-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Basit bir yönlendirme yapacak olursam;
TCP/IP vs HTTP diyorsun..
İlk aklıma gelen birisi Network katmanında aşağıda bir yerde ve mesajın gönderilme garantisini verir, diğeri ise en tepede 7. layer'da uygulama katmanında..
Ben web servis üzerinden inşa etmeyi tercih ederim ? Niye dersen.. Developer'ın uygulama katmanında elinde o kadar fazla araç gereç var ki, bir durumun üstesinden rahatça gelebilirsin ve herhangi bir ortamda sunmak istediğinde web servisi ile gönül rahatlığı sunabilirsin.
++ Universite'de web servisi kolay kolay yazılmaz derslerde. Mezun olduğunda +1 değerin olacak. REST webservisi ile bir proje yazdın diye.
Daha detaylı yazmak isterdim lakin mesaideyim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Çok teşekkürler. Özellikle yorumunu almak istediğim kişiydiniz. Benim bu konudaki tek sıkıntım şu web servisi şeklinde yaptığımda bir süre sonra istemci server'tarafından engelleniyor. Durmadan yeni mesaj varlığını kontrol etmek için istek gönderiyorum. Bu nedenle banlandığını düşünüyorum. Fakat anlık mesajlaşma uygulamasında durmadan kontrol edilmezse pek kullanışlı olmuyor. Bu yüzden bu durum benim için sorun oluşturdu. Yoksa baştan web servisi şeklinde yazmayı planlıyordum. Bunun nedeni belki kullandığım host'un ücretsiz olmasıdır bilmiyorum. Ama durmadan kontrol etmem gerekiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
localhost'ta çalıştırdığında problem yaşıyor musun?
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Hızlı olsun, fazla güvenlikli olmasın diyorsan Socket.io kullan, iyide bir sunucu aldın mı tamamdır.
Fakat hızlı olmasın, güvenli sistem olsun diyorsan get yada post sistemini öneririm.