lostyazilim

Google gibi getir ile Url taranın farkı nedir?

16 Mesajlar 1.965 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Winter Winter WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Merhabalar,
Wordpress'e alışma amaçlı ücretsiz hosting aracılığıyla kurduğum sitemde denemeler yapıyorum ve bir şey dikkatimi çekti.Yazılarımın için lorem ipsum yazıları ile dolu.Googlede sadece ana sayfam indexliydi.2-3 gün önce google gibi getiri 2 yazıma uyguladım.Biri Tamamlandı biri ise Kısmi oldu(neden kısmi oldu bilen varsa yardımcı olabilirse bu konuda da sevinirim).Ama 2 gündür indexlenmedi yazılarım.Bugün google gibi getir yerine url tarayı yani şu link: https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?pli=1 denedim ve 5 saniye içerisinde yazım indexlendi.Bu iki aracın birbirlerinden farkı nedir? Neden biri indexlemezken biri saniyesinde indexlendi ? Bunlardan hangisini linklere uygulamak zararlıdır?

wmaraci
reklam

exp1239 exp1239 Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Proğramcılığı
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad Ş** G**
  • Mesajlar 283
  • Beğeniler 57 / 55
  • Ticaret 7, (%100)
takip

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Sanıyorum bu konu hakkında bilgisi olan biri yok şimdilik exp1239

53456 53456 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 1174 / 895
  • Ticaret 20, (%100)
GoogleUzmani bakalim nickini hakediyormuymuş..

random attım

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
ntbol
Şansımıza üye banlı çıktı :)

Galiba çok bilgisi olan yok bu konuda.İkisinin bir farkı olup olmadığını bilen biri varsa yazarsa yine de memnun olurum
53456

kişi bu mesajı beğendi.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4130
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Yabancı kaynaklara başvurmakta fayda var. Avrupalı bilgi paylaşmaktan çekinmiyor. Bizim seocular da bildiklerinin turşusunu kursun.

turk5 turk5 turk5.com Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Internet ve Medya
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 766
  • Beğeniler 93 / 185
  • Ticaret 2, (%100)
Kismi oludugu zaman, üzerine tiklayip ne sorun var görebilirsiniz. Genelde sayfadaki bazi linkler robot.txt dosyasi tarafindan kisitlandigi icin bu hatayi alir. Bazen de ikinci kez google gibi getir dediginizde sorunsuz indexliyebilir, cünkü anlik da problem olmus olabilir.

Ikisi arasinda cok büyük fark yok ama google gibi getirde sorun varsa sorunu görme imkani var.

Türk İş Dünyasının Buluştuğu Platform : turk5.com

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Yabancı bir blogda baktım ama sanıyorum yeterli bir bilgi değil index farkı adına.Dediğine göre submit urlde site sahibi olarak kendinizi onaylamaya gerek kalmadan link yollamak için submit url kullanılıyormuş.Tabi bunu bilenler zaten vardır.

turk5 Peki bir şey soracağım,yeni bir blog açtığımız zaman veya ilerideki süreçlerde yazılarımızı eklerken bu araçları kullanmalı mıyız yoksa siteyi kendi haline bırakmak en iyisi midir? Okuduğuma göre çalıntı içerik olmaması adına kaliteli bir yazı eklediğiniz zaman bu aracı kullanın ki yazının sahibi olduğunuzu google öğrenmiş olsun diyorlar.Ama bir yandan da bir yerde görmüştüm şuan çok net hatırlamıyorum,bu aracı bir kez kullandığınız zaman google bot uğruyor ama bir daha uğramıyor o yazıya diyorlardı.Kararsız kaldım,yeni site açınca kullanıp kullanmamak adına.Siz ne dersiniz?

turk5 turk5 turk5.com Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Internet ve Medya
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 766
  • Beğeniler 93 / 185
  • Ticaret 2, (%100)
Bu araclari kullanabilirsiniz, avantaji google'da hemen indexlenmesi. Kendi haline biraktiginizda bazen indexlenmesi birkac gün sürebiliyor. Özgün bir yazi yazdiginizda ilk indexlenen olmak icin faydali br arac.

Google bot'un bu araclarin kullanimina göre hareket ettigini zannetmiyorum. Yaziniz update oldugunu görünce botlar gene ugrayacaktir. Ben kendi haline birakiyorum cünkü günlük cok fazla linkimiz var. Sitemap.xml sürekli güncel oldugu icin indexlenme gün icerisinde oluyor.

Türk İş Dünyasının Buluştuğu Platform : turk5.com

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
turk5
Açıkçası yeni açacağım sitemde başlangıçta çok detaylı yazılar yazmak istiyorum.Kaliteli bir yazı olması amacıyla yazacağım yani.Böyle bir durumda iken,ve de site yeni kurulmuşken bu araçları kullanayım mı peki sizce?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al