonel bir hedefin belirlenmesi ve stratejini oluşması işlemlerinden sonra en önemli aşama hedef pazarın araştırılması olmalıdır. SEO çalışmalarının başarılı olması için elbette ki başarı sağlanacak alanda çalışma yapmak doğru orantılı bir tercihtir. SEO çalışmasının bir önemli bir maliyeti bulunacaktır. Bu maliyetin karşılığının alınması oldukça önemlidir. Bu sebeple karşılık alınabilecek işlere girilmesi ticarette en önemli konudur. Hangi pazarda yatırım yapılacağı ve doğal olarak hangi pazarda SEO çalışmalarının yapılacağı başarı konusunda oldukça önemlidir. Bu konuda Pazar içerisinde gelişmiş ve oldukça yüksek yatırımları bulunan firmalar ve siteleri ile rekabet etmek için güçlü bir ekip ve bütçe gerekeceğini unutmamak gerekmektedir. Bu durumun yanında hedef Pazar için anahtar kelimelerin seçilmesi de oldukça önemlidir. Gerekli arama sonuçları ve hedef kitlenin ürünlere yaklaşımı ile ürünlerin hedef kitleye verecekleri doğru belirlenmelidir. Bu konuda başarı sağlanacak anahtar kelimeler seçilmelidir. Popüler olan ve birçok firmanın büyük rekabet verdiği sınırlı sayıdaki anahtar kelimeler yerine longtail anahtar kelime konusuna önem vermek daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlayabilmektedir. Tüm bunlar ile birlikte aşağıdaki detaylara da dikkat edilmelidir.

• E-ticaret sisteminde başarılı olabilmek için pazarın detaylı olarak araştırılması oldukça önemlidir. Bu konuda net bilgiler edinilmesi ciddi avantaj sağlayacaktır. Bu sebeple pazarın detaylı olarak araştırılması önemlidir.

• Google AdWorks içerisinde bulunan Keyword Planner (anahtar kelime planlayıcısı) ile çalışmak oldukça avantaj sağlayacaktır. Bu sayede daha fazla anahtar kelime bulabilmek ve longtail anahtar kelimeleri belirlemek mümkün olacaktır.

• Yurt dışındaki pazarlara dahil olmak için Google dışında Yahoo ve Bing anahtar kelime araçlarını kullanmalısınız.

• Ayrıca yurtdışı ve ülkemizdeki pazarlarda yer alabilmek için ücretli SEO yazılımlarını kullanabilirsiniz. SEMrush ülkemizde de hizmete giren önemli bir seo programı olmaktadır.

• Video konusunda başarı sağlanması içinde Youtube için Keyword Tool kullanılmalıdır.

• Pazardan ve yaşanan gelişmelerden sürekli haberdar olmak hareket edebilmek ve SEO konusunda gelişmeler yapmak için önemlidir. Bu konuda yazılım kullanabilirsiniz.

• Anahtar kelimelerde longtail anahtar kelimelerin tercih edilmesi avantaj sağlayacaktır.

• İleriye yönelik doğru tahminler yapılabilmesi için dünyadaki arama motoru tıklama oranlarının incelenmesi de oldukça avantaj sağlayacaktır.

Kolay, Anlaşılır ve Arama Motoru Dostu Bir Site Yapısı
SEO konusunda öncelikle web master arkadaşlar ilgi duymaktadır. Yaptıkları sitelerin içerikleri ile de bütünlük olarak SEO konusunda başarılı olması için çalışmalar yapmaktadırlar. Ancak bu çalışmalara girmeden önce siteler kontrol edilmelidir. Sitelerin yapısının gerçekten kolay ve geçerli bilgi akışı sağlayabiliyor mu? Bu durumun elbette birçok site sahibi ve kurucusu için evet olacaktır. Ancak bu durumun bizler tarafından evet denmesi bir şey ifade etmemektedir. Sitelerin yapısını ve içeriklerini arama motorlarının gözü ile incelmek gerekmektedir. Bizlerin kaliteli bir site yapması değil, arama motorlarının siteleri kaliteli bulması önemlidir. Özellikle E-Ticaret sitelerinde sadeleşmek başarı için oldukça önemlidir. Bu sebeple sitelerdeki arama motorunun istenen özellikleri ve gerekli bilgilerin dışındakilerin atılması ile gerçek bir başarıya ulaşmak mümkün olabilecektir. Bu konuda bir çalışma yapılması ve aşağıdaki detaylarında dikkate alınması e-ticaret için seo başarısı sağlanması için gerekmektedir.

