Adsense başvuru yapmadan önce sitenizin politikalara uyumu için gerekli olan bir kaç ana başlık var onları hazır etmelisiniz. Bir makale bile benzer olmamalı ve hatta kullandığınız resimlerin exif bilgilerinde de gözden kaçn birşey olmamalı, mümkünse photoshop açıkken tarayıcıdan çekip ps ye atın ve orada üzerine bir kaç yazı ekledikten sonra file/infodan kendi exiff bilgilerinizi girin.
Yani temel madde doğallık, sonra içerik sayısı. Siteye giren bir kullanıcı istediğini bulabilecek derecede iiçeriği varsa sorun olmaz. Benim sektördeki site içeriğim başvuru itibari ile 33-34 yazı, 8-9 ürün, 5 portfolio, 3 sayfadan ve ufak tefek şeylerden ibaretti. 4 günlük inceleme sonrası tebrik mesajım geldi, sonra tekrar bir aksaklık oldu sanırım ilk başvuru sonrası gelen mesaj yeniden geldi, dedim ne oluyor hata bildirdim şimdi tekrar hoşgeldin tebriği ile aktif.
Birde aynı bilgisayardan başvuru yapmayın, ip değiştirin, yok sıfrı bir yerden başvurun olayıda yalan. Bu8-9 uncu adsensem oldu ve hep aynı pc den, gizli pencere dahi açadan kullandım, adsenseler arası oturum açıp kapatırım ve hiçte sorun olmadı. Her zaman samimi olarak ihlal yapmadan yayın yaparsanız sorun çıkmıyor.
Umarım faydası olmuştur.