-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Makina Mühendisi
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Arkadaşlar bu yazıyı piyasada birçok bilgi eksikliğinden dolayı yazmaya karar verdim. Aynı zamanda sektördeki bazı kişilerin yazısını da paylaşacağım incelersiniz. Konuyu Güncel Tutacağım ve bilgiler ekleyeceğim. Öncelikle Hosting Türkiye'de veri merkezinden alınır. Fakat veri merkezi dediğimiz Datacenter'lar da TR'de iyi yönetilemediği için ve vizyon eksikliği olduğu için ben tavsiye edemiyorum.
İsim vermeyim ama daha geçen ay bir DC'de günlük hizmet kesintisi yaşandı. Birde Dedicated kiralayıp DC gibi geçinen merdiven altı paravan şirket çok. Böyle olunca Webmaster da başlıyor Ticket açmaya neden benim Wordpress'im yavaş. Yok sunucu mem-cache yok optimizasyon lazım falan. Sanki Sunucu yönetimini Redhat'lı adamlar yapıyor. Bildiğin alaylı, mezun bile değil, Linux Sysadmin liği yan komşudan öğrenmiş adamlar yapıyor.
Trafik Bandwidth olayı desen zaten herkes uçmuş. Adam sanki Google mübarek Unlimited diyor siteye 200 kişi giriyor Server 500 Error, Sabah sunucuyu elle temizle bir Restart çak düzelir o. Ya arkadaş vereceğin hizmeti söyle veremeyeceğin değil. Bunu emin olun Datacanter'lar yapıyor. Hosting firmalarını varın siz düşünün. VDS kiralayıp hosting şirketimi açılır arkadaş hangi devirdeyiz.
Siber Güvenlik olayına girmeyceğim o zaten yerlerde. Hangi Datacanter'a 100 Gpbs'lik DDoS atsak ana sitesi çöküyor. DC ismi vermeye gerek yok çoğu böyle. Hazır Name Server sunucuları maksimum 3 tane, saldırı gelince en fazla yurt dışı IP erişimini kapatıyorlar.
Biz çok kurumsal bir firmayız arkadaş TR'den çıkamayız diyorsanız sizi şöyle alalım;
Teknotel, ABH, Türk ******* Veri Merkezi, SC3 İTÜ sc3.io (Bunlar buradaki piyasa için değildir, yazının ciddiyeti anlaşılsın diye bu bilgileri veriyorum.)
Sonuç olarak Domain, Cloud ve Hosting hizmetini Türkiye'den ben alınmasını tavsiye etmiyorum. Özellikle yabancı firmaların Türkçe hizmet vermeye başlaması ile birlikte TR'deki pazar daha da daralacaktır.
Domain için önereceğim yerler;
GoDaddy Türkiye, Google Domain, Network Solutions, NameCheap, 1&1
Hosting, Cloud(VDS-VPS) ve Dedicated;
GoDaddy Türkiye, Digital Ocean, Amazon Web Services (AWS), OVH, HostGator
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Firma Rehberi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%100)
Domain konusunda kesinlikle size katılıyorum hocam, ancak hosting veya sunucu alımında Türkiye'den bir firma ile ilk aşamada çalışılabilir. Sonra sonra belki sunucu yönetimini yalayıp yuttuğumuzda global bir firma ile çalışabiliriz. Yazı baya bilgilendirici olmuş.
Domainlerimi GoDady'e taşımaya başladım hocam. Hosting konusunda firmamdan memnumum inşallah yüzümü kara çıkartmazlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hosting için haklısınız ancak ben Türkiye'de domain konusunda henüz sorun yaşamadım hatta ve hatta İHS'nın domain sisteminin GoDaddy'den daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Tanrı'ya sınırsız yaklaşabilirsin ama asla Tanrı olamazsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
IHS oldukça kaliteli fakat dediğiniz gibi yönetim paneli maalesef kötü hocam. Bir el atsalar tadından yenmez :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
RHEngineer adlı üyeden alıntı
IHS'nin DNS yönetim paneli bir aralar kötüydü, sonra düzeltti mi bilmiyorum. Ama .TR dışında domain alacaksam bunun zaten fabrikası Amerika neden Türkiye'den alayım.
Hocam benim de birine diğerine tercih ettiğim nokta DNS idi. GoDaddy'nin Dns sistemi daha yavaş bana göre İHS'ye göre sizin zamanınızı bilmiyorum ancak İHS şu an güzel bir sisteme sahip şahsımca.
Tanrı'ya sınırsız yaklaşabilirsin ama asla Tanrı olamazsın.