Site adresi: konu altından pm isteyiniz
Site için istenen fiyat: Teklif usulü
Sitenin aylık getirisi: 60 TL Adsense (http://prntscr.com/bqqkz5) + 60 TL bc.vc link kısaltma
Sitenin açılış tarihi: 10-02-2015
Kategori, sitenin içeriği nedir: Steam ağırlıklı oyun blogu + forumu
Günlük hit sayısı: Son 30 gün http://prntscr.com/bqql9c - Tüm zamanlar http://prntscr.com/bqqlng
Ziyaretçi kaynağı: (%49 arama motoru - %38 direk - %6 sosyal ağ - %5 bağlantılar )
Domainin yaşı: 1,5 yaşında
Site tüm içeriği birlikte mi satılık: Evet
Hosting dahil midir: Hayır
Banlı olduğu sponsor var mı: Hayır
Banlı olduğu arama motoru var mı: Hayır
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Evet (WordPress - SMF - Mingle WordPress teması)
Yazılım lisans sonlanma zamanı: Süresiz
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb..: Hayır
Site, hobi amaçlı açtığım Steam ağırlıklı web sitesidir. Hiçbir SEO çalışması yapmadan 1.5 sene sonunda günlük 4K hite kadar çıkmayı başarabildim. 4K hit kimine göre az olabilir ama sıfır SEO çalışmasıyla, tamamen doğal yollarla oluştuğu için önemli olduğunu düşünüyorum.
Site blogunda yaklaşık 100 konu, 14.000 yorum, 4.500 üye bulunmaktadır. Yorumların çoğu tek bir konuda yoğunlaşmış durumda. Günlük olarak aktif tuttuğumuz bir konu var. Hemen hemen her gün ücretsiz oyun haberi yapıyoruz o konuda. İlgi büyük ve kullanıcılar da burayı takip ediyor. Sitenin en bilindik noktası ve gelir noktası burası zaten.
Sitenin bir de forum kısmı var ama orası çok aktif değil. Ama hiç boş da değil. 754 ileti, 251 konu, 202 üye
Site, dediğim gibi hobi amaçlı açıldığı için ilk sene Adsense reklamlarını hiç koymadım. İlk Adsense reklamını aralık ayında koydum, daha öncesi yok. Zaten yukarıdaki verdiğim linkte de görebilirsiniz.
Bir de bc.vc kullanıyorum ama ona yeni başlamıştım. 3 haftada 50 lira gelir getirdi. O da aylık ortalama 60-70 lira arası bir gelir getirecektir.
Madem hobi amaçlı açtın neden satıyorsun diye soracaksanız, şöyle cevap vereyim. Ben yazılım satıp para kazanmayı tercih eden birisiyim. Hatta script satışım da var bu forumda. Şimdi reel hayatta da bir işe girdim. Bu siteyle uğraşacak zamanı bulamıyorum artık. Güzel bir teklif eden çıkarsa satacağım, gelmezse satmayacağım zaten.
Site hitleri ve gelirleri sürekli bir artış içerisinde. Alan kişinin pişman olacağını düşünmüyorum.
Tanıtım yazısı, link satışı vs. hiç olmadı.
Siteyle birlikte siteye bağlı olan Facebook, Twitter, Youtube hesapları da verilecektir. Üçünde de yaklaşık 500'er takipçisi var.
Blog tarafında Themeforest'te satışı olan Mingle teması kullanılmaktadır. Siteye kendi yapmış olduğum 2 eklenti, bu temayla uyumlu olacak şekilde yapıldı. Yani bu tema dışında başka tema kullanacağım diyenler almasın. Ayrıca Mingle teması mobil uyumlu değildi, kendim mobil uyumlu hale getirdim.
Sitenin aylık geliri 120 TL ama ben bu siteyi para kazanma amaçlı açmadığım için bu şekilde değerlendirmeyin. Tanıtım yazısı, link satışı, farklı reklam banner firmaları vs. eklendiğinde bu gelir daha da artacaktır.
Söyleyecek başka birşey gelmiyor aklıma, sizin soracağınız soru olursa konu altından veya pm ile sorabilirsiniz.