-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Merhaba arkadaşlar.
Ben fotoğraflamayı, fotoğraf çekmeyi ve çevremde olup bitenleri fotoğraflamayı seven biriyim. Bu nedenle bazı açılış törenleri, resmi törenler, resmi veya özel bazı anlarda fotoğraf çekmek olayları ve durumları fotoğraflayarak makale oluşturmayı seven biriyim.
Ancak kafama takılan bazı sorular var. Mesela resmi törenlerde, resmi açılışlarda veya devlet daireleri çerçevesinde gerçekleşen olay ve durumlarda ya da özel veya günlük yaşamda gerçekleşen olaylarda veya gelişmelerde fotoğraf çekmek istiyorum. Ancak nedense fotoğraf çekerken içimde hep bir endişe oluyor. Çünkü birisi gelip bana " ne yapıyorsun ne yetkin var senin çekmeye" diyebilir diye düşünüyorum. Sonuçta bir gazeteci değilim basın kartım da yok.
Bana bu konuda bilgi verebilecek, bunu sanal basın adı altında kimlik altına alabilecek bir merci ya da kurum/kuruluş var mı?
Bu konular hakkında tecrübeli ve bilgili arkadaşların tecrübelerine ve yardımlarına ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
ErdemDnmz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilişim
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam böyle bir durum varsa takipteyim.
Boşa evde oturmak yerine kamerayı al paranı kazan. :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
İnternet medyası ile ilgili dernek sayfalarına bir gözat derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Araştırmak lazım tam olarak bilen yok mu acaba? Edinilen bilgileri buraya ekleyelim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Videographer / Motion Designer
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Sahibinin gazetecilik geçmişi olan haftalık yerel haber gazetelerine ulaşıp, size haber üretebilirim diyerek bu talebini danışabilirsin. Ücret de alabilirsin belki. Araştırman lazım :)
Bydogu
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
çakma bir basın kartı ile halledilebilir zaten sadece bakıyolar okuyolar geçiyolar .. işlem felan olduğunu sanmıyorum .. bunu matbaada anca basabilrisiniz veya başka bi yerdede vardır araştırın .. tabii ücretli fotoğraf çkemekte güzel haber ajanslarına gidip mdürü görevli biriyle kaliteli fotoğraflar çekmen şartıyla ve kategori olarak hangi tür fotoğraflar çekebilirsin .. anlaşama yapıcaksın .. haber ajansları iyi para verir iyi haber yapan ve ve fotoğraflara .. video ses kaydı içinde var :)
kolay gelsin
Bayramınız mübarek olsun ..
TNT
Aforizmalar...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilişim
-
-
Ad Soyad
H** F**
-
-
-
Ticaret
44, (%100)
Zamanında protokolde şoförlük yapan biri olarak söylemek isterim ki bu yapmak istediğin bazı yerlerde suç kabul edilebilir. Çünkü en basit bir örneği vermem gerekirse şüpheli bir paket etrafında önlem alan güvenlik güçlerinin , paketin vb. fotoğraflanması kanunen yasaktır veya devlet büyüklerinin de basın olmayan yerde fotoğraflanması yasaktır diye biliyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Aslında fotoğraf çekmek kişilerin kişisel gizlilikleri ve özel yaşamları ihlal edilmediği sürece yasak olmamalı diye düşünüyorum.
cwt
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
birçok üst düzey resmi açılış ve kokteylde sarı basın kartı isteniyor
bazı kurumlar "cumhurbaşkanlığı gibi.." akredite edilen gazetecilerin fotoğraf çekmesine izin veriyor
bazılarında da kendi fotoğrafçıları tarafından çekimler yapılıp medyaya servis ediyor