-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** Ö**
-
-
-
Ticaret
12, (%83)
Başlığın pek önemi yok hatta hiç yok önemli olan içerik
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci - Lisans
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bence ortada hırsızlık yok. Aklına konu gelmiyor fikir almış oluyorsun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ç** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Direk makale sahibine sorsana
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
L** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Siz kendi şüphenizin cevabını zaten vermişsiniz. Açıkça "makalenin başlığını görüp ilham alıyorum ve o başlıkla ilgili yazılar yazıyorum" diye belirtmişsiniz.
Sizin şüpheniz emek hırsızlığından çok intihal suçu kapsamına giriyor.
İntihal (TDK: aşırma), bir kişinin eserinde başka kişilerin ifade, buluş veya düşüncelerini kaynak göstermeksizin kendisine aitmiş gibi kullanması. İntihal bir tür sahtekârlık ve hırsızlıktır. Başlıca türleri: Alıntı ifadeler ve fikirler için kaynak göstermemek.
Yine de sizin makaleniz ile size ilham veren makaleleri karşılaştırmak gerekir. Bende mesela foruma giriş yapıyorum. Konulara bakıyorum. Bir üyenin yardımı ile ilgilenirken aklıma başka bir şey geliyor. O "başka" fikrimi geliştiriyorum ve bundan gelir elde ediyorum.
Mevcut durumunuzun bile içinize dert olması bile sizin ne kadar namuslu birisi olduğunuzun göstergesidir. Sizi de yetiştirenlerin tebrik edilmesi gerekir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Radyasyon
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
hocam zaten birley yazmadan önce benzer yazıları incelemelisin ki siten daha çok ziyaretçi alsın ve google da üst sıralarda çıksın :)
AzX66
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
bir yazı yazarken diğer yazıları mecburen inceliyorsun hırsızlığa girmez çoğu büyük teknoloji haber sitelerini takip et ve İngilizce çok büyük teknoloji haber sitelerini takip et İngilizce site yazdıktan 5 dakika sonra bizimkiler yazıyor :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / K
-
Meslek
SEO Danışmanı
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Birine makale yazarken hiç bilmediğiniz konuda ne üretebilirsiniz ki? Mecburen başkaları ne yazmış nasıl başlamış diye göz gezdiriyoruz. İnsanın bir yerden ilham alması gerekiyor. Başkasının yazdığı makaleyi baştan aşağı okuyup fikir edinmekten bahsetmiyorum. İnsanın aklına geliveriyor bir anda içerik değişiveriyor. Bu kötü bir şey değil tam tersi iyi bir şey. Öncelikle zamandan tasarruf, diğer avantajı ise rekabet oluyor. Kişisel fikir...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / K
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
G** E**
-