Server Side "classic asp" için bir çözüm örneğini ele aldığımızda aşağıdaki kod satırını kullanabilirsiniz.
Dim email email=Request.Form("email")
if email="" then response.redirect("hata.asp") Response.end end if
Formlarda javascript kontrolü yapılmalı, html5 ve ek olarak verinin ciddiyetine göre jquery validation ve son olarakta server side olarak yukarıdaki mantıkta bir kod dizimi hem güvenliğinizi sağlar hem de verileriniz sağlıklı ve hedeflendiği gibi elinizde olur.
JumperTech Firewall arkasındaki bir server'da zaten filtre edilmiş bir içerik varsa bir şey olmayabilir :) Formlarda captcha kodu da olmalıdır. Ben kendi işlerimde server-side kontrol yaparım. Dikkat ederseniz mesajımın içinde -verinin ciddiyetine göre- diye belirttim.
Sayfa kontrolünü (script, IP, browser) yapıyor ve güvenilir bir serverda iseniz bir sorun olmaz. Server side kontrol yapılan uygulamaları da aşmak mümkündür. Güvenlik açığı yok edilemez. Her zaman risk vardır.
Ben hem client hemde server side taraftaki zaten mantığı yazdım. Özellikle beni "güvenlik açığı oluşabilir" diye uyarmanıza da anlam veremedim.
JumperTech "Server-side kontrol form verisinde 1000% gereklidir" diye yazmışsınız ama tüm projeler kapsamında server-side kontrol gerekli değildir diye bir şey yazdım mı? HTML5 Attributes ne olduğu bilseniz bana karşı böyle bir yazı yazmadınız.
Kaldı ki mantık olarak server-side kontrol örneği yazdım. Benim amacım bilgi vermek. ayrıntılara ve detaylara önem vermektir. Gerçek bir programcı analiz yeteğine sahip, detaylara önem veren ve dökümantasyonları okuyan kişidir.
"hacking methodları" hakkında konunun önemine biaen farkında olup olmadığım yada bilgi sahibi olup olmadığımı nereden biliyorsunuz ve bu hakaret hakkını size kim veriyor bilmiyorum ama bana karşı saygılı olun. Sizi forum kurallarına uymaya ve terbiyenizi takınmaya davet ediyorum. Kişiselleştirmenin kimseye bir faydası yok.