1 cache kullanmanız siteniz için bence daha yararlı olur. Fastest eklentisi cache'den çok, CSS & JS üzerinde etki yapar. Gzip yani sıkıştırma, dosya boyutunu küçültür.
Şöyle yapınız;
Fastest Cache eklenti sayfasını açın, "Ayarlar" bölümünde ki tüm şıkları işaretleyin. Sadece orada ki "Cache" şıkkını kaldırın (eğer başka bir cache eklenti kullanıyorsanız) bu sayede eklentinin sadece sıkıştırma ve hızlandırma ayarlarını kullanabilir, farklı bir cache eklentisi de kullanabilirsiniz.
Ayrıca daha önce ben böyle de kullandım, bir zararını görmedim. :)
Ek Olarak:
KryssLuck adlı üyeden alıntı
Fastest Cache yüzünden site açılırken ufak bir kayma oluyor ama öncekinden daha temiz oldu hızlandı, bir de lokasyon fransa olduğu için sanırım yavaş yükleniyordu.
Page Load Time
4.5s
Total Page Size
1.72MB
Requests
89
Hocam dün baktığımda Requests 138 di şimdi düşmüş neye göre değişiyor bu?
Hemen cevaplayayım; Fastest Cache eklentisi otomatik değildir. :) Yani sitenizde yapılan değişiklikler ne olursa olsun kaydettiğinizde hemen eklenti manuel durumuna gelir. Puanı devamlı yüksek tutmak için sitenizde her değişiklik söz konusu olduğunda Fastest Cache eklentisini açın, hem "Ayarlar" sekmesinde ki sayfa altında "Kaydet" tuşuna basın, hem ise "Önbellek" sekmesine gelin ve orada ki 2 adet butona basın.
Durmadan sitenizde yapılan değişiklk sonucu bu işlemi yaparsanız hem gtmetrix hem ise google page speed değerleriniz yüksek çıkacaktır. Buarada fastest cache eklentisi "ayarlar" sekmesinde ki şıkları tamamını işaretlemeyi unutmayın. :)