Herkese merhabalar dostlar. Bir zamanlar hayalimdi kişisel bir bloğum olsa 2-3 kişi yazdıklarımı okusa ve onların düşüncelerini etkileyeyim diye. Onlar da benimle aynı düşünceleri paylaşacaklar mı acaba diye. Ben artık başarmaya çok yakın olduğumu düşünüyorum. Çünkü dostlar kişisel bloğumu açtım ve sıkılmadan yazıyorum. Bir günde 6 makale yazacak duruma geldim. İnanın artık burası bana günlük gibi oldu.
Demek istediğim o ki dostlar. Bazı insanlarında hayalleri var ve bu hayallerinden birini yani kendi bloğunun sahibi olma arzusunu yatıştırmak için gerek kişisel gerekse kurumsal bloglar açıyorlar. Kurumsallarla bir işim olmadığı için kişisellere geliyorum.
Örneğin dostlar bir arkadaş çıkıyor teknoloji bloğu açıyor. Ama yazıların hiçbiri özgün değil. Google özgün sever diye bir söylenti vardır belki doğrudur bilmiyorum. Ben yazılarımı özgün yazıyorum ve yinede şu anda en üst sırada değilim. Belkide anahtar kelimeler önemlidir onuda bilmiyorum. Bu konularda bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğim oluyor genelde.
Dostlar sadede gelecek olursak bence işin en önemli odak noktası görselliğe önem vermek. Bazı kullanıcılar benim gibi tasarımı kötü olan sitelere girmek istemez. Bazıları için tasarım farketmez iyi olsada olur kötü olsada. Onlar için önemli olan şey sadece bilgi verip vermediğidir. Tabi bu güzel bir şey ama bence iki kullanıcı da kazanmak için iyi bir tasarım ve özgün yazılar kullanılırsa iki, üç, dört derken bir sürü kullanıcıyı o bloğunun takipçisi haline getirebilirler.
Diğer bir önemli nokta ise kullanıcılara hediyeler vermek. Onların sizi takip ettiği için ödüllendirmek. Tabi burada biraz maddiyat işin içine giriyor. Ama en azından bir kupa bardak yaptırım çekilişle bir kişiye vereceğim. Ve bunun için yok facebook sayfamızı beğenin yok şunu paylaşın falan uğraştırmayacağım. Kardeşim sen beni takip ediyormusun? Evet. O zaman bitti senin bu çekilişe katılmaya hakkında var. Takip etmeyenler de katılsın farketmez. :)
Velhasıl kelam dostlar bence işin sırrı bunlarda gizli kullanıcı ile samimi bir ortam yakalayınca zaten gerisi bence gelir. Ben sizlere karşı böyle bir dost olarak yanaşıp sizlerle kaynaşmak için uğraşıyorum. Aranızdan belki birisi bu yazıyı okuyup bir cevap yazsa bu benim depomu fuller. Neyse dostlar yine tutamadım ağzımı uzun uzun yazdım :) okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorumlarınızı Beklerim.
Görüşmek Üzere...
Kaynak: http://tekkelime.net/kisisel-bloglara-altin-degerinde-tavsiyeler/