AtilgaN
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
K** G**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Maalesef bu Google'nin haber sitelerini prestijine göre değerlendirmesi sonucunda olan olaylar. Haber sitesi açıp ortalama 100 haberden sonra belli bir kısmını kopya girin, hiçbir şey olmaz. Hatta SEO Hocası " Sorularla SEO " kitabında haber sitelerinin kopya içerik ile yükselebileceğine dair satırları olduğunu belirtebilirim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
AtilgaN
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
K** G**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hayır bu sadece haber sitelerine yapılan ayrıcalık. Özgün içerik önemli. Ayrıca haber sitelerine o kadar ayrımcılık yapılıyor ki anti seo çalışmaları, adamların sırasına etki ediyor, rakiplerininde üstüne çıkıyor :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Arkadaşlar çok yavaş ama köklü bir çözümü var. İnternet kullanıcılarının google üzerindeki arama alışkanlığını değiştirmeliyiz. Bununla ilgili yazılar bile yazmalıyız sitelerimizde. Misal bir konuyu araştırırken kimse ikinci ve üçüncü sayfaya bakmaz ya, ben bakıyorum. Haber sitelerinin bazı konularda attıkları başlıkların içeriğinin esasen boş olduğunu biliyorum.
Dediğim gibi, her şey internet kullanıcılarının arama alışkanlığını değiştirmekten geçiyor. Aldatıcı ve içerik ile uyuşmayan haber başlıkları atarak ziyaretçileri kandıran haber sitelerini ancak bu şekilde geri planda bırakabiliriz. Yavaş yavaşşş ama sağlamca...
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dmca kullandığımızda bizim yazımızı koyduğunda otomatik olarak o sayfanın filtrelenip görüntülenmemesi gerekiyor google haber sitelerine dmca ayrıcalığı da mı veriyor
Ahmet
▪ illâ edep, illâ edep!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Yönetimi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Serbest piyasa bu kimsenin itiraz edebileceği bir şey yapmıyorlar ki. Bunu yapan birçok duyulmuş haber siteleri de var. MyNet'de aynısını yapıyor, milliyette aynısını yapıyor, haber7 de yapıyor. Şirketin çıkar doğrultusunda olabilecek çoğu şeyi yapıyorlar. Benim şirketim olsaydı bende yaptırırdım. Neden okuyucu kitlemi artırmak istemeyeyim ki? Adamlar süper market sahibi biz küçük esnaf. Bu böyle gelmiş, böyle gider.
Heuristic
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web Hacking, Exploits/Vuln.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
297, (%99)
Para olduğu zaman "kalite, profesyonellik, açılmayacak kapı" yok demektir. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
web editor
-
-
Ad Soyad
M** H**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
bu tarzda bir tek Hürriyet değil, diğer marka web siteler de yazı yayınlıyor. mesela "Mehmet kim, nereli, boy kilo kaç" tipli yazılar. Maksat sırf SEO, aramada yükselme. Bunlar rating hatırına ciddiyetlerini hiçe sayıyorlar.