-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Arkadaşlar herkese selam, geçtiğimiz günlerde incir . com üzerinden bir arkadaşım mağaza oluşturdu ve bu mağazayı kendi üzerine açıp eşi için oluşturdu. Sorun şu ki arkadaşım bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyor ve patronunun bu konu kulağına gidiyor. Arkadaşı odasına çağırıp SGK'nın bir yasası çiğnediğini belirterek ağır sert bir konuşma geçmiş. Bu konuda sorum şudur; Gerçekten şuanda arkadaşıma yasal bir yaptırımda bulunsalar bulunabilirler mi ? Bir iş yerinde sigortalı çalışıyorken İncir . com gibi hizmet sağlayan E-Ticaret sistemleri kullanımı suç mudur ?
www.sanalkarga.com - Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
ERP / CRM Consultant
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Gerekçeleri ne peki hocam çok garip bir sıkıntı olmuş resmi olarak gerekçe suna bilmesi lazım patronun, şimdi ben sigortalı biryerde çalışıyorum diye özel olarak hiçbişey yapamazmiyim mesai saatlerimi etkilemedigi ve çalıştığım kuruma zarar vere bilecek bi durum olmadığı sürece bir sıkıntı olamaz.Patronun gerekcesini çok merak ediyorum
Siz Hala PDF Katalog mu Kullanıyorsunuz? KatalogTR.com- Yeni Nesil Dijital Katalog Çözümleri
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Editör, Acil tıp teknisyeni
-
-
Ad Soyad
Y** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Şunu demek istiyorum eğer suç ise bile Türkiye burası kim kontrol edecek. Şikayet olmadıkça sorun yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
kuantumm adlı üyeden alıntı
Gerekçeleri ne peki hocam çok garip bir sıkıntı olmuş resmi olarak gerekçe suna bilmesi lazım patronun, şimdi ben sigortalı biryerde çalışıyorum diye özel olarak hiçbişey yapamazmiyim mesai saatlerimi etkilemedigi ve çalıştığım kuruma zarar vere bilecek bi durum olmadığı sürece bir sıkıntı olamaz.Patronun gerekcesini çok merak ediyorum
Hocam patronun gerekçesi ya bu işi yap ya da bizim işimizi yap demiş. Şikayet edilmesi durumunda yasalar bu konuda ne diyor onu merak ediyoruz açıkçası :)
Ek Olarak:
Şikayet olması durumunda ne gibi yasal yaptırımlarda bulunabilirler onu merak ediyoruz açıkçası ve daha önce böyle birşey başına gelen varmı merak ediyorum
www.sanalkarga.com - Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
E-Ticaret sitesi için vergi ödüyorsanız her hangi bir sorun olmaz. Fakat vergi ödemeden kazanç elde ediyorsanız bu bir suç olarak görülür. E-Ticaret sitesi açmak sanıldığı kadar kolay değil aslında. Kazanç belirli bir miktarın üstüne çıkınca vergi şart. Sonuçta ha e-ticaret sitesi açtınız ha normal bir iş yeri açtınız ikiside aynı kapıya geliyor çünkü kazanç söz konusu.
1 kişi bu mesajı beğendi.
sefacandemir.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
ERP / CRM Consultant
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
yasal olarak net bilgim yok hocam ama söylediğim gibi mesai saatleri dışında ve çalıştığım kuruma zarar vermeyecek bir duruma çalıştığım yerin yasal olarak söyleyip müdahele ede bilmesi temel haklarımıza aykırı bir durum, burada arkadaşımızı da düşünmemiz gerek iş durumu sıkıntıya girmemesi için. Bahsettiğiniz yer özel bir firmamı yoksa kamu işyeri mi?
Siz Hala PDF Katalog mu Kullanıyorsunuz? KatalogTR.com- Yeni Nesil Dijital Katalog Çözümleri
phpdv
www.reklajans.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Çalıştığı yerin sattığı/ürettiği mal yada hizmetle bir ilgisi var mı e-ticarette kullandıklarının?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
ERP / CRM Consultant
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Arkadaşlar arkadaşımızın bahsettiği incir. com normal bildiğimiz eticaret sistemi değil. Sistem şu şekilde işliyor incir. com a belli bir ödeme yaparak siteyi alıyorsunuz adamlar herşeyi hallediyor siz sattığınız ürün üzerinden komisyon alıyorsunuz. normal eticaret sistemi olsa bile bahsettiğimiz sıkıntılar genel sıkıntılar hepimiz için geçerli. bi yerde çalışıp bunları yapan birisine ek bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. tabi patronunuz ortadan bir sıkıntı çıkarmazsa. Bunun olmaması için ayarlamalarınizi iyi yapmanız gerek işinizden olmamak için yoksa durun tamamen kişisel bir meseleye dönüşe bilir
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Manager
-
-
Ad Soyad
İ** D**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Bu konu hakkında Recep İvediğin sevdiğim bir sözü var yazmaya gerek yok zaten biliyorsunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İmalat Ar-Ge Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba,
Aynı anda iki yerde sigortalı çalışmanız sıkıntı doğurabilir.
Birincisi 4857 sayılı iş kanunu açısından (maksimum çalışma saatleri bağlamında) sıkıntı doğurabilir
İkincisi 5510 sayılı sosyal güvenlik kanunu açısından çalışma ve sigortalılık şekli bağlamında sıkıntı doğurabilir
Üçüncüsü emin olarak söylüyorum memursa 657 sayılı kanun açısından da sıkıntı doğurur.
Mesela bu durum kamuda kesinlikle yasaktır bir kamu çalışanı olarak söyleyebilirim. Bizler mesela üniversitede akademik personel olarak kesinlikle başka bir işte sigortalı olarak çalışamayız, sadece üniversitenin kuluçka merkezinde kurulan şirketlerde çalışabiliriz.
Benzer durum özel sektörde geçerli mi bunu bilmiyorum özel sektörde çalışmadığım için ancak sıkıntı olma ihtimali var. Bu tip soruların cevabını forumda bulmak zor. Önerim şu:
A) Yukarıda sayı numaralarını verdiğim kanunları tek tek okuyup ilgili maddelerden çıkarım yapın
B) 50 lira danışmanlık ücreti verip semtinizde bir avukata danışın, ben hukuki işlerimde öyle yapıyorum.
Kolay gelsin.