lostyazilim
tr.link

Flarum Forum Kullanan Var mı ?

22 Mesajlar 6.938 Okunma
acebozum
tr.link

Asus Asus WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 290
  • Beğeniler 61 / 40
  • Ticaret 2, (%100)
Weyso Buradan türkçe dil dosyasını indirebilirsin tamamen bitince haber verirsen iyi olur.

elektronikssl
webimgo

halilyc halilyc labters.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web & Grafik ve iOS
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 441 / 190
  • Ticaret 6, (%100)
Hocam teşekkürler çok hoşuma gitti bu sistem, yeni projemde kullanmayı düşünüyorum. Türkçe dil dosyası varsa iyi olur, yoksa ben çeviri yaparım bitince atarım buraya inşallah :)

Asus Asus WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 290
  • Beğeniler 61 / 40
  • Ticaret 2, (%100)
halilyc Türkçe dil dosyası var fakat çok eksikler var normalde türkçe çeviri yapardımda dosyaları cok karısık neyin nerede yazdıgını bulamadım Weyso sanırım çeviri yapacak

• Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 441 / 190
  • Ticaret 6, (%100)
Hocam nasıl kurdunuz bunu acaba ? Esotalk kurdum ama teması farklıydı zannımca flarum farklı diye flarum-0.1.0-beta.2 indirip dosyaları ftpye attım ama çalışmıyor. Composer fln mevzusu geçiyor acaba ondan mı kaynaklı ?

wmaraci
wmaraci

NETEOR NETEOR neteor.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 1103
  • Beğeniler 630 / 380
  • Ticaret 14, (%100)
beta 2'yi ve beta 5'i deneme şansım oldu. kendi açımdan görüşlerimi söyleyim;

- adı üstünde beta, ama fazlasıyla beta. ne yazıkki içerisinde fazlasıyla eksik barındırıyor. özellik yok denecek kadar az. kayıtlı üyeleri yönetici panelinde göremiyorsunuz en basitinden.
-- sistemsel bir hatada kod bilginiz yoksa zor toparlarsınız durumu. şurayı şöyle değiştireyim, burası böyle olsuna pek gelmiyor sistem. herşey birbiriyle bağlantılı, iç içe. en az 1 ay localde denemenizi öneririm. görüntüsüne kanmayın derim. uzun soluklu projeler için kullanılmasının doğru olduğunu düşünmüyorum.

flarum'u kuramayan arkadaşlar öncelikle bilgisayarlarına composer kursunlar ardından;

composer create-project flarum/flarum . --stability=beta

yukarıdaki komutu composer'a yazsınlar. daha sonrasında flarum dosyalarını bilgisayarlarına inmeye başlayacak, işlem bittikten sonra indirdiğiniz tüm dosyaları hostunuza yükleyin. herşey çok basit. hosta yükleme yapmadan önce aşağıyı kesinlikle okuyun;

*dosyaları hosta yükledikten sonra eklenti kurulumu pekte kolay değil, bunun için;

https://discuss.flarum.org/d/1534-extension-list

yukarıdaki adreste bulunan tüm eklentileri composer yardımı ile bilgisayarınıza indirip flarum dosyalarını hostunuza yükleyin.

*türkçe dil yapmak için yine aynı şekilde composer yardımı ile aşağıdaki dil paketlerinden bir tanesini kurmanız yeterli;

-> https://discuss.flarum.org/d/2850-turkish-language-pack (bek tarafından hazırlandı)
-> https://discuss.flarum.org/d/1047-turkish-language-extension-flarum-and-extensions (rizaergun tarafından hazırlandı) & benim kullandığım dil paketi buydu.

yapamayan arkadaşlar konu altından sorularını bana iletirlerse sevinirim. iyi akşamlar.
halilyc

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 441 / 190
  • Ticaret 6, (%100)
D3M1R teşekkür ederim hocam bilgilendirme için, ciddi bir proje için deneyecektim ama siz yetersiz olur diyorsunuz uzun soluklu ciddi bir iş için, o yüzden xenforo ile devam edelim artık :)

fulltimeonline fulltimeonline WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 278
  • Beğeniler 49 / 45
  • Ticaret 1, (%100)

