Yeni başlayan Webmaster arkadaşlarımız için büyük nasihatlara yer vermek istiyorum. Çünkü her başlangıçta, her projesi başarısız sonuçlanan binlerce kardeşimiz var ve onların adına üzülüyorum.
1- Yaşlı Domain (Domain seçimi)
Başlangıç olarak domain seçimi her zaman hata yaptığımız bir durum. Yeni domain almanızdan ziyade her zaman yaşlı domainler satın alarak başlamanızı tavsiye ediyorum. Yeni bir domain ile yaşlı bir domain arasında onlarca mesafe vardır. Mesela; Yeni bir domain geç index alır, index aldığınız kelime Arama motorlarında daha gerilerde kelimelerde yer alırken; Yaşlı bir domain hızlı index alır, ve Arama motorlarında daha üst sıralamalarda yer almaktadır. Rekabet bu yüzden önemlidir. Mesela sizin '' X '' anahtar kelimeniz içerisinde 10 kişi rekabet ediyor. Ve bu rekabet eden sitelerin otoriteleri sağlamsa bu siteleri yeni bir domain ile mağlup etmek kolay bir iş değildir.
[B]2- Hosting seçimi![/B]
Hosting seçimi için başta her zaman hata yapılmaktadır. Başlangıç olarak sitenize Milyonlarca hit yağmayacak. Bu yüzden 10 GB, 20 GB, veya sınırsız hosting alan arkadaşlarımız her zaman hata ve külliyen israf yapmaktadır. Başlangıç olarak size hosting seçimi 500MB dahi yeter. Çünkü sizin daha iyi yerlere gelmeniz, daha iyi hitler almanız için aradan en az 6 ay geçmesi gerekmektedir. Tabi bu XYZ, Adult siteler değilse. Türkiye Lokasyon hosting almanızı öneriyorum, ve asla yurtdışından hosting almayın bilinir, güvenilir, kaliteli sitelerden hosting seçiminizi yapın aksi taktirde hosting firmam yedeklerimi vermiyor, hosting firmam kapandı, hosting firmam panelimi kapattı gibi kafasını duvarlara vuran insanların arasına karışmak istemezsiniz.
[B]3- Tema seçimi![/B]
Tema seçimini mutlaka çok düşünmelisiniz. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar sitenizde daha çok vakit geçirmeli, temanızı beğenmeli, temanın görünümü, yazı stilleri, kullanışlı ve okunabilir olması gerekmektedir. Adsense reklamları için uygun olması en önemlisidir. Çünkü size asıl kazanç getirecek Adsense reklamlarıdır. İleride tanıtım yazısı, link çıkışı, ve diğer kazanç sektörleriniz için tema oldukça önemlidir. Çünkü ziyaretçiler ne kadar sitenize vakit ayırırsa site değerlerinize +1 puan yazılır ve bu +1 puanlar sitenizden ileride çok iyi kazançlar kazanmanız anlamına gelir. Ayrıca temanız lisanslı olmalıdır. Lisassız wa-rez temalar başınıza ileride ciddi belalar açabilir.
[B]4- Özgün makale, özgün makale, özgün makale...[/B]
Asla ve asla özgün olmayan makaleleri sitenize eklemeyin. Bu ileride başınıza ciddi belalar getirebilir. Normalde yapılan hataların başında 200 kelimelik makaleler geliyor. 200 kelimelik makaleler size bir şey kazandırmaz. Bir makale içeriği her zaman 300 kelimenin üzerinde olması gerekiyor. Bir makalenin ne kadar akıcılığı varsa, ziyaretçi de bir o kadar sitenizde vakit geçirir, Anahtar kelimelerde daha iyi sıralara oturursunuz.
5- Tanıtım yazısı, link çıkışı ve diğer işlemler!
Sadece özgün makale ile ilerleyebileceğini zanneden bir o kadar Webmaster adayı arkadaşımız boşuna masraf etti ve siteme hit gelmiyor, hit neden yok, bilmem ne zırvalıklarını burada konu açarak gösterdi. Siz onların arasına girmeyin, ve her zaman siteniz için SEO gereklidir. Bir yerden sonra bu çok önemlidir, aksi taktirde aynı hitte takılı kalırsınız. Tanıtım yazısı alacağınız sitelerin Alexa sıralaması, günlük giriş yapan organik hit, Trust, Citation, DA, PA, Moz değerleri çok önemlidir. Bunları iyi araştırarak otoriteleri sağlam sitelerden tanıtım yazısı almanız, link almanız sitenizin Anahtar kelimeleriniz de yükselmenize kesinlikle yardımcı olacaktır.
[B]6- Sosyal medyayla destekleyin! [/B]
Siteniz de yer alan ilgi çeken özgün makaleleri sosyal medya üzerinde gruplara, sayfalara paylaşım gönderimi yapın. Sosyal medya üzerinde makaleleriniz ne kadar hit alır, okunur, vakit geçirilirse Anahtar kelimeleriniz de yükselir, Alexa sıralamanız, diğer otoriter değerleriniz çok iyi yerlere gelir.