• İnternet sitelerin mimarisinin etkili olduğu kadar bilgi akışını sağlayan bir yapıda olması önemlidir.

• İnternet siteleri ve SEO konusunda link juice kavramının ve uygulamasının iyi anlaşılması oldukça önemlidir.

• İnternet sitelerinde hazırlanacak URL çok uzun ve detaylı olmamalıdır. Sade ve basit olması çok daha avantajlı olacaktır.

• Yapmak istediğiniz sitenin şablonunu yazılımlar ile dijital ortamda belirleyebilirsiniz. Bunun için Lucid Chart oldukça başarılı bir yazılımdır.

• Sitede belirlenecek alanlar ve kategorilerin subdomain ile belirlenmesi yerine klasörler olarak belirlenmesi avantaj sağlayacaktır.

• E-Ticaret sitesinin başarılı olması için mimarisinin flat site architecture seo mimarisinde olması avantaj sağlayacaktır.

• E-Ticaret sitelerindeki kullanıcı sayfalarının indekslenmesini önlemekte avantaj sağlayıcı olacaktır.

Sitelerin Teknik Sorunları ve Analizlerinin Yapılması
E-Ticaret için sitelerin yapısının arama motorları tarafından beğenilecek şekilde kaliteli ve bilgi akışını sağlayacak şekilde bir mimaride yapılması işlem tamamlanmamaktadır. Yapılması gereken daha farklı işlemlerde bulunmaktadır. Sitelerde hatalar ve arama motorlarının gözü ile nasıl tepki alacağının analiz edilmesi gerekmektedir. Bu konuda Crawl adı verilen yazılımlar kullanılmaktadır. Bu yazılımlar ile oluşturulan sayfalar ve site arama motorunun yaptığı gibi incelenmektedir. Tıpkı arama motorunun yaptığı gibi hataları tespit etmektedir. Bu sebeple daha sayfaların ve sitenin oluşturulmasından ve yayınlanmasından önce arama motorunun ne tepki vereceğini öğrenmek mümkün olmaktadır. Bu durum büyük avantaj sağlamakta ve maça önde başlamak anlamına gelmektedir. Bu yazılımlar ile sitenin ve sayfaların denetlenmesi ve analiz edilmesi seo başarısı sağlamak için oldukça önemlidir. Bunun yanında hata sayfalarının da önlenmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması oldukça önemlidir. Bu konuda da aşağıdaki detayların uygulanması avantaj sağlayacaktır.

• Öncelikle sitenin yayınlamadan önce Google örümcekleri tarafından yapılacak tarama sonrasındaki hatalarını görmek için Screaming Frog veya benzeri yazılımların kullanılması önemlidir.

• Bunun yanında sitenin yayınlanması ile Google tarafından tarandığından emin olmalısınız. Bunu öğrenmek içinde siteadı:alanadı.uzantı şeklinde arama yapabilirsiniz.

• 404 hata kodlu sayfalara giden tüm bağlantıların düzenlenmesi gerekmektedir.

• 404 Sayfanızın kullanıcıya doğru şekilde bilgi vermesini sağlayacak şekilde düzenlemesi yapılabilir. Bu seo’da başarı için avantaj sağlayacaktır.

• Site yöneticinize 5xx şeklindeki hata sayfalarını yönlendirip problemlerin çözülmesini sağlayabilirsiniz.

• Sitemizde bulunan 302 kodlu yönlendirme sayfalarını düzenleyerek 301 kodlu yönlendirme sayfalarına çeviriniz.

• Sayfaların yükleme hızlarının kontrollerini mutlaka yaptırınız düşük yükleme değerindeki sayfaları optimize ediniz.

• Sayfalarda bulunan resimlerin isimlerinin ve açıklamaların o kategoriye uygun şekilde olmasını sağlamak da oldukça önemlidir.

