Web sitesi açmanın yaygın olmadığı dönemler de, çokça yazar bulma sıkıntısı yaşanıyordu. O dönemlerde bu işe gönül vermiş kişiler hakkıyla makaleler hazırlıyor, müşterilerine teslim ediyordu.
Ancak son zamanlarda birden fazla kişinin yazarlık dünyasına atıldığı görülmekte. Mesele yazarların artması değil, yazma kabiliyeti olmayanların kopya içerikleri özgünleştirme çabasına girmesiydi. Bu sebeple okuyucular aynı yazıları görmekten sıkılıyor ve sitelere olumsuz yorumlar yapıyor.
Makale yazmak denilince akıllara; "Ne var yani bende okurum, özet çıkarırım" düşüncesi geliyor. Aslında büyük sorunda buradan kaynaklıyor. Elbette kimse doğuştan bilgi sahibi değil. Elbette kimse doğuştan yazma kabiliyetine sahip değil. Ancak yanlış olan nokta; yalnızca para kazanmaya odaklanıp, konu bütünlüğünün önemsenmemesidir.
Bir konunun sonuç kısmını okurken konunun ne ile ilgili olduğunu unutuyorsanız eğer, konu bütünlüğü sağlanamamış demektir. Bizlere verilen işi yapacak insan değil, İŞİ SEVEREK YAPACAK OLAN insan lazım. Makale yazmayı sevip sevmediğinizi anlamak için kendinize şu soruları sorun;
1-) Duygularımı yazıya ne kadar döküyorum?
2-) İnsanları bilgilendirme gibi bir gayem var mı?
3-) Makale yazarken "kelime sayısını uzatayım da daha çok para gelsin" mi diyorum?
4-) Yoksa "Kelime sayısının uzunluğu veya kısalığı değil, konunun bütünlüğü önemlidir" mi diyorum?
VELHASIL KELAM, MAKALE SİPARİŞLERİNE DEVAM ;)
KATEGORİLER;
*Kadın
*Anne-Çocuk/Bebek
*Sağlık/Diyet
*Yemek Tarifleri
*Dini Meseleler
*Aile&İlişkiler