lostyazilim

Türkiye'deki Hosting ve Domain Pazarı Neden Kötü?

21 Mesajlar 2.704 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

RHEngineer RHEngineer Makina Mühendisi Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makina Mühendisi
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 233 / 45
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar bu yazıyı piyasada birçok bilgi eksikliğinden dolayı yazmaya karar verdim. Aynı zamanda sektördeki bazı kişilerin yazısını da paylaşacağım incelersiniz. Konuyu Güncel Tutacağım ve bilgiler ekleyeceğim. Öncelikle Hosting Türkiye'de veri merkezinden alınır. Fakat veri merkezi dediğimiz Datacenter'lar da TR'de iyi yönetilemediği için ve vizyon eksikliği olduğu için ben tavsiye edemiyorum.

İsim vermeyim ama daha geçen ay bir DC'de günlük hizmet kesintisi yaşandı. Birde Dedicated kiralayıp DC gibi geçinen merdiven altı paravan şirket çok. Böyle olunca Webmaster da başlıyor Ticket açmaya neden benim Wordpress'im yavaş. Yok sunucu mem-cache yok optimizasyon lazım falan. Sanki Sunucu yönetimini Redhat'lı adamlar yapıyor. Bildiğin alaylı, mezun bile değil, Linux Sysadmin liği yan komşudan öğrenmiş adamlar yapıyor.

Trafik Bandwidth olayı desen zaten herkes uçmuş. Adam sanki Google mübarek Unlimited diyor siteye 200 kişi giriyor Server 500 Error, Sabah sunucuyu elle temizle bir Restart çak düzelir o. Ya arkadaş vereceğin hizmeti söyle veremeyeceğin değil. Bunu emin olun Datacanter'lar yapıyor. Hosting firmalarını varın siz düşünün. VDS kiralayıp hosting şirketimi açılır arkadaş hangi devirdeyiz.

Siber Güvenlik olayına girmeyceğim o zaten yerlerde. Hangi Datacanter'a 100 Gpbs'lik DDoS atsak ana sitesi çöküyor. DC ismi vermeye gerek yok çoğu böyle. Hazır Name Server sunucuları maksimum 3 tane, saldırı gelince en fazla yurt dışı IP erişimini kapatıyorlar.

Biz çok kurumsal bir firmayız arkadaş TR'den çıkamayız diyorsanız sizi şöyle alalım;
Teknotel, ABH, Türk ******* Veri Merkezi, SC3 İTÜ sc3.io (Bunlar buradaki piyasa için değildir, yazının ciddiyeti anlaşılsın diye bu bilgileri veriyorum.)

Sonuç olarak Domain, Cloud ve Hosting hizmetini Türkiye'den ben alınmasını tavsiye etmiyorum. Özellikle yabancı firmaların Türkçe hizmet vermeye başlaması ile birlikte TR'deki pazar daha da daralacaktır.

Domain için önereceğim yerler;
GoDaddy Türkiye, Google Domain, Network Solutions, NameCheap, 1&1

Hosting, Cloud(VDS-VPS) ve Dedicated;
GoDaddy Türkiye, Digital Ocean, Amazon Web Services (AWS), OVH, HostGator
AhmetCakmak34 ReklamKap

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ReklamKap ReklamKap Faydalı olmak güzeldir. Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Firma Rehberi
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1478
  • Beğeniler 103 / 475
  • Ticaret 31, (%100)
Domain konusunda kesinlikle size katılıyorum hocam, ancak hosting veya sunucu alımında Türkiye'den bir firma ile ilk aşamada çalışılabilir. Sonra sonra belki sunucu yönetimini yalayıp yuttuğumuzda global bir firma ile çalışabiliriz. Yazı baya bilgilendirici olmuş.

Domainlerimi GoDady'e taşımaya başladım hocam. Hosting konusunda firmamdan memnumum inşallah yüzümü kara çıkartmazlar.
RHEngineer

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 15.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 233 / 45
  • Ticaret 2, (%100)

reklamkap adlı üyeden alıntı

Domain konusunda kesinlikle size katılıyorum hocam, ancak hosting veya sunucu alımında Türkiye'den bir firma ile ilk aşamada çalışılabilir. Sonra sonra belki sunucu yönetimini yalayıp yuttuğumuzda global bir firma ile çalışabiliriz. Yazı baya bilgilendirici olmuş.