• Sitede yapılan ilk Craw analizinden sonra yapılan düzeltmeler neticesinde bir daha analiz yapılması faydalı olacaktır.

• Sitelerin yayınlanması ile de online analizlerin ve testlerin yapılması avantaj sağlayacaktır.
Kaliteli ve Arama Motorlarının İstediği Şekilde İçerik Oluşturmak
Sitenin mimarisi ve yapısının sorunsuz şekilde yapılması ve tüm sayfaların problemsiz olarak açılması gibi teknik konuların tamamlanması büyük bir avantaj sağlayacaktır. Ancak seo’da başarı sağlanması için içerik çok önemlidir. Google tarafından siteyi taraması için kullanılan botlar en çok içeriklere bakmaktadır. Bu sebeple de içeriklerin kaliteli ve sorunsuz olması oldukça önemlidir. Bu durum aslında kullanıcılar içinde çok önemlidir. Google oluşturduğu kriterlerde kullanıcıların daha kaliteli içeriklere ulaşmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Temel olarak sitelerde bu konuda bir çalışma yapılması gerekmektedir. Ancak durum bu kadar basit olmamaktadır. Birçok teknik detay bulunmaktadır. Google yapısı itibarı ile ve koyduğu kriterler ile içerik konusunda sıkı bir eleme yapmaktadır. Arama mantığının da düşünülmesi ile anahtar kelimelerin geçtiği içeriklerin nasıl hazırlanacağı oldukça teknik bir konu olmaya başlamaktadır. Bu durumun en iyi şekilde yapılabilmesi için mutlaka ilk olarak içeriklerin kopya olmamasını sağlamak gerekmektedir. Bunun yanında da dikkat edilmesi gereken birçok farklı teknik detay bulunmaktadır. Metaların belirlenmesi, başlıkların belirlenmesi, karakter ve yazı metni ile başlıkların boyutları gibi birçok teknik detay oldukça önemlidir. Bu sebeple içerik konusunda dikkat edilmesi gereken çok dayıda detay bulunmaktadır. Bunlarda en önemlileri aşağıda sıralanmaktadır.

• Başarılı seo uyumlu içerik içirik önce sayfaların başlıklarının anahtar kelimeler ile uyumlu olması oldukça önemlidir.

• Sayfaların meta description değerlerinin düzenlenmesi avantajlı olmaktadır.

• Sayfa açıklamalarının kısıtlanmaması için 150 karakterin altın kalmasını sağlayabilirsiniz.

• Aynı şekilde başlıklarında üç nokta ile kısıtlanmaması için 70 karakterin altında kalmasını sağlayabilirsiniz.

• İçeriklerin kopya olmaması konusunu denetlemek de oldukça önemlidir.

• Başlıkların hx değerlerinde olduğunu kontrol etmek bu değerlerde oluşturmak önemlidir.

• Aynı şekilde anahtar kelimelerinde bu şekilde belirtilmesi önemli bir noktadır.

Başarılı Linkleme Ağacı Oluşturulması
Sitenin yapısı ve mimarisinin en iyi şekilde oluşturulması ve sayfaların sorunsuz şekilde çalışmasından sonra Seo konusunda başarılı bir şekilde içeriklerin oluşturulmasını da sağlamak oldukça önemliydi. Bunun da en iyi şekilde sağlanması ile seo başarısı büyük oranda elde edilmeye başlanmış olmaktadır. Ancak daha fazla konuda dikkatli olunarak ve özen gösterilerek kusursuz bir çalışma yapılabilmektedir. Bu konuda yapılacak teknik çalışmalar sayfaların ve sitenin oluşturulması ve içeriğin eklenmesi ile sınırlı değildir. Bu işlemden sonra da özellikle site linklerinin düzgün bir şekilde oluşturulması da oldukça önemlidir. Link ağacının arama motoru optimizasyonu konusunda sorunsuz bir şekilde yapılması da artı bir değer olacaktır. Bu konuda başarısız olunması ile ciddi bir eksi not olacaktır. Sitelerin SEO konusunda başarı olmaları ve hedeflere kısa sürede ulaşmaları için her konuda detaylı çalışılması gerekmektedir. Bu konuda linklerinde detaylı bir şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. bu işlemler içinde gerekli bazı önemli konular aşağıda belirtilmektedir.

