-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Beyler biliyorum artık bu konulardan bıktı herkes , *** olsun ytpara olsun bütün forumlarda çoğu yazıyı okudum fakat tam olarak bişey anlamadım şimdi ben bu işe ilk 2013 te başladım ve ilk kazancımı 2014 te aldım yaklaşık 250 tl idi daha sonra kanallarım kapandığı için soğudum ve bıraktım şimdi yeniden başladım yaklaşık 1 hafta içinde 1k nın üstüne çıktım ödemeyide bu ay alıcam ozamana kadar 4-5 k olur diye düşünüyorum şimdi ben bu kazancı nasıl vergilendirmeliyim bu civarda kazanan yada daha fazla kazanan arkadaşlar ne yapıyor ? Kazancını nasıl vergilendiriyor ? Yüzde kaçını vergi olarak veriyor ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
mühendislik öğrencisi
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Kardeşim vergi falan kesilmiyor hesap giriyorsun yatırılıyor kazancın ama illa ben ödeyeceğim dersen şahıs şirketi kurarsın mali müşavire gitsen halleder ancak 4 bin kazansan sigortası vs. yarısı gider kardeşim 1binliraya yakın şirket masrafları + birde kazandığından vergi ödeyecekmişsin yarısı gider heralde ancak birde biyerde okuduğuma göre senede 20 bin lira nın altına vergi memurları pek takılmıyormuş ancak düzenli biryerden hesabınıza para aktarılıyorsa vergi memurlarının dikkatini çebiliyormuş tabi sen ayda 4-5bin kazanacağım diyorsan mutlaka takılırsın memur beylere
1 kişi bu mesajı beğendi.
TurkaWeb
Bilmediğim Birşey Söyle
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Ticaret Erbabı
-
-
Ad Soyad
H** C**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Yasal Olarak Vergilendirilmesi yapılamıyor. Ama reklam ücreti olarak bildirebilirsin. Ancak ödemek zorunda değilsin. Emin ol bende ticaret ile uğraşıyorum ancak bu konuda gerçekten haksız yere ödediğiniz birçok şey var. Ha evet vergimi ödeyeceğim ödüyorumda tabiki ama inan işin içine girince anlıyorsun. Bence sen hiç dallanma budaklanma paranın keyfini çıkar. Arada bir adsense hesabına bağlı bankaları değiştir sorun olmaz
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
şahıs şirketi kurmadan başka şekilde kazancımızı vergilendiremezmiyiz sonuçta bu işin garantisi yok bir ay var bir ay yok diyelim kanallarım kapandı ve ben bidahaki ay hiç kazanamadım şirketin masraflarını nasıl karşılayacağım yaff
TurkaWeb
Bilmediğim Birşey Söyle
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Ticaret Erbabı
-
-
Ad Soyad
H** C**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
iyide kardeşim vergi mükellefi olmadan vergi ödeyemezsin. Mesela tarım ile uğraşanlarda mustashil olarak nitelendiriliyor. Makbuz kesiyor. Vergi neden ödemek istiyorsunki
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Akşam başımı yastığa koyduğumda rahat uyuyabilmek için , kendi banka hesabımda yok zaten babamın hesabına yatıyor para o yüzden korkuyorum birazda emeklisi gelen adamın başını birde vergi borcu ile ağrıtmak istemiyorum
TurkaWeb
Bilmediğim Birşey Söyle
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Ticaret Erbabı
-
-
Ad Soyad
H** C**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
babanı alaka eden bir durum yokki bir kere zaten hesap adına değil. Sana gelir gözükmüyor. Ama şunu bilmelisin o paralar sıkıntı çıkarmaz. 1 milyon lira kazansan amenna dediğin doğru. Sözgelimi rakamı söyledim ama emin ol kafanı rahatça yastığa koyabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Doktor
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
İnternet veya değil, her türlü "gelir" durumunda bildirim zorunludur ve asıl vatandaşlık görevi olan kısım da devlete karşı yükümlülüğü "beyan esası"na göre yerine getirmektir.
Her türlü gelir beyan edilmeli ve "gelir vergisi" kapsamında değerlendirilmelidir. Aksi durumda suç işlersiniz.