Hocam GoDaddy Türkiye şuan en basic adam için bence yeter. Türkiye bence bitti.
ReklamKap

kişi bu mesajı beğendi.

asilbarlas asilbarlas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 134
  • Beğeniler 8 / 29
  • Ticaret 2, (%100)
Hosting için haklısınız ancak ben Türkiye'de domain konusunda henüz sorun yaşamadım hatta ve hatta İHS'nın domain sisteminin GoDaddy'den daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
RHEngineer

kişi bu mesajı beğendi.

Tanrı'ya sınırsız yaklaşabilirsin ama asla Tanrı olamazsın.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 233 / 45
  • Ticaret 2, (%100)

asilbarlas adlı üyeden alıntı

Hosting için haklısınız ancak ben Türkiye'de domain konusunda henüz sorun yaşamadım hatta ve hatta İHS'nın domain sisteminin GoDaddy'den daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

IHS'nin DNS yönetim paneli bir aralar kötüydü, sonra düzeltti mi bilmiyorum. Ama .TR dışında domain alacaksam bunun zaten fabrikası Amerika neden Türkiye'den alayım.

AhmetCakmak34 AhmetCakmak34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 2472
  • Beğeniler 934 / 1174
  • Ticaret 41, (%100)
IHS oldukça kaliteli fakat dediğiniz gibi yönetim paneli maalesef kötü hocam. Bir el atsalar tadından yenmez :)

ReklamKap ReklamKap Faydalı olmak güzeldir. Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Firma Rehberi
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1478
  • Beğeniler 103 / 475
  • Ticaret 31, (%100)
RHEngineer GoDady'den domain aldım hocam ilk başta 11 Sterlin dedi sonrasında 1 sterline düştü acemi olduğumdan çok şaşırdım bir hata vardır diye düşündüm ancak bana 4 liraya domaini verdi.

Domain yenilerken ilk başta almadığı o paranın acısını çıakrtır mı?
RHEngineer

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 15.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 233 / 45
  • Ticaret 2, (%100)

reklamkap adlı üyeden alıntı

RHEngineer GoDady'den domain aldım hocam ilk başta 11 Sterlin dedi sonrasında 1 sterline düştü acemi olduğumdan çok şaşırdım bir hata vardır diye düşündüm ancak bana 4 liraya domaini verdi.

Domain yenilerken ilk başta almadığı o paranın acısını çıakrtır mı?

Hocam kampanyaları var teknik desteği arayın, .com yıllık 25-28 Tl ye denk geliyor. Yani ilk yıl 4 tl alır senden ikinci yıl 40 sonra 25 alır, ama kupon falan çok geldiği için zaten TR den uyguna alıyorsun. TR de kur ile çarpınca domain 30 TL vergisiz bide vergisi falan oluyor 35.
ReklamKap

kişi bu mesajı beğendi.

asilbarlas asilbarlas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 134
  • Beğeniler 8 / 29
  • Ticaret 2, (%100)

RHEngineer adlı üyeden alıntı

IHS'nin DNS yönetim paneli bir aralar kötüydü, sonra düzeltti mi bilmiyorum. Ama .TR dışında domain alacaksam bunun zaten fabrikası Amerika neden Türkiye'den alayım.

Hocam benim de birine diğerine tercih ettiğim nokta DNS idi. GoDaddy'nin Dns sistemi daha yavaş bana göre İHS'ye göre sizin zamanınızı bilmiyorum ancak İHS şu an güzel bir sisteme sahip şahsımca.
RHEngineer

kişi bu mesajı beğendi.

Tanrı'ya sınırsız yaklaşabilirsin ama asla Tanrı olamazsın.

• Üyelik 15.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 233 / 45
  • Ticaret 2, (%100)

asilbarlas adlı üyeden alıntı

Hocam benim de birine diğerine tercih ettiğim nokta DNS idi. GoDaddy'nin Dns sistemi daha yavaş bana göre İHS'ye göre sizin zamanınızı bilmiyorum ancak İHS şu an güzel bir sisteme sahip şahsımca.

Hocam işin güvenlik boyutu da var. Nic.tr olayından sonra Türkiye'de işler değişti. Eskisi gibi insanlar sadece DNS yönetime bakmıyor artık. Godaddy olmazsa Network Solutions var.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al