uzmanabi
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba arkadaşlar.
Daha önce ingilizce site üzerine pek tecrübem olmadı. Soracağım soru açık ve net. İngilizce bir siteye Türkçe sitelerden link vermek fayda sağlar mı?
Özellikle Türkiye'deki yabancılara dönük bir site için bunu mantıklı buluyor musunuz?
Tecrübeli arkadaşlarımdan destek bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Doktor
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Merhaba,
Tecrübelerimden faydalanarak söyleyebileceklerim sınırlı ancak kısaca iki farklı konudan bahsetmeye çalışacağım.
Birincisi eğer Türkiye'de bulunan yabancılara yönelik bir site olacaksa Türkiye'den arama yapılacağı için Türk sitelerinden veya Türkiye lokasyonlu sitelerden link almak sağlıklı olur, bu global sıralamayı da tetikliyor zaten. Ama yurtdışındakiler için bir yükseliş sağlar mı derseniz bir noktaya kadar sağlayacağını ancak yurt dışı rekabeti için de yurt dışından link alınması gerektiğini düşünüyorum.
İkinci konu ise; geçtiğimiz 6 ayda Bozcaada için çalışmıştık, Türkiye'de ilk 3 sıraya yerleştiğimizde globalde ancak 2. sayfa ortalarına yaklaşabilmiştik. Ancak yurtdışından da hitler alıyoruz, ama hedeflediğimiz kesinlikle yurt dışı değildi. O nedenle beklentinizi karşılamayabilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
uzmanabi
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ben istediğim cevabı aldım. Artık globalde de sitenin kalitesi ön plana çıkacaksa türkçe sitelerden link vermek mantıklı olabilir. Tecrübe her şeydir hocam.Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
1 kişi bu mesajı beğendi.