lostyazilim
tr.link

İngilizce siteye Türkçe sitelerden link verme

3 Mesajlar 795 Okunma
acebozum
tr.link

uzmanabi uzmanabi Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 220 / 77
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba arkadaşlar.
Daha önce ingilizce site üzerine pek tecrübem olmadı. Soracağım soru açık ve net. İngilizce bir siteye Türkçe sitelerden link vermek fayda sağlar mı?
Özellikle Türkiye'deki yabancılara dönük bir site için bunu mantıklı buluyor musunuz?
Tecrübeli arkadaşlarımdan destek bekliyorum.

wmaraci
reklam

dtmuratcan dtmuratcan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 517
  • Beğeniler 487 / 104
  • Ticaret 10, (%100)
Merhaba,

Tecrübelerimden faydalanarak söyleyebileceklerim sınırlı ancak kısaca iki farklı konudan bahsetmeye çalışacağım.

Birincisi eğer Türkiye'de bulunan yabancılara yönelik bir site olacaksa Türkiye'den arama yapılacağı için Türk sitelerinden veya Türkiye lokasyonlu sitelerden link almak sağlıklı olur, bu global sıralamayı da tetikliyor zaten. Ama yurtdışındakiler için bir yükseliş sağlar mı derseniz bir noktaya kadar sağlayacağını ancak yurt dışı rekabeti için de yurt dışından link alınması gerektiğini düşünüyorum.

İkinci konu ise; geçtiğimiz 6 ayda Bozcaada için çalışmıştık, Türkiye'de ilk 3 sıraya yerleştiğimizde globalde ancak 2. sayfa ortalarına yaklaşabilmiştik. Ancak yurtdışından da hitler alıyoruz, ama hedeflediğimiz kesinlikle yurt dışı değildi. O nedenle beklentinizi karşılamayabilir.
uzmanabi

kişi bu mesajı beğendi.

uzmanabi uzmanabi Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 220 / 77
  • Ticaret 3, (%100)
Ben istediğim cevabı aldım. Artık globalde de sitenin kalitesi ön plana çıkacaksa türkçe sitelerden link vermek mantıklı olabilir. Tecrübe her şeydir hocam.Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
dtmuratcan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al