lostyazilim
tr.link

Kosgeb 50 bin tl hibe kredi deneyimi olan var mı ?

24 Mesajlar 4.347 Okunma
acebozum
tr.link

Lejyoner Lejyoner WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek sevkiyat
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 495
  • Beğeniler 63 / 62
  • Ticaret 5, (%100)
iş kura kayıt oluyorsun orada eğitim alıyorsun onlar onaylarsa sonra kosgebe geliyorsun gelmeden önce mimar projen falan hepsi beraber olacak öle al hadi git değil :) bunu bana kosgeb söyledi ya geçiştirdi yada doğru orasını bilemem :)

wmaraci
reklam

Providence Providence Yorgun Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 191
  • Beğeniler 21 / 28
  • Ticaret 33, (%97)

A4Proje adlı üyeden alıntı

Başvuruyorsun ve kabul edilirsen 10 gün kurs alıyorsun Ondan sonra proje sunumu yapman gerekiyor. Sunumda her şeyi en ince detayına kadar yazmanız isteniyor. Tabiri caizse 1 virgülü eksik atarsan onay vermiyorlar.

Profesyonel bir danışmandan ücretli destek alıp projeyi onaylattın diyelim önce sen para harcayıp aldığın ürünleri faturalandırıyorsun. Ondan sonra faturaları kosgeb'e gösteriyorsun onlarda aralarından seçip canının istediğini %70 oranda geri ödüyorlar. Tabi parayı hemen de vermiyorlar 9-10 ay bekliyorsun.

Tüm bunları duyunca kurstaki 50 kişiden 45'i 2. günden sonra gelmemiş. Yakın çevremde kursa katılan birinden duyduklarım böyle :)

arkadaş güzel özetlemiş, bende aynı şekilde bir duyum aldım. Malesef bedava peynir sadece fare kapanında artık...

komedyatube komedyatube ig: @coksevimliler Kullanıcı
  • Üyelik 03.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Elektrik Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 886
  • Beğeniler 186 / 235
  • Ticaret 28, (%100)
Hocam yorumları okumaya üşendim. Fakat kosgeb girişimci belgesi olan biri olarak özetleyeyim. Kosgeb kursuna 2 hafta boyunca gidilir. 5 erden 10 gün sabahtan akşam 16:00 a kadar. Sigortan yoksa günlük 20 TL gibi bir rakam hesabına yatırıyorlar kurs bitiminde. Desteklere gelince biraz yokuşa sürülüyor gerçi onlar da haklı ama hay sizin vereceğiniz desteğe dedirtiyor neredeyse. Kursta çok fazla teknik bilgisi olmayan fakat dersini iyi ezberlemiş hocalar ders veriyor. Destekle ilgili bazı ince detaylara onlar da cevap veremedi.
Kursta iş planı hazırlamayı öğreniyorsun. Kısacası devlet senden bilinçli bir tüccar olmanı istiyor. Ne açacağının bir önemi yok 10 milyonuncu kuaförü açsan da destek alıyorsun iş planına hakim olduğun sürece. Benim gittiğim 2 hafta boyunca öğrendiğim en önemli şey paran olmadan gitmemen. Kosgeb sadece uzun vadede rahatlatıcı destekler veriyor. Yani sen işini kur kosgebi hesaba katma, kosgeb sana ödediklerinin belirli bir oranda geri versin diyor. ÇOk fazla prosedür var zamanında suistimal edildiği için. ÖNEMLİ: İnternet projelerinde biraz geride kalmış kosgeb yani sana diyor ki illa makine al overlok yap. Hala eski kafa gidiyorlar.
Özetle:
Kosgeb; iş planına hakimsen her konuda destek veriyor.
Destekler yüzeysel
İnternet sektörüne fazla değinilmemiş
Çok fazla prosedür var
Desteği sıran gelince alabiliyorsun. İstanbul için 4-5 ay demişlerdi ortalama
Öyle reklamlardaki gibi işini kur 50 bin tl al falan değil.
Tavsiyem; paran varsa kur işini kosgeb mosgeb uğraşma.
İyi bir iş planı oluşturma eğitimi almış olursun ;)
GÜnlük 20 TL hesabına yatar. (Sigortasız isen)

NOT:
Kosgebe 1 sene önce kayıt olup derse girdim. Desteğe gelince destek talep etmedim 2 sene boyunca destek talep edebilme hakkım saklı.
turkojen34

kişi bu mesajı beğendi.

turkojen34 turkojen34 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Cebinde işini kurmak için paran yoksa gidipte kursa katılma.Katılsan bile çok sıra var 3 ay sonra eğitime başlıyorsun hadi onuda geçtin projen kabul edilirmi bilinmez.Bu tarz aracı firmalar var 2 bin tl ye danışmanlık ücreti ödüyorsun sana o 50 bin tl lik hibeyi %100 kazandırıyorlar. Cebinden iş yerini 6 ay idare edecek paran yoksa işin zor
Gucluyazar

