-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / K
-
Meslek
Senarist/yazar/icerik editoru
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
4 yillik odyoloji bolumu hakkinda bilgisi olan ya da bu bolumu okuyan var mi?
Kardesim universite tercihlerde bu bolumu de yazmayi dusunuyor ama cevremizde bu bolum ile ilgili gercekleri ogrenebilecegimiz okuyan yada calisan kimse yok. İs imkanlari nasil, mezun olunca calisma sartlari vb nasil gibi mumkun oldugunca cok bilgi edinmek istiyorum.
Bilen varsa beni de bilgilendirirse cok sevinirim
Simdiden tesekkuler.
umayya40@gmail.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Bizim okulda 2 yıllık Odyoloji vardı. Mezunları 80 civarı puanla atanıyoruz diyordu. Birde özel sektörde çalışma şansı var tabii. Siz sağlık bakalığının minimum ve maksimum puanlarında bu bölümü bir araştırın.
Alternatif arıyorsanız Hemşirelik daha iyidir.
Bekleyebilirse 1 yıl daha çalışsın tıp okusun :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / K
-
Meslek
Senarist/yazar/icerik editoru
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
2. yılı olduğu için bu yıl yazmak istiyor.
öğrendiğimize göre 4 yıllık odyoloji bölümü 2011 yılından itibaren açılmış ondan önce 2 yıllıklar varmış o nedenle odyolog azmışmış çok ihtiyaç varmışmış, diye okuduk ama ne kadar gerçek onu bilemiyorum işte.
Buradaki arkadaşlardan öğreniriz inşaallah neyin ne olduğunu.
umayya40@gmail.com
Newjack
Sms Onayı Gerekli
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Merhaba, benim bölüm hakkında bilgim yok ancak özel bir hastanede çalıştığım için meslek hakkında biraz bilgi verebilirim. Çalıştığım hastanede 2 odyolog var, bu arkadaşlar koyu mavi önlük ve siyah pijama tipi pantolanlarını giyerek her sabah odalarına girerler;
- Birisi solunum fonksiyon testi yapar, nasıl oluyor bu solunum fonksiyon testi? Bilgisayara bağlı olan bir cihazın ucuna yuvarlak bir boru takılır (boru her kişi için ayrı ve tek kullanımlıktır) Borunun ucu dişlerin arasında sıkılarak derin bir soluk üflenir ve bilgisayar başında bulunan odyolog arkadaş nefesinizin ölçümünü yaparak sonuçları yazdırır...
- Diğer arkadaşımızda sizi işitme testine sokar. Ses yalıtımlı bir kabine girersiniz ve ufak bir camdan karşınızda onu görürsünüz. Kabinin içinde size büyük bir kulaklık takılır ve elinize tutmalı aynı zamanda butonlu bir kablo verilir ve kulaklıktan bip sesi duyduğunuzda butona bir defa basmanız istenir. Odyolog önündeki cihazdan kulaklığa düşük desibelli bip sesleri gönderir, sizde duyabildiğiniz her ses için butona basarsınız ve işitme testi sonuçlarınızı yazdırarak size verir.
Uzun lafın kısası çok yorucu bir meslek değil, yaptığınız iş belli mekan belli. Genel olarak hastanelerin büyüklüğü ve yoğunluğa göre çalıştırılan Odyolog sayısı minimum 2 kişi maksimum 6 kişi olarak değişiyor. Maaşlarına gelirsek hiç sormadım ama tahminimce 1500-1800 arası birşey aldıkları kesin.
Az çok bilgimle yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, umarım iyi bir tercih yaparsınız. Şimdiden başarılar dilerim.