D3M1R adlı üyeden alıntı

- adı üstünde beta, ama fazlasıyla beta. ne yazıkki içerisinde fazlasıyla eksik barındırıyor. özellik yok denecek kadar az. kayıtlı üyeleri yönetici panelinde göremiyorsunuz en basitinden.
-- sistemsel bir hatada kod bilginiz yoksa zor toparlarsınız durumu. şurayı şöyle değiştireyim, burası böyle olsuna pek gelmiyor sistem. herşey birbiriyle bağlantılı, iç içe. en az 1 ay localde denemenizi öneririm. görüntüsüne kanmayın derim. uzun soluklu projeler için kullanılmasının doğru olduğunu düşünmüyorum.

flarum'u kuramayan arkadaşlar öncelikle bilgisayarlarına composer kursunlar ardından;

yukarıdaki komutu composer'a yazsınlar. daha sonrasında flarum dosyalarını bilgisayarlarına inmeye başlayacak, işlem bittikten sonra indirdiğiniz tüm dosyaları hostunuza yükleyin. herşey çok basit. hosta yükleme yapmadan önce aşağıyı kesinlikle okuyun;

*dosyaları hosta yükledikten sonra eklenti kurulumu pekte kolay değil, bunun için;

yukarıdaki adreste bulunan tüm eklentileri composer yardımı ile bilgisayarınıza indirip flarum dosyalarını hostunuza yükleyin.

*türkçe dil yapmak için yine aynı şekilde composer yardımı ile aşağıdaki dil paketlerinden bir tanesini kurmanız yeterli;

-> https://discuss.flarum.org/d/2850-turkish-language-pack (bek tarafından hazırlandı)
-> https://discuss.flarum.org/d/1047-turkish-language-extension-flarum-and-extensions (rizaergun tarafından hazırlandı) & benim kullandığım dil paketi buydu.

yapamayan arkadaşlar konu altından sorularını bana iletirlerse sevinirim. iyi akşamlar.

Peki hocam bu şablona benzer bir salonda onerebileceginiz bir sistem varmi bana konsepti çok hoş gözüktü

Weyso Weyso Seslendirme Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Diğer
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad V** Ç**
  • Mesajlar 1140
  • Beğeniler 259 / 260
  • Ticaret 5, (%100)
Bunun hatalarının giderilmesi için ücretsiz reklam yapmamız gerekiyor yetkililerin önemsediğimizin farkına varınca daha çok üstlerine düşecek ve daha iyi bir sistem ortaya koyacaklarına inanıyorum şimdilik ben kurulumu tr çeviri olayından hiçbirşey anlamadım bütün dil dosyalarını yüklediğim halde sistem hala eski dili gösteriyor ki bu cache sistemiyle alakalı olduğunu düşünüyorum

D3M1R Hocamın dediği gibi biraz fazla eksikleri mevcut ve xenforo ile idare etmeye çalışacağız
işlevsel bir sistem harbiden çok hoşuma gitmişti kod biçimi çok farklı dediğiniz gibi.
kurulum için ise hiç zorlanmadım dosyaları direkt ftp atarak beni install paneline yönlendirdi.

NETEOR NETEOR neteor.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 1103
  • Beğeniler 630 / 380
  • Ticaret 14, (%100)
halilyc rica ederim.

fulltimeonline ;

biraz farklı işler yapmak; vbulletin, mybb, smf dışına çıkmak istiyorsan nodebb'yi önerebilirim. bunuda birkaç ay kullandım. paylaşımlı hostları kurulumu konusunda kafam hala karışık. kimisi diyor "paylaşımlı hosta nodebb'yi başarıyla kurdum", fakat sisteme baktığında olay çok farklı, sistem paylaşımlı hosta el verişli değil. nasıl kurdular anlamış değilim doğrusu (!)

farklı şeyler isteyenlere önerebileceğim forum/topluluk yazılımları;

-> nodebb
-> discourse
-> dolphin pro
fulltimeonline

kişi bu mesajı beğendi.

fulltimeonline fulltimeonline WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 278
  • Beğeniler 49 / 45
  • Ticaret 1, (%100)

D3M1R adlı üyeden alıntı

Merhaba

bu composer in sitesinden setup indirdim kurdum en son

Some settings on your machine may cause stability issues with Composer.
If you encounter issues, try to change the following:

The xdebug extension is loaded, this can slow down Composer a little.
Disabling it when using Composer is recommended.

Bu mesaj ile kurulumu bitirdim ama komut dosyası gibi çalıştırabileceğim bir program ikonu felan bekliyordum herhangi bir şey çıkmadı nasıl açıcam bu programı yardımcı olabilirmisin :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al