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Karatius Karatius Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek X Faktör
  • Konum Rize
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 354
  • Beğeniler 60 / 69
  • Ticaret 46, (%100)
İşin kısası Sponsorun var mı Yoksa git Cinsinden... Bende Gittim Başvurdum 60 kişi Girişimcilik sertifikası vericeklermiş.500 kişi var :D ee Doğal Olarak Şutungen.. Ama Sertifakan varsa bir Sponsor Bulursun İllaki Çevren yada Akrabayı Taallukatından
Gucluyazar

kişi bu mesajı beğendi.

kaan0881 kaan0881 izsoft yazılım Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Yazılım,Seo
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad R** İ**
  • Mesajlar 68
  • Beğeniler 0 / 6
  • Ticaret 11, (%100)
Merhaba. Ben KOSGEB'ten bahsettiğiniz destegi aldim. Aşamalar şu sekilde. Öncelikle sertifaka kursu için başvuru yapıyorsunuz. Kursları İşkur, belediyeler, dernekler, üniversiteler, kalkınma ajanslari düzenlemektedir. Her hangi birine başvurabilirsiniz. Başvurunuz kabul edilirse 70 saatlik kurs göreceksiniz. Kurs bittikten sonra is plani yazmanız gerekiyor. İş planının yazımını kursta öğretiyorlar. Daha sonra işletmenizin açılışını yapmanız gerekiyor. Açılış isleminden sonra KOSGEB'e iş planını sunup kurula girmeniz gerekiyor. Kuruldan geçen makina ve teçhizatları iki şekilde alabilirsiniz. Birincisi; makina techizatı alacağınız firmaya %18 + %30 ödersiniz geri kalannı firmaya KOSGEB öder. İkincisi; makina teçhizati satın alırsınız Kdv siz fiyatın %70 ni KOSGEB size öder.
Not:Oran erkeklerde %70, bayanlarda %80 dir. Ödemeleri alırken sizden borcu yoktur evrakı istenecektir sgk, vergi borcunuz varsa ödemeler oraya yapılır. Malzemeyi almadan size KOSGEB peşin para ödemez. Yani sermayeniz yoksa sıkıntı yaşarsınız.
Gucluyazar

kişi bu mesajı beğendi.

alkan6363 alkan6363 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 12 / 4
  • Ticaret 1, (%100)
merhaba öncelikle destek programına katılıp başarılı olmanız sertifikanızı aldıktan sonra projenizi belirlemeniz daha sonrasında iş planını hazırlayarak kurula sunmanız gerekiyor. kurul kabul ederse kosgbe veri tabanına kayıt olur, bütçe olur olmaz da sizi sıraya alırlar sıranız geldiğinde ödemeniz yapılır.
http://www.destekkosgeb.com/4-adimda-kosgeb-hibe-kredisi-nasil-alinir/ burada bütün adımlar yazılı bakabilirsiniz

steel steel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ne yaptığı belli değil
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad Y** Ç**
  • Mesajlar 756
  • Beğeniler 961 / 70
  • Ticaret 12, (%92)
Genellikle insanlar şöyle yapıyor elinde dükkan acıcak bı para var kosgepe basvuruyorsun kursu alıyorsun vs. dükkanı acıyorsun . o 10 aylık donemde aralarda gelıp kontrol edıyorlar herşey yoluncaysa sanırım 1-2 ayda bır 10 bin tl veriyorlar. Böylelikle dükkana harcadıgınız paranın 50 bin tlsını kurtarmıs oluyorsunuz.

MustafaYilmazz MustafaYilmazz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek çoban
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 13 / 21
  • Ticaret 1, (%100)
zamanın ve sabrın sağlamsa önce kurs alacaksın sonra işyeri açacaksın uygun koşullarda destek başvurusu yapacaksın sonra sürüne sürüne paranı alacaksın. mekanizma çok yavaş ve karışık övmelerine bakma

GAZİANTEP

defensive defensive WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 29.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 893
  • Beğeniler 14 / 167
  • Ticaret 35, (%100)
Başvuru yapıyorsun %99 torpil işliyor. 12 sayfa detaylı sunum hazırladım. Bölgede tek olan bir işti ve maalesef ki yatırım etrafımdan bulamadığım için başvuru yapmıştım. Oradaki iki adet arkadaşa bunu anlattım tam 20 dk boyunca ve işi bilmeyen adamlar oldukları o kadar açıktı ki boş boş yüzüme bakıyorlardı ve eğitime dahi katılamadım. Yani devlet ya paran varsa destek veriyor ya da torpilin.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al