• Sitenin merkez navigasyonunda bulunan linklerin arama yani anahtar kelimeler ile uyuşması önemlidir. Bu konuya dikkat edilmesi arama motoru optimizasyonu için gerekmektedir.

• Sitelerde breadcrumb sisteminin uygulanması oldukça etkili olacaktır. Bunun etkili bir şekilde uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

• Sitedeki ürün açıklamalarında ve bloglardaki yazılarda kullanıcıların davranışlarını belirleyerek linkler verebilirsiniz.

• Sitelerde çok fazla kategorinin olması ürün çeşitliliği için avantaj olsa da SEO için avantaj değildir. Bu sebeple gereksiz kategorileri eleyebilir ve birleştirebilirsiniz.

• Sitede bulunan ürünlerin birbirleri ile ilgili olması durumunda aynı sayfadan bağlantılanması avantaj saplayacaktır.

• Sitedeki yapılandırmaların kolay bir kullanım sağlaması ve SEO konusunda istekleri yerine getirmesine dikkat edilmelidir.

Kusursuz Kullanıcı Deneyimi İçin Kullanılabilirlik
E-ticaret için sitelerin en iyi şekilde arama motoru optimizasyonuna ulaşmasını sağlamak amacı ile birçok konuda düzenleme ve iyileştirme yapıldı. Ardık arama motorlarının botu site içerisinde rahat bir şekilde gezebilecek ve istediği içeriğe ulaşabilecek. İçeriklerde arama motoru optimizasyonu konusunda oldukça başarılı olduğuna göre SEO konusunda başarının yakalanması çok az bir zaman kaldığını anlayabiliriz. Ancak sadece az bir zaman kaldığını belirtmek gerekir. Bu konuda yapılması gereken daha farklı işlemlerde bulunmaktadır. SEO konusunda profesyonel bir çalışma gerçekleştirmek için mutlaka sabırlı, disiplinli ve yılmadan çalışmalar yapılmalıdır. Yazının başında da SEO konusunun boş zamanların eğlencesi olmadığından bahsetmiştik. Bu sebeple tam anlamı ile SEO konusunda sorunsuz bir site oluşturmak için bazı detaylarında iyi şekilde incelenmesi ve dikkat edilmesi konuların önemine varılması gerekmektedir. Sitelerin tüm yapısal olarak en iyi şekilde oluşturulduğu ve teknik açıdan sorunsuz olduğu bir durumda kullanıcılar için ne kadar kullanılabilir olduğu konusu gelmektedir. Bu durumun arama motorları ile de oldukça ilgisi bulunmaktadır. Bu sebeple sitelerin arama motorlarının ve kullanıcıların seveceği bir şekilde kullanılabilir olarak tasarlandığını tekrar gözden geçirmek gerekmektedir. Bu konuda da ilgilenilmesi ve uygulanması gereken birçok detaydan bazıları aşağıda belirtilmektedir.

• İlk olarak arama motoru optimizasyonu konusunda başarılı ve kullanıcı dostu E-Ticaret sitelerinin incelenmesi önemli bir konudur. Başka başarılı sitelerden ilham alınması avantaj sağlayıcı olacaktır.

• Sitede yapılan aramalara pek güvenmeden kullanıcı olarak aramaların sonuçlarının görülmesini sağlayabilirsiniz.

• Farklı sitelerden ve gruplardan sitenizin incelenmesi ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmesini isteyebilirsiniz. Bu sayede sitenize çok farklı açılardan bakılarak gözünüzden kaçan ve aklınıza gelmeyecek birçok fikir ile karşılaşabilirsiniz.

• Arama motorlarının kolay bir şekilde okuyabileceği teknolojiler ve kodlar kullanınız. Flash ve Ajax gibi arama motorlarının zorlandığı konulardan uzak durunuz.

• Sitenin herkes tarafından kullanılabilir olması için görme engelliler içinde çözümler bulabilirsiniz.

• Sitenizde bulunan yazılar içeren resimlerinde arama motoru tarafından okunmasını sağlayabilirsiniz.

• Sitelerin tam olarak tamamlanması sonrasında seo browser ile içeriğinin kontrol edilmesi yararlı olacaktır.

