-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
web design ve yazılım
-
-
Ad Soyad
N** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
merhaba arkadaşlar, başıma ilk kez böyle bir sıkıntı geliyor ve sizlere danışmak istedim. şimdi bir siteden veri çekiyorum. For döngüsü ile çektiğim verileri döngüye sokup veritabanına kayıt ediyorum. Buraya kadar sıkıntı yok. Sıkıntı şu şekilde;
veri çektiğim siteden 2 adet sayı geliyor. Örneğin biri 2.50 diğeri 3.60 gibi. Dizi şeklinde bu şekilde ikili bir çok sayı geliyor. Ben bu iki sayının birbirine oranını hesaplatıp çıkan sonucu veritabanına kaydediyorum. Ancak diziden gelen 100 değer varsa bunların 98ini hesaplayıp kaydediyor 2 sini kaydetmiyor. Tekrar sorguyu çalıştırıyorum bazen bu eksik 2 değil 5 oluyor ama hiç tam sonuç alamıyorum. Başına daha önce bu şekilde bir şey gelen oldumu yada konu ile ilgili fikri olan arkadaşlar varmı?
teşekkürler
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Kodunuzda sıkıntı olsa diğerleri de çalışmaz. Tahminlerime göre karşıdan veri gelirken sıkıntı oluyor. Siz bu veriyi karşılarken format farkı olabilir. O yüzden her çalıştırmanız da tutarsız veri ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Örneğin tek tırnak probleminin ilk çıktığı zamanlarda veritabanına makale başlığı kaydederken Örnek Makaledir dediğimizde problem olmuyordu ama Furkan'ın makalesi dediğimizde kayıt olmuyordu gibi. Her gelen veriyi tek tek kontrol ederek gidin bence.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Uzunda olsa yapılacak işlem Debug.
Her sayı gelişinde sayıları,toplamı,sonucu ekrana yazdıracaksınız daha sonra db ile karşılaştıracaksınız.
Örnek
1. sayı: xx 2. sayı xx sonuc:xx
1.sayı bb 2.sayı aa sonuc: cc
gibi böylelikle sorunun neyden kaynaklandığını bulmanız daha kolay olur
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
web design ve yazılım
-
-
Ad Soyad
N** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
hocam cevap için teşekkür ederim ancak sorunun neyden kaynaklandığını sanırım buldum. gelen sayı dizilerinin bazıları birden fazla geliyordu. Hal böyle olunca ende onları GROUP BY ile grupluyordum. Ekrana yazdırdığı değerler ilk kayıt edilen değerler olduğu için o veri artık gelmediğinden oran hesaplayamıyor ve boş kaydediyor. Ancak daha sonra kaydettiği veriler geldiği için onları hesaplayıp kayıt ediyormuş :) gözden kaçan bir şey yani. Şimdi düzeltiyorum hatayı ve sorun çözülüyor. Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam, gelen değerleri bir ekrana yazırmayı deneyin.
Daha sonra veritabanı işlemi yapın.
www.ontedi.com
www.cizgi.site