netbozum
tr.link

Zamanlanmış Gönderi ve CPU

3 Mesajlar 604 Okunma
acebozum
tr.link

52282 52282 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 26.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1296
  • Beğeniler 169 / 271
  • Ticaret 13, (%100)
Merhaba, ben yazılarımı 1 ay öncesinden ayarlayıp paylaşması için zamanlıyorum. Şuana kadar 50 tane yapmışımdır ama hiç CPU azalmıyor. Google'dan araştırma yaptım sanırım cron olayından dolayı. Sizce bundan mıdır? 0 eklenti varken bile cpu aynı, temayı kökten değiştim. Eski sitede aynı tema var ama zamanlama yokken %0 cpu günde 1500 kişi giriyor %5 en fazla oluyor. Bunda 1 kişi girse %5 oluyor. Günde 200 kişi giriyor en fazla %20 olmuş.

Sizce crondan mıdır? Sunucu aynı eski site de aynı.

(Her türlü optimizesini yaptım. Cache vs.)

Ek Olarak: Hiç bilen yokmuş.. Büyük ihtimal cron ama bu konu hakkında bilgisi olan varsa davet ediyorum.

googleasistan
reklam

cagdastakis cagdastakis cagdastakis.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ç** T**
  • Mesajlar 728
  • Beğeniler 60 / 298
  • Ticaret 1, (%100)
Valla bilgi demeyelim de tecrübem diyelim. Bende de aynı durum var auto post scheduler diye bi plugin kullanıyorum plugin etkin değilken kafam rahat ama etkinken anlık 50 online ziyaretçiden fazlasında site çok kasmaya başlıyor. Mantıken eklenti sürekli kontrol yapıyor yayınlama sürem geldi mi yayınlancak yazı var mı şeklinde. bu da siteyi yoruyor diye düşünüyorum. cronjob bu işi yapabilicek en hızlı yöntem ama kasmıyo da denemez. ben de sitenin en sakin zamanlarına zamanladım onun dışında eklenti çalışmıyo.
52282

kişi bu mesajı beğendi.

Konu wordpress ise gerisi teferruattır!
http://wp-nasilyapilir.com/

52282 52282 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 26.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1296
  • Beğeniler 169 / 271
  • Ticaret 13, (%100)
cagdastakis hocam bende sorun geçti. Temadan oluyormuş. Ayrıca 2 eklentiyi de kaldırdım. Ama dediğiniz şey doğrudur site sakinken olursa cpu sorunu olmaz. Mesela site yoğunken otomatik paylaşında %40 olmuş cpu anlık. Şuanda %2.9 anlık 14-15 kullanıcı var.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al