• Sitenizdeki kullanıcıların hangi bölümlere ve nerelere yoğunlaştığını görebilmek için Crazyegg gibi sitelerden yardım alabilirsiniz.

• SEO için oldukça önemli olan sosyal medya için paylaşım butonlarınızın yerlerini doğru belirlemeniz önemlidir.

Tüm İşlemlerin Tamamlanmasına Yakın Yardımcı Elemanların Kullanımı
Yapılan son düzenlemeler ile artık SEO konusunda oldukça iddialı bir siteye sahip olmak üzere olunduğu açıktır. Bahsedilen tüm konuların yapılması ve dikkat edilmesi noktasında ama motorlarının çok hoşuna gidecek bir E-Ticaret sitesinin oluşturulduğunu söylemek mümkün olabilmektedir. Ancak tam ve kesin olarak bunun sağlanması için yapılması gereken bazı küçük ama önemli detaylar bulunmaktadır. Gerçek anlamda seo başarısı elde etmek için birçok konuda detaylı olarak çalışmak oldukça önemlidir. Bu konulardan birçoğunu tamamlamış bulunsak da tam olarak bittiğini söyleyemeyiz. SEO konusunda bazı yardımcı enstrümanların da yardımını alarak bu konuda kesin ve net konuşabilmek mümkün olabilecektir. Bunun içinde hangi konulara dikkat edilmesinin gerektiği ve hangi yardımcı enstrümanların kullanılması gerektiği aşağıda belirtilmektedir. Bu konuda yapılacak olanlar kullanıcı deneyimi konusunda çok daha iyi olmak ve dolayısı ile arama motorları ile dost olmak için yapılmaktadır. Bu iki konu birbirinden ayrı değildir. Yapılan her hamlede ve düzenlemede bu iki amaç beraber hareket etmektedir. Bu şekilde bakılarak aşağıdaki konulara da dikkat edilmesi avantaj sağlayacaktır.

• Üye girişlerinin ve kayıtlarının yapıldığı sayfaların arama motoru tarafından taranmasının engellenmesi avantaj sağlayacaktır. Bunu robot.txt dosyası oluşturarak sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu dosyayı arama motorunun botuna kılavuz olacak şekilde detaylı olarak hazırlamanız da avantaj sağlayacaktır.

• Google alışveriş servisi için gerek duyulan RSS beslemesinin oluşturulması avantaj sağlayacaktır.

• Sitelin haritalarının oluşturulması oldukça önemlidir. Arama motorları açısından bu oldukça avantaj sağlayacaktır.

• Tarayıcı uyumluluğu yakalamak için HTML sayfalarının W3C uyumlarının kontrol edilmesi ve sağlanması önemlidir.

• Bu durumu CSS içinde sağlamanız daha yüksek seo başarısı sağlayabilmektedir.
Farklı Diller İçin SEO Sorunu Aşmak
Tüm ayarlamaların en iyi şekilde yapılmasının ardından sitelerin tam olarak SEO konusunda başarı sağlaması mümkün hale gelmektedir. Bu durumda sitenin neredeyse tümünde SEO konusunda sorunsuz bir yapının oluşturulmasını sağladık diyebiliriz. Ancak durum sadece Türkiye için geçerli. Eğer sitenin uluslararası bir portföyü varsa ve yabancı dile çevriliyorsa yapılan SEO çalışmalarında büyük bir sorunla karşılaşmak mümkün olabilmektedir. Bu durum için de bazı konulara dikkat edilmesi ve önlem alınması ile seo başarının yakalanması mümkün olabilmektedir. Bu konuda yapılması gereken bazı düzenlemeler ve dikkat edilmesi gereken konular aşağıda detaylı olarak belirtilmiştir. Bu konulara dikkat edilmesi ile uluslararası SEO konusunda da korkmanıza gerek kalmayacaktır.

• Yabancı dillerde ayrımın nerede başlayacağına karar verilmesi gerekmektedir. Dil ayrımının alan adından başlaması, alt alandan başlaması veya klasörlerden başlaması mümkün olabilmektedir.

• Sitenin hedefinde belirli bölge varsa ve burası hedeflenmekte ise bu durum Google Webmaster aracından belirtilmelidir.

• URL yapılarında farklı diller için hreflang yapısı kullanılabilir. Bu sayede SEO konusunda başarılı bir işlem yapılmış olunacaktır.

• Bunun yanında eğer farklı bir dil veya bölge için özel bir harita yapılmış ise bunun Google ile paylaşılması önemlidir.

• Yapılan çevirilerin doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığının anlaşılması için farklı servislerden yararlanılabilmektedir. Bu durumda Arama Motoru Optimizasyonu için oldukça önemlidir.

• Yapılan ülke sayfalarından bulunan diğer ülke sayfalarına yönlendirmenin yapıldığından emin olmalısınız.

Sunuca Ulaşıldığının Anlaşılması İçin Başarının Ölçülmesi
SEO konusunda yapılan birçok uygulamadan sonra başarının gelmesi kaçınılmaz gibi görünmektedir. Birçok konuda detaylı olarak çalışmalar yaparak mükemmelliğe ulaşan bir E-Ticaret sitenin oluşturulması tamamlanmıştır. Artık sitenin kullanıcılar ile buluşması ve arama motorları ile sorunsuz bir şekilde anlaşması beklenmektedir. Bu şekilde işlemin tamamlanması mümkün değildir. Yazının ilk maddesi olarak hedeflerin belirlenmesi demiştik Gerçek ve rasyonel hedeflerimize ulaşıldığının ve ciddi bir şekilde başarının geldiğinin görülmesi oldukça önemlidir. Bu konuda hiç tereddüt yaşamadan net bir şekilde başarının ölçülebilir olması gerekmektedir. Eğer başarı ölçülemiyor ise olduğundan şüphe edilebilir. Bu sebeple birçok farklı aracın kullanılması ve yardımın alınması ile seo başarısı ölçmek mümkün olabilmektedir. Bu konuda aşağıda belirtilen birçok farklı yöntem ile sağlanan başarının ölçülmesi mümkün olmaktadır.

• Çalışmaların ilk gününden ve adımından itibaren son aşamaya kadar hedeflerin takibinin iyi yapılması gerekmektedir. Bu aşamadan yapılabilirlik ve başarabilir olmanın güveni var ise hedefin yükseltilmesinden çekinilmemelidir. Birçok konuda işlerin içine girildikçe bilgi artmakta ve ilk zamanlarda belirlenen hedeflerin üstüne çıkılacağından emin olunabilmektedir.

• İlk adımlardan itibaren searchmetrics gibi araçların gidişatınızın ölçülmesini sağlayabilirsiniz.

• SEO çalışmasında rakiplerin seo başarısı sizlerin ulaşmak isteğiniz sınırlar olarak görülmelidir.

• SEO başarının takibi için positionly gibi yazılımların kullanımı ve sıralamalarda be durumda olduğunuzu öğrenmek yardımcı olacaktır.

• Aynı şekilde linklerin durumlarını da bu tip yazılımlar ile ölçmek mümkün olabilmektedir.

• Anahtar kelimelerin gruplanması oldukça önemlidir.

• Sitenin tüm sayfalarından Google Analytics konusunda entegrasyon yapılması önemlidir.

• Bu araç ve farklı araçlar ile site trafiğinin sürekli olarak ölçülmesi ve izlenmesi gerekmektedir.

• Sitede kalma süresi oldukça önemlidir. Bunun sağlanması için düzenlemeler yapılmalıdır.

• Google Analytics için E-Ticaret sistemi kurumunu yaparak avantaj elde edebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen tüm konular özellikle SEO başarısı yakalamanın yanında kullanıcı deneyiminin de sağlanmasını hedeflemektedir. Arama motorları da bunun sağlanması için yönlendirmeler yapmaktadır. Bu sebeple sitelerin Arama Motoru Optimizasyonu konusunda başarılı olmaları kullanıcıların daha rahat bir şekilde sitede gezinmesi ve aradıklarını kolayca bulmaları ile mümkün olabilmektedir. Yapılan tüm teknik düzenlemeler basit, sade ve anlaşılır bir internet sitesinin oluşturulması, bağlantılarının ve linklerin sorunsuz çalışması ve elbette ki içeriğinin kaliteli ve kopya olmaması temeline dayanmaktadır. Bunların en iyi şekilde sağlanması ile SEO Adresi konusunda başarı sağlanması kaçınılmaz olmaktadır. Bu sebeple de özellikle E-Ticaret konusunda oldukça yüksek maliyetler ile kurulan yatırımlarda bu konuların dikkate alınması ile başarılı bir şekilde geri dönüş alınması mümkün olabilmektedir.

Hazırlayan: SEO Adresi
__________________________
turkojen34 aktuelsoylesi

kişi bu mesajı beğendi.

Gecem aydınlansın istemem, çünkü o zaman yıldızları göremem.
wmaraci
reklam

sezginmercan sezginmercan a place i'd never been Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek SEO Expert - Digital Marketing
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 244
  • Beğeniler 15 / 59
  • Ticaret 41, (%95)
güzel bir derleme olmuş.
 

 

turkojen34 turkojen34 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Güzel makale teşekkürler
 

 

AnkaraSEOHizmeti AnkaraSEOHizmeti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 5 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Rica Ederim
 

 

Gecem aydınlansın istemem, çünkü o zaman yıldızları göremem.
wmaraci
wmaraci

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)
Elinize sağlık.
AnkaraSEOHizmeti

kişi bu mesajı beğendi.

MehmetBartu MehmetBartu Yönetici Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Marketing Manager
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 111
  • Beğeniler 16 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam bilgiler güzel. Yalnız yapıcı bir eleştirim olacak. Yazıyı okutmak için aralara görseller eklemeniz ve önemli yerleri bold yapmanız daha faydalı olacaktır düşüncesindeyim. Kolaylıklar dilerim.
AnkaraSEOHizmeti

kişi bu mesajı beğendi.

Myiso Myiso Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı +Seo+ Adwords
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 605
  • Beğeniler 18 / 153
  • Ticaret 12, (%92)
Çok güzel bir yazı fakat şöyle bir olayda vardır. E-ticaret sitelerinde ne kadar SEO yaparsanız yapın ürün resimleri ve ürünün kalitesi önemlidir. Siteye girer 1000 kişi veya 1500 kişi birşey alamadıktan sonra SEO yapsa ne olacak yapmasa ne olacak. Bunları da eklemeniz gerekli sadece işler seo ya bakmıyor. Reklam da önemlidir. İnsanları seo ile satış yaparsınız gibi yazılar yapmayın. Sitenin üst sırada olması ile iş yapılmıyor E-ticaret sektöründe.

Şimdi diyeceksiniz ki sen nerden biliyorsun kardeşim bunları evet biliyorum ve 5 yıldır E-ticaret Uzmanı olarak iş yapıyorum. Bu deneyimlerim karşısında hatta ve hatta bayan ayakkabı, bayan çanta, kelimelerinde ilk sırada yer alan birisi idim. Müşteri yi tutmak öyle eskisi gibi basit değil. Birde şu olay var ki GERİ İADE en kötü olay kargo gönderi ücreti ve iade ücreti ve ek olarak Kapıda ödeme ise Kapıda ödeme için kesilen komisyon ücreti.

İşin özeti şudur. SEO ile 1. sıraya gelsen bile satış odaklı iş yapmak için en önce gelen şeylerden birisi de websitenin müşteriye karşı kolay olması ve görünüşü "BENİ AL" gibisinden bir elektrik vermesi. " Ürün Grafikleri" fazla photosop ile oynanıp grafik kalitesini düşürmemek.

Not: Bu yazdıklarım konu baltalama olarak görmeyiniz. Bunlar her zaman göz önünde tutacağınız şeyler olmalıdır. SEO yaptım oldu dediğiniz zaman bu şekilde giderseniz daha iyi olacaktır. Hatta yazınıza da ekleyebilirsiniz.


Teşekkürler
Saygılar.
AnkaraSEOHizmeti

kişi bu mesajı beğendi.

AnkaraSEOHizmeti AnkaraSEOHizmeti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 5 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

Myiso adlı üyeden alıntı

Çok güzel bir yazı fakat şöyle bir olayda vardır. E-ticaret sitelerinde ne kadar SEO yaparsanız yapın ürün resimleri ve ürünün kalitesi önemlidir. Siteye girer 1000 kişi veya 1500 kişi birşey alamadıktan sonra SEO yapsa ne olacak yapmasa ne olacak. Bunları da eklemeniz gerekli sadece işler seo ya bakmıyor. Reklam da önemlidir. İnsanları seo ile satış yaparsınız gibi yazılar yapmayın. Sitenin üst sırada olması ile iş yapılmıyor E-ticaret sektöründe.

Şimdi diyeceksiniz ki sen nerden biliyorsun kardeşim bunları evet biliyorum ve 5 yıldır E-ticaret Uzmanı olarak iş yapıyorum. Bu deneyimlerim karşısında hatta ve hatta bayan ayakkabı, bayan çanta, kelimelerinde ilk sırada yer alan birisi idim. Müşteri yi tutmak öyle eskisi gibi basit değil. Birde şu olay var ki GERİ İADE en kötü olay kargo gönderi ücreti ve iade ücreti ve ek olarak Kapıda ödeme ise Kapıda ödeme için kesilen komisyon ücreti.

İşin özeti şudur. SEO ile 1. sıraya gelsen bile satış odaklı iş yapmak için en önce gelen şeylerden birisi de websitenin müşteriye karşı kolay olması ve görünüşü "BENİ AL" gibisinden bir elektrik vermesi. " Ürün Grafikleri" fazla photosop ile oynanıp grafik kalitesini düşürmemek.

Not: Bu yazdıklarım konu baltalama olarak görmeyiniz. Bunlar her zaman göz önünde tutacağınız şeyler olmalıdır. SEO yaptım oldu dediğiniz zaman bu şekilde giderseniz daha iyi olacaktır. Hatta yazınıza da ekleyebilirsiniz.


Teşekkürler
Saygılar.


Yazdıklarınızın konu baltalama ile ilgili bir durumu yok. Gayet güzel eklemeler yapılmış.
Biz sadece E ticaret siteleri için ''seo'' ipuçları verdik.
Evet SEO detaylardan olaşan bir bütün diyebiliriz.
İleriki zamanlarda E-ticaret Pazarlama ve SEO İlişkisi gibi bir başlık altında değindiğiniz konuları detaylı yazma fırsatımız oluşursa paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Düşünceleriniz için teşekkür ederiz...
 

 

Gecem aydınlansın istemem, çünkü o zaman yıldızları göremem.

Sercecik Sercecik Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Üniversite öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 27 / 45
  • Ticaret 2, (%100)
kullanıcıya direktman ulaşırım daha iyi. seo bunu dolaylı yoldan sağlar sadece. facebook,twitter,google reklamları yeter artar bile. bu yazdığınız şeyleri e-ticaret sitesine uygulamak yöntemleri israf etmek olur. yazdıklarınızın %70i zaten e-ticaret sitesine özel durum değilki. e -ticaret sitesi için seo çok önemsizdir çünkü ciddi para yatırmadan üst sıraya çıkılamaz. kaliteli olduğunu kesin olarak onaylayacağınız bir siteyi reklam yoluyla tanıtsanız yeter.
 

 

AnkaraSEOHizmeti AnkaraSEOHizmeti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 5 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Serçecik E ticarette kullanıcılara direk ulaşmak facebook,twitter,google reklamları değildir.
Bu yazdıklarımızda ne maliyet harcıyorsunuz da israf oluyor anlamadım ?
E ticaret sitelerine SEO önemsiz demişsiniz. Ciddi para yatırılmadan üst sıralara çıkılmaz demişsiniz
Ne kadar bütçe konulursa konulsun bu işlemler olmadan olmaz.
bu işlemler ne kadar tamam olursa olsun bütçe ayrılmadan olmaz.
Sizin kaliteden kastınız nedir ? Sadece reklam ile bu iş olmaz, sadece sosyal medya ile olmaz, sadece site içi seo ile olmaz, sadece site dışı seo ile olmaz, bunlardan biri olmasın olmaz.
Yazınız çok çelişki içeriyor. Bu kadar cevap verebildim.
 

 

Gecem aydınlansın istemem, çünkü o zaman yıldızları